Çeşme’deki terkedilmiş hayvanlar için koşacağız

Haberin Devamı

BU yıl Çeşme’de ilk kez, hem yarışların hem de eğlenceli aktivitelerin olacağı bir hafta sonu düzenleniyor. Dünyaca ünlü Japon spor markası Asics Çeşme Weekend adı altında yarı maraton, koşu, yüzme başta olmak üzere farklı etkinliklerle katılımcılara hem sporu sevdirmeyi hem de eğlendirmeyi amaçlıyor. Asics Pazarlama Müdürü Hande Güler 3-4 Ekim’de düzenleyecekleri ve ileride uluslararası hale getirmek istedikleri Çeşme Weekend etkinliğinin gelirini Çeşme’de terk edilmiş 4 bin civarında hayvanın yararına kullanılmak üzere Çesal’a bağışlayacaklarını anlatıyor.

- Asics Çeşme Weekend fikri nasıl doğdu?

- İstanbul’da yaşayan, ama kalbi Ege’de kalan bir grup Ege sevdalısından. Bu projenin arkasında 2 yıl süren bir çalışma ve araştırma var. 2011 yılından bu yana 3’ü uluslararası, 6’sı yerel olmak üzere 9 yarış organizasyonuna ana sponsor olduk. Bu yarışların tamamı patikalarda doğa şartlarında gerçekleşti. Uzun zamandır herkesin katılabileceği bir yol koşusu yapma hedefimiz vardı. Lokasyon ve zamanlama açısından bize avantaj sağlayacak, farklı aktiviteleri içine katabileceğimiz bir yer ararken hep Egeyi taradık, İzmir’deki dostlarımızla parkur çalışmaları yaptık. Sonunda yazı spor dolu kapatabileceğimiz içinde koşu dışında, disiplinler de yer alacak olan bir hafta sonu organizasyon fikri çıktı.

Haberin Devamı

Çeşme’deki terkedilmiş hayvanlar için koşacağız

- Bu organizasyonda neler yapılacak?

- ASICS Çeşme Weekend tam anlamıyla spor etkinlikleriyle dolu bir yaza veda partisi. Koşu, organizasyonun ana hedefi gibi görünse de yoga, yüzme, standup paddling ve daha pek çok keyifli aktivitenin yer alacağı, sporseverlerin yanında eğlenceli vakit geçirmek isteyen herkesle bir arada olacağımız bir hafta sonu projesi. Koşu ve yüzme kategorilerine kayıt ile katılım sağlanıyor. Yoga, standup paddling gibi aktivitelere herkes ücretsiz katılabiliyor.

HARİKA MANZARA EŞLİĞİNDE KOŞACAĞIZ

- Nasıl bir parkur var, kimler katılabilir?

Haberin Devamı

- Koşu parkurumuz eğimi olmayan herkesin rahatlıkla koşup yürüyebileceği neredeyse düz bir parkur. Katılımcıları bekleyen deniz manzarası ise cabası. Klişe olacak ama 7’den 70’e herkes katılabilir. Kayıtlarımız www.asicscesmeweekend.com adresi üzerinden online olarak yapılıyor. 21K yarı maraton, 5K koşu, 1,5K yüzme yarışı olacak. Bunların dışında 6-12 yaş çocuklar için minik adımlar koşumuz da olacak. Minik adımlar özellikle üzerine titrediğimiz bir kategori. Hedefimiz 6-7, 8-9 ve 10-12 yaş çocuklarımızı 500 metrelik bir parkurda yarıştırıp hepsine madalya kazanma hazzını tattırmak ve sporu benimsetmek. Bu konuda bizim ricamızı kırmayan Takev, İzmir Özel Türk, Gelişim Koleji iletişim departmanlarına velileri bilgilendirdikleri için teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Çeşme’deki terkedilmiş hayvanlar için koşacağız

- Herhangi bir sosyal yardım projesi ile ilişkilendirildi mi?

- Düzenlediğimiz tüm organizasyonlarda her zaman sivil toplum kuruluşlarına destek olduk. 2011 yılından bu güne geride bıraktığımız yarış organizasyonlarımızda çocuk, eğitim ve doğa temalı STK’lar için kaynak yaratılmasına aracı olduk. Çeşme organizasyonu gündeme geldiğinde ‘Çeşme’de lokal bir vakıf var mı?’ sorusu bizi Çesal ile tanıştırdı. Çesal 2 yıl önce kurulmuş genç, dinamik ve şeffaf bir vakıf. İdealist 5 kadının öncülüğünde sezon başlarında hediye olarak alınıp, sezon sonunda sokağa terkedilen 4 ayaklı dostlarımız için çalışıyor. Yaptığımız ilk toplantıda Çeşme yarımadasında kayıt altına alınan sokağa terk edilmiş 4000 küçük dostumuz olduğunu, bunların ciddi bir bakım, yiyecek ve barınak sorunu bulunduğunu gördük ve Çesal projemizin sosyal sorumluluk partneri oldu. Organizasyonumuzun yapılan kayıtların her 5 lirasını küçük dostlarımızla paylaşma kararı aldık. Biz de bu projede ‘satın alma, sahiplen’ diyerek minik dostlarımızı yuvaya kavuşturmak için çalışacağız. www.cesal.org.tr

Haberin Devamı

SAKIZ VE ATİNA’DAN MARATONCULAR DA KATILACAK

- Bu yıl katılımcıların sayısı ya da kimler oldukları belirli mi? Katılan yabancılar olacak mı?

- Katılım bu yıl 1500 kişi ile sınırlı olacak. Asicsteam Türkiye ekibi pacemaker olarak bizlere destek veriyor. Programımızın sunuculuğunu Ece Begüm Yücetan yapacak, triatlet ve haber spikeri Nevşin Mengü bizimle beraber yarışacak. Sakız yarı maratonunu düzenleyen ekibi ağırlayacağız. Atina’dan dostlarımız katılacak.

- Marka olarak nasıl bir felsefe belirliyorsunuz?

- Markanın felsefesi adının içinde saklı. Merkezi Japonya’da olan sporu insan yaşamının odağına oturtmuş bir markayız. 2. Dünya Savaşı’nın ardından atom bombasının yaralarını sarmak, Japon gençlerini hayata bağlamak amacı ile kurulmuş. Asics bunu gerçekleştirmek için sporu araç olarak kullanıyor. Sporun insan hayatı üzerindeki olumlu etkilerini yadsınamaz olarak kabul eden bir marka. ‘Anima Sano In Corpore Sano’ latin deyiminin baş harflerinin birleşiminden ortaya çıkıyor. ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ anlamını taşıyor. 75 yıllık geçmişi, Japon teknolojisi ve inovasyonlarını sporseverler ile buluşturuyor.

Haberin Devamı

SEZON DIŞI HAREKET YARATMAK İÇİN HARİKA ORGANİZASYON

- Asics Çeşme Weekend’in gelecekte nasıl bir yolda ilerlemesini planlıyorsunuz?

- Uzun soluklu bir projenin ilk ayağını bu yıl gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz gelecek yıldan itibaren markamızın uluslararası düzenlediği 197 yarışı içeren takvimde yer almak. Çeşme’yi spor turizminde global başarılara taşıyan sörf ve yelken yarışlarından, sonra yine uluslararası bir koşu organizasyonu ile hareketlendirmek. Spor turizmi bugün dünyanın birçok şehrinin düşük sezon tabir edilen dönemlerini canlandırıyor. Neden böyle bir çalışma Çeşme için yapılmasın? Tam sezon kapandı dendiği noktada 2000-3000 kişilik bir grup Çeşme’ye gelse; tüm esnaf, otel, ulaşım sektörleri için nefis bir gelir kaynağı olmaz mı? Bizi en çok sevindiren belediye ve yerel yönetimlerin vizyonlarının bunu destekliyor olması. Yaptığımız toplantılarda aynı doğrultuda düşündüğümüzü görmek bizleri daha çok heyecanlandırdı. Buradan bir kez daha Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kaymakamlığı’na teşekkür etmek isterim.

- Bu aktiviteyi Çeşme’de yapmanızın nasıl bir nedeni var?

- Ben Manisa’da doğdum. Ege’de büyüdüm. Projenin ortaya çıkmasına sebep olan Ege sevdalılarından biriyim. Çeşme denizi, havası ile vazgeçemediğim bir şehir. Sezonun yeterince uzun olmamasının Çeşme’ye haksızlık olduğunu düşünmüşümdür hep. Eylül ve Ekim aylarının Çeşme’nin en güzel zamanı olduğunu biliyor olmak, ah şimdi Çeşme’de olmak vardı demek yerine bir organizasyon yapmak, bize düşünceyi aksiyona çevirme şansı verdi. İnsan sevdiği şehirler için bir fayda sağlama şansını her zaman yakalayamaz. Bu noktada çalıştığım markayı sevdiğim şehirle buluşturmanın, uzun vadeli bir proje başlatmanın hazzı bambaşka.

Yazarın Tüm Yazıları