Meğer İzmir’de ne cevherler varmış

Haberin Devamı

ASLINDA hemen hepsi tanıdık yüzler. Kimi arkadaşım, kimi işi nedeniyle bildiğim ya da sosyal ortamda gördüğüm kişiler. Ama inanın, geçen gece provalarını izlerken her birini sanki yeniden keşfettim. O ne farklı tiplemeler, canlandırmalar, müthiş oyunculuklar, bırakın rol yapmayı rolü baştan yazmalar... Genelde röportajım bitince hemen ayrılır, işime bakarım. Vallahi bu kez oturup provayı izledim hem de kahkahalarla, gülmekten yerlere yatarak...
Kısacası, 20 Ağustos’ta Işıltılı Replikler Amatör Tiyatro Topluluğu’nun Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’ndaki ‘Artiz Mektebi’ oyununa dostlarınızı görmeye ya da gelirini bağışlayacakları EÇEV’e destek olmaya gidebilirsiniz. Ama aynı anda, hem çok eğlenecek, hem de çok şaşıracaksınız. Bana inanın ve bu oyunu mutlaka izleyin.

Haberin Devamı

Meğer İzmir’de ne cevherler varmış

Vedat Murat Güzel - Tiyatro Yönetmeni
- 25 yıldır tiyatroyla ilgileniyorum. 3 yaşından 74 yaşına kadar öğrencim var. Narlıdere, Seferihisar belediyeleri, Çeşme Pir Sultan Abdal Derneği, Alaçatı Meydan Tiyatroları yönetmeniyim. Eşimle hayatımız tiyatro. İzmir’de yarım asır sonra Levantenler Tiyatrosu’nu kurduktan sonra Işıl onları izlemiş, bu projeyi teklif etti. Genelde hep kadınlar olur ama bu grupta 20’ye 2 erkek var. Oyunun özünü bozmadan gruba uyarladık. Başta paniklemişlerdi, kişisel gelişim üzerine çalışıp rahatlattık. Şimdi çok rahatlar. Bir de gerçekten içlerinde müthiş yetenekler var. Genelde böyle olur, gençliklerinde bir sebeple sanatı seçemeyenler bu tip projelerde kendilerini keşfediyor.

Işıl Manavoğlu - Eğitim Danışmanı
- Bu projeyi yıllardır istiyordum. Daha önce birlikte çalıştığım Vedat’a bahsettim ve Işıltılı Replikler Amatör Tiyatro Topluluğu’nu kurduk. Piyale Hanım ekibi kurmamda yardım etti. 3,5 ay ciddi bir drama eğitimi aldık, çünkü hiçbirimizin sahne tecrübesi yok. Amaç daha çok çocuğun okula gidebilmesini sağlamak. Ben özel kurumlarda çalışıyorum. Ama bir öğretmen olarak imkanı olmayan çocuklara dokunmak istedim. Arkadaşlarım ve bağışçılarımız sayesinde bu gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Aynur Gençosmanoğlu - Kongre Turizm Şirketi Sahibi
- Nasıl dahil oldunuz projeye?
- Sizin imzalı kitabınızı aldım. Okudum, İplerimden Kurtuldum artık tiyatro yapıyorum. Şaka bir yana, arkadaşım Semra teklif etti. Aslında çok yoğun çalışıyorum ama eğlenceli olacağını düşündüm ve toplumsal bir yardım projesi de olunca geldim. İyi ki de gelmişim. Haftada 3 gün prova yaptık, çok çalıştık. İlk defa tiyatro yapıyorum ama hocamız, ‘20 Ağustos akşamı alkışlardan sonra kolay vazgeçemeyeceksiniz’ diyor. Benim rolüm ve kostümüm biraz farklı, eşim, ailem görünce şaşırdı. Esas oyundan sonra ne düşünecekler bakalım...

Babama da Söylerdim, Mühendis Olacağıma Şarkıcı Olmalıydım
Bahar Şeker - Emekli Makine Mühendisi
- Işıl ve Piyale bana teklif ettiklerinde ilk başta topluma sosyal sorumluluğumuzu ödemenin güzel bir yolu olacağını düşündüm. Amerikan Koleji’ndeyken oyunlar oynardık ama buradaki gibi değildi. Zaten babama o zaman da söylerdim, makine mühendisi olmasaydım mutlaka sahneye çıkmak, şarkı söylemek isterdim. O zaman olamadı, ne yapalım kısmet bugüneymiş.

Haberin Devamı

Meğer Ben Sanatçıymışım
Melahat Tamer - Ticaret
- Kızım Işıl bu tiyatro grubunu kurunca bana ‘gel’ diye ısrar etti. Başta istemedim ama sonra gidince çok keyif aldım. Ticaretle uğraşıyorum ama, ‘meğer ben sanatçıymışım diyorum’ şimdi. Bundan sonra müzikal projesi var onda da oynamayı düşünüyorum.

Tiyatro Terapi Gibi
Funda Savaşçın - Kurumsal İletişim Uzmanı
- Arkadaşım bahsedince önce ‘hayır’ demiştim. Ama sonra dahil oldum. Aslında çocukken tiyatroya yeteneğim olduğunu görüp bu kız sanatçı olsun derlermiş ama babam istememiş. Ben de farklı bir kariyer yaptım. Ama şimdi anlıyorum ki tiyatro içimde gizli kalmış, şimdi kendimi buldum. Çok eğleniyoruz, terapi gibi geliyor. EÇEV’e bir Ege kurumuna yardım etmek ayrıca önemli.

Haberin Devamı

Meğer İzmir’de ne cevherler varmış

İçimizde Ne Cevherler Varmış
Servet Çolak - Gıda Sektöründe Yönetici
- İlk söylediklerinde şaşırdım ama şimdi çok memnunum. Daha önce tiyatro yapmadık ama şimdi arkadaşlarımla öyle canla başla çalışıyoruz ki, çok iyi olacak diye düşünüyorum. İçimizde ne büyük cevherler varmış inanamadım. Bir de eğitime gidecek olduğundan tüm çabalarımız helal olsun diyoruz.

Tiyatro Geceleri Rüyama Giriyor
Selda Önder - Ev Hanımı
- Arkadaşlarım söyleyince başta yapamam dedim ama şimdi muhteşem hissediyorum. İyi ki gelmişim, hocamız birşeyleri açığa çıkardı. Ailem de çok mutlu olduğumu görünce seviniyor. İnanın geceleri rüyama giriyor tiyatro, sonra da devam etmek istiyorum.

Haberin Devamı

Tiyatro Çok Çalışma İstiyor
Piyale Tınas - Ev Hanımı
- Işıl’dan bunu duyunca kendim de katıldım arkadaşlarımı da dahil ettim. Erkek oyuncu bulmak zor oldu ama şimdi ekibimiz tamam. Tiyatro yapmak hoşuma gitti ama zor işmiş. Hele ezber kolay değil zaten o nedenle hocamızdan az ezber istedim.

Hayır İçin Birşeyler Yapabilmek Çok Güzel
Seza Baran - Mimar
- Ben de ilk anda şaşırdım ama coşkuyla katıldım. Şimdi son derece memnunum, çok heyecanlıyım. Hayır için bir şeyler yapabilmek, yaratabilmek de hoşuma gitti. Bundan sonrasını bile düşünebilirim.

Hayalim Gerçek Oldu
Didem Kepi - Mobilya ve Dekorasyon
- Aslında ben 1 yıl önce bunun hayalini kurmuştum üzerine Semra’dan davet geldi. Lisede kısa bir eğitim almıştım, etrafımdakiler de yeteneğin var derdi. Burada hocamız sayesinde güzel şeyler yapabiliyoruz.

Meğer İzmir’de ne cevherler varmış

Eşimin Israrı İle Girdim
Rıfat Serdaroğlu - Eski Bakan
- İlk kez tiyatro yapıyorum, hatta istemeden girdim. Biraz eşimin ve oğullarımın ısrarıyla. Çok hayırlı bir iş yapıyoruz hem de çok eğleniyoruz. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İnşallah başarılı oluruz.

Muharrem Özgen - Sağlık, Tekstil
- Hayırlı bir iş olduğundan hemen dahil olup elimden geleni yapmaya karar verdim. Çok hoşuma gitti, içimizde kalan birçok şey çıktı bence. Topluma da faydamız olacak.

Hücrelerime Kadar Heyecanlıyım
Semra Bakioğlu - Nefes Eğitmeni
- Teklif gelince çok heyecanlandım çünkü sahneyi ve oyunculuğu çok severim. Arkadaşlarıma söyleyince hiçbiri kırmadı. Özellikle yüzlerce çocuğun okumasını sağlayacak olması çok önemli. Çocukluğumda bale yaptığımdan burada da onla ilgili bir rolüm var. Hücrelerime kadar heyecanlanıyorum.

Umay Karabece - Nefes Eğitmeni
- Ortağım Semra ile başladık. Tiyatroyla hiç ilgim yoktu. Hem eğleniyoruz hem de güzel bir iş yapıyoruz. O nedenle çok mutluyum.

Semiha Şenocak - İngilizce Öğretmeni
- Lisede 1 yıl ilgilenmiştim ama daha önce oynamamıştım. Yardım projesi olunca kabul ettim. İyi ki de etmişim şimdi çok mutluyum.

Sevda Bakioğlu - Ev Hanımı
- Aslında başta oyun gibi başladık. Kendimden çok beklentim yoktu, EÇEV’e destek olma fikri vardı. Ama şimdi çok motive olduk ve ilerledik. Aynı grupla devam edebilirim. Oğlum da tiyatrodaydı hatta beni o çalıştırıyor. Ama ben şaşırsınlar diye çok bahsetmiyorum.

Elvin Uzunoğlu - Ev Hanımı
- Aslında ben ilk anda reddettim. Sosyal sorumluluk diyerek 1-2 toplantıya gittim şimdi iyi ki varım bu projede diyorum. Grubun enerjisi çok yüksek.

Valeri Sağel - Mağaza sahibi
- Daha önce tiyatro yapmamıştım şimdi müthiş iyi hissediyorum. Hele bundan sonra müzikal projesi var. En büyük hayalim olan sahnede dansetmek gerçekleşecek. Çok mutluyum.

Yazarın Tüm Yazıları