İzmir’den dünyaya takıyor

Haberin Devamı

İZMİRLİi tanınmış takı tasarımcısı İnci Denizel, “İnciden” markasıyla Kanada ve Amerika pazarına girmeye hazırlanıyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin her yerine ürün gönderen İnci, tüm ısrarlara rağmen atölyelerini İzmir’de tutuyor. Online satış sayesinde dünyanın birçok noktasında müşterisi olan İnciden markası, yeni sezonda profesyonel bir şekilde, Kanada ve ABD pazarında yerini alacak. Gördüğüm en yaratıcı ve çalışkan kadınlardan olan lise arkadaşım sevgili İnci, şimdilerde Alaçatı Göz Oda’da açtığı sergiyle sosyal medya üzerinden haberleştiği birçok kişiyle buluştuğunu anlatıyor.

İzmir’den dünyaya takıyor

- İzmirli bir marka olarak Kanada ve Amerika pazarına giriyorsunuz. Bu nasıl gerçekleşti?
- Online site üzerinden Amerika’dan alışveriş yapan müşterilerimiz zaten var. Aynı bölgeden 3-4 firma toptan mal alımı için bizimle irtibata geçti. Bir tanesiyle kısa süreli çalıştık. Bu bizim için bir piyasa araştırmasıydı. Geçen sene ise Kanada’da moda sektöründe bir arkadaşımızla Vancouver’da ortak firma kurmaya, İnciden markasını denizaşırı pazara sokmaya karar verdik. Bir sonraki etapta Los Angeles ile ilgili planlarımız var. Bir senedir de bu projenin alt yapısını yürütüyoruz. Bir aksilik çıkmazsa ekim ayında Kanada’ya özel bir online satış sitesiyle Kanadalı müşteriye hitap etmeyi hedefliyoruz.
- İnciden İzmirli ama hiç yerel kalmadınız. Bugüne kadar hangi markalarla çalıştınız?
- Bugüne kadar Network ve Vakko’nun koleksiyonlarını hazırladık. Şu an tüm Türkiye’deki Harvey Nichols ve Brandroom’larda ayrıca Mersin, Alanya ve Antalya’daki satış noktalarımızda ürünlerimize ulaşılabiliyor. Ama en önemlisi incidenonline.com sitemizden internet üzerinden buluşuyoruz takipçilerle. Inciden instagram sitemizde takipçi sayımız 20 bine dayandı. Kısa sürede boyle bir başarı yakalamak da ilerisi için oldukça umut verici.

Haberin Devamı

İzmir’den dünyaya takıyor

Haberin Devamı

HER YERDE MÜŞTERİMİZ VAR
- Online satışa geçince nasıl bir değişiklik oldu?

- Şu sıralar sosyal medyada oldukça aktifiz. Online satışımızın başlamasıyla dünyanın öbür ucundaki müşterilerimizle, yüz yüze görüşemeyeceğimiz onlarca kişiyle tanışma fırsatı bulduk. Bugün tamamen farklı noktalardan gelen ‘inciden’ fotoğrafları görmek bizi çok duygulandırıyor.
- Birçok ünlü isim de tasarımlarını kullanıyor.
- Ürünlerimizi tercih eden pek çok ünlü isim var. Ancak bizim için asıl önemli olan ayni kişinin bir çok kez alışveriş yapmış olması. Çünkü bu müşteri memnuniyetiyle alakalı bir durum. Moda çekimleri, diziler, klipler, yurt dışında yapılan çeşitli çekimlerde takılarımıza rastlayabileceğiniz yerler.

Haberin Devamı

TÜM TÜRKİYE’YE ÜRÜN GÖNDERİYORUZ
- Yaratma ve tasarlama süreci nasıl bir süreç? Nelerden besleniyorsun, nelerden etkileniyorsun?

- Üretim sürecimiz elbette tasarımla başlıyor. İşin en zor kısımlarından biri de bu. Hele ilham gelmesini beklemek işin şans tarafı. Bana göre tasarım tasarımı doğuruyor. Dekorasyon benim en büyük kurtarıcım bu konuda. Hem modadan sıkıldığım zamanlarda en büyük zevkim, hem de yaratıcılığımı destekleyen muhteşem bir kaynak. Doğayla iç içe olmak da çok büyük bir etken. Doğa en büyük ilham kaynağı, bir çok çeşidi, onlarca şekil barındırıyor. Sessiz sakin bir ortamda vazgeçilmezim. Kısacası pek nazlı bir süreç bu tasarım süreci. İş benden çıktığında atölyede ilk denemeler, sonra da materyallerle bir takıya dönüşüyor. Sonrası online satış sitemize konulup güncellenmesi, fotoğraflarla sosyal medyada duyurulması gibi aşamalar...
- Nerelere ürün gönderiyorsunuz, nerelerde müşterileriniz var?
- Amerika, Avusturalya, Hollanda, Fransa, Almanya ve tüm Türkiye’ye ürün gönderiyoruz. En başlarda daha az sayıda üretim yaparken şu an kaliteyi aynı tutup üretim adedini yükseltmeye çalışıyoruz. Uzun süre büyük kurumsal firmalara tasarım yaptık ancak şu an kendi koleksiyonlarımıza ağırlık veriyoruz. Çünkü sosyal medyada aktifleştiğimizden beri büyük markaların siparişlerine yetişmekte zorlanıyoruz.

Haberin Devamı

İzmir’den dünyaya takıyor

OTEL ÜCRETİNİ NASIL HALLETTİM
- Alaçatı’da kendin de duruyorsun sergide. Neden? Müşterilerle nasıl bir ilişkiniz var?

- Müşterilerimizle olabildiğince birebir temasta olmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de Alaçatı’da Göz Oda’daki sergide mümkün oldukça bulunmaya çalışıyorum. Tabii yapılmayı bekleyen sonbahar/kış koleksiyonu da var, yani zaman bulmak oldukça zor. Bir de online satış yaptığımız için bizi merak eden müşterilerimiz de var. Alışverişin yanı sıra neyle ne kombinlenir görmek, ürün kalitesini birebir gözlemlemek için gelenlerin sayısı oldukça fazla.
- İlginç bir anı var mı?
- Hizmet sektöründe çalışınca insan mutlaka bir çok ilginç olayla karşılaşıyor ama işin içinde kadınlar olunca olay farklı bir hal alıyor. Birkaç sene once iş için Venedik’e gitmiştim. Yanımda da o an üzerimdeki ürünler vardı. Otelden tam çıkış yapacakken otel sahibi bayan takılarımı çok beğendi. Bayan bir yandan bizim otel konaklama ücretimizi hesaplıyor, bir yandan da takılar hakkında bilgi alıyordu. Sonunda üzerimdeki tüm takıları orada bırakıp otel ücretini de halletmiş oldum.

Yazarın Tüm Yazıları