Kadınlar feminen ruhunu kaybetmesin

Tayfur Yağcı yıllardır daha çok kadınlara hizmet veren bir doktor.

Haberin Devamı

Fakat benim esas ilgimi çeken, yaptığı birbirinden güzel kadın tabloları oldu. Kadını bu kadar güzel gören, üstelik çalışma konusu da kadın olan bir erkeğe, kadın güzelliği ve kadınların kendilerini neden yeteri kadar güzel bulamadığını sormak istedim. Yağcı, kadınların hangi konumda olursa olsun kadınlıklarını asla kaybetmemeleri gerektiği görüşünde.

Kadınlar feminen  ruhunu kaybetmesin

 

HER RESMİN BENDE HİKAYESİ VAR
- Resme ilginiz nasıl başladı? Kadın tabloları yapmaya nasıl başladınız?
- Hekim olarak yıllarca yoğun bir çalışma hayatım oldu. 12 yıl önce, zihnimi boşaltıp, ruhumu dinlendirecek bir şeyler yapmam gerektiğini hissettim ve resim yapmaya karar verdim. Amacım, renklerle oynamak, serbest fırça darbeleriyle resim yapmaktı. Akupunktur ve medikal estetik hekimi olarak hastalarımın büyük çoğunluğu kadınlardı ve ben de kadınları çizmeye başladım.
- Kaç kadın tablonuz var? Tablolarınızdaki kadınların hepsi birbirinden güzel. Bu sizin hayalinizdeki kadın figürleriyle mi ilgili?
- Hangi erkek güzel kadından hoşlanmaz ki? Zayıflama, selülit tedavisi, cilt bakımı, botoks, dolgu vs. gibi işlemler yapan benim gibi bir hekimseniz tabii ki güzel ve bakımlı kadınlar ilgimi daha çok çekiyor. Ayrıca her resmimin bende bir hikayesi var. Birkaç sergi açacak kadar kadın tablom var. Şimdiye kadar dört kişisel sergi açtım, yurtiçi ve yurtdışında 46 karma sergiye katıldım.

 

Haberin Devamı

NE YAPARSA YAPSIN DOĞAL GÖRÜNÜMDEN UZAKLAŞMASIN
- Aynı zamanda daha çok kadınlara hizmet veren bir doktorsunuz. Size gelen kadın hastalarınız, danışanlarınız en çok neden şikayet ediyorlar?
- Kadınların kilo sorunu yıllardır hep var. Ama az, ama çok kilolarından genelde şikayetçiler. Selülitlerini ve bölgesel yağlanmalarını da çok sorun yapıyorlar. Günümüzde, estetik ve güzelliğin önemli olduğu bir dönem yaşıyoruz. Buna paralel olarak da yüzümüzün ve yüz cildinin güzel, genç ve dinç görünmesi de en çok arzulanan tedaviler oluyor.
- Kadınların estetik kaygılarını nasıl yorumluyorsunuz? Bu şikayetlerde her zaman gerçeklik payı oluyor mu?
- Öncelikle şunu söylemek isterim ki, görüntüdeki doğallık hastalarım kadar benim için de çok önemli. Ben bir erkek olarak, aynı zamanda bir hekim ve ressam olarak kadına baktığımda, abartıdan uzak sadece iyi, temiz, bakımlı ve doğal görünmesini isterim. Kadınlara önerim doktorunuzdan doğal görünümlü, ifadenizi ve görüntünüzü bozmayan uygulamaları isteyiniz, bu kesinlikle mümkün. Sizi görenler, iyi uyumuş, iyi tatil yapmış, iyi dinlenmiş gibi göründüğünüzü söylesinler bu yeter. Aksi takdirde güzelleşmiyor, tam aksi güzelleşeyim derken çirkinleşiyorsunuz.

 

Haberin Devamı

KADINLAR KADINLIK, ERKEKLER DE ŞÖVALYELİK RUHUNU KAYBETMESİN
- Kadınların kendilerini güzel hissetmeleri için esas ihtiyaçları olan ne?
- Kadınlar hayatımızın vazgeçilmezleri, evde olduğu gibi artık iş hayatında da etkili ve başarılılar. Erkeklerden daha bakımlı, gençliğine ve güzelliğine daha düşkünler. Bence kadınlar hangi konumda olursa olsunlar feminen özelliklerini kaybetmemeli. İş hayatının zorlukları ve aşırı hırslı olmak testesteron hormonunu artırarak kadınsı güzellikleri maskeleyebiliyor. Erkek gibi davranmanın ne size, ne de biz erkeklere faydası var, ne gereği var ki biz erkeklerin şövalyelik ruhumuzu zedelemenin. Bu ne sizi mutlu eder ne de bizleri. Sizler kadınsı özellik ve davranışlarınızla da otorite kurabilir hem başarılı hem de feminen güzelliklerinizi kaybetmeyebilirsiniz. Fazla kilolar, sigara, içki, gece hayatı, stres ve uykusuzluk cildimizi en olumsuz etkileyen faktörler. Kendine güven duygusu da kadını çekici kılan faktörlerden birisi. Bunlara dikkat eden bir kadın, yüzüne ve vücuduna yaptıracağı doğal görünümlü medikal estetik uygulamalarla yıllara meydan okuyabilir, çekici ve güzel kalabilir.

 

Haberin Devamı

KİLO VE SİGARA TEDAVİSİNDE KİLİT NOKTA KİŞİNİN KARARI
- Teknoloji her alanda olduğu gibi tıp alanında da gelişiyor. Uyguladığınız tedavilerle ilgili kısa bir bilgi verebilir misiniz?
- Ben, 25 yıldan beri akupunktur, 21 yıldan beri medikal estetik uygulamalar yapıyorum. Akupunktur; 3000 yıllık bir tedavi sanatı ve son yıllarda popülaritesi, yurdumuzda ve dünyada çok arttı, çünkü tamamen doğal bir tedavi. Akupunktur ile bir çok hastalıkta, belirli oranlarda hastalarıma yardımcı olabiliyorum. Ayrıca, nöralterapi, proloterapi, singlet oksijen tedavisi, PRP ve manyetik alan tedavilerini tek başına veya diğerleriyle birlikte kombine ediyorum. Medikal estetik tedaviler ise çağımızın yükselen değeri. Bu alanda da dünyada gelişen tüm teknolojileri gerçekleştiriyoruz.
- Sigara bırakma, zayıflama gibi tedaviler için ne gibi yöntemler uyguluyorsunuz?
- Yemek, içmek keyif veren şeyler. Onun için bir kişinin kilolarından kurtulması ve sigarayı bırakabilmesi için birinci şartım, karar vermek ve beyin olarak hazır olmak. Eğer kişi bu kararı verdi ise tedaviye alıyorum. Doğru beslenme ve sporla birlikte akupunktur ortaya çıkardığı etkilerle zayıflama konusunda iyi bir yardımcı. Sigara bırakma tedavisinde ise akupunktur+nöralterapi+oksijen tedavisi+manyetik alan tedavisi ile yardımcı oluyorum.

Yazarın Tüm Yazıları