Etki ve yetkide kadının rolü

Haberin Devamı

Yarın, yani 5 Aralık kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80. yılı olacak. Artık, hangi medeni ülkelerden önce bu hakları almışız, kimde yokken bizde varmış hikayelerine girmek istemiyorum. 80 yıl önce bunu düşünecek ve uygulayacak vizyon ve cesaret varmış ama ne kadarı kalmış, ona bakın siz...
Neyse, biz yine de elimizden geldiği kadar bu konuda konuşmaya, anlatmaya devam ediyoruz. Bu kez, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve KA-DER İzmir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Etki ve Yetkide Kadının Rolü’ adlı bir panelde buluşacağız, etkin ve yetkin kadınlarımızla. Kimler mi var? CHP Milletvekili Dr. Hülya Güven, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, E.Ü.’den Prof. Gülgün Tosun, EGİAD Başkanı Seda Kaya, İzmir Makina Mühendisleri Odası Başkanı Gacaner ve kadın gazeteci olarak bendeniz. İlgilenirseniz, bugün saat 14.30’da İTO Salonu’na bekliyoruz.

Haberin Devamı


YANINIZDA BİR ERKEK GETİRİN
Belki daha çok kadınlar rağbet edecek panele her zaman olduğu gibi. O nedenle, katılmayı düşünen kadınlara bir teklifim var. Yanınızda mutlaka bir erkek getirin. Çünkü bana kalırsa, bizim kendimizi dinlememizden daha çok birbirimizi dinlemeye ihtiyacımız var...

ŞEHİT AİLELERİ SERGİ AÇTI
Geçen gün ev işlerine gelen yardımcım aradı. ‘Ben şimdi Resim Heykel Müzesi’ndeyim. Bir arkadaşımın sergisi var. Hani sen gazetecisin ya belki gazetede yazarsın’ demez mi?
‘Tamam da, biraz bilgi ver, kimdir, nedir?’ derken telefonu Arzu Hanım diye birisine verdi. Meğer Arzu Hanım, Geleneksel El Sanatları eğitim görevlisiymiş. İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü’nün, kaybolmaya yüz tutmuş Türk süsleme ve geleneksel el sanatlarını ustalar yetiştirerek gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği Tezhip, Minyatür, Çini İşlemeciliği ve Sim Sırma kurslarında görevliymiş. İşin güzel yanı yardımcımın arkadaşı da dahil olmak üzere sergiyi açanlar, kursa devam eden şehit, gazi aileleriymiş. Kayıpların yerini tutmaz ama yine de sanat, acıların azalması ya da en azından ifade edilmesinde mutlaka yardımcı olmuştur.
Bu özel ailelerin sergisi 7 Aralık’a kadar Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’nde...

Yazarın Tüm Yazıları