Çeşme’de kültür sanat günleri

Haberin Devamı

ÇEŞME sadece plajlar, eğlence mekanları ve Alaçatı’dan ibaret değil kuşkusuz. Son birkaç yıldır düzenlenen sanat etkinlikleriyle Çeşme, bazı büyükşehirlerin bile önüne geçiyor.
Bu yıl da, Çeşme Belediyesi’nin, Ozan Yayıncılık organizasyonuyla gerçekleştireceği “9. Çeşme Kitap ve Kültür Sanat Günleri” birbirinden değerli yazar ve sanatçıları ağırlıyor. Çeşme’nin önemli kültür varlıklarından olan Aya Haralambos Kilisesi’nde 25 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler arasında müzik dinletileri, yazar ve sanatçılar ile yapılacak söyleşiler bulunuyor. İki eseri ile sergide yer alan Bedri Baykam ile 3 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan söyleşi de bu etkinlikler arasında. Ayrıca, 29 Temmuz Salı günü 21.30’da Halim Yazıcı ve Muhsin Kıratlı’nın katkılarıyla Beyaz Caz Sokağı Şiir ve Müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Ardından 31 Temmuz Perşembe günü 21.30’da bu tarihi mekanda Cengiz Keskiner ile “Kültür Varlıkları” üzerine bir söyleşi yapılacak.
Ayrıca mekanda açılacak Kedi Kültür Sanat Merkezi, İMOGA (İstanbul Grafik Sanatları Müzesi) ve Fotoğraf Sanatçısı Arzu Sandal’ın koleksiyon sergileri ortak bir çalışmanın sonucunda sanat meraklılarına keyifli bir seyir yaşatacak. Kısacası bu özel mekanda gerçekleştirilen etkinlikler Çeşme’nin merkezinde sosyal yaşantıya katkıda bulunacak, yerel halk, yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi yaratacak.

Haberin Devamı

Çeşme’de kültür sanat günleri

Alaçatı’nın ilk heykel galerisi

MADEM sözü sanattan açtık, bir başka yenilikten bahsedelim. Alaçatı magazincilerin gözdesi gibi görünse de özellikle arka sokakları, derin bir sanat merkezi olacağının sinyallerini veriyor. Buna en güzel örnek Alaçatı’nın ilk Heykel Galerisi’nin açılmış olması.
İzmir’de uzun yıllardır çağdaş sanatın modern yüzü olan Melih Balcıoğlu’nun kurduğu Art Shop Sanat Galerisi, bu yaz sezonunda Alaçatı’da bir ilk olarak farklı bir oluşuma imza attı ve 12 Temmuz’da çok farklı bir konseptle hizmet veren Art Shop Heykel Galerisi’ni açtı. Yaz sezonu boyunca ziyarete açık olacak heykel galerisinde ise birbirinden başarılı heykeltıraşların eserleri yer alacakmış. Kimler mi? Akın Yıldırım, Anar Eyni, Baran Yılmaz, Cem Sağbil, Malik Bulut, Mustafa Ağatekin, Murat Güzeldere, Nadia Arditti, Nizam Güner, Özer Aktaş, Pınar Yeşilada, Selçuk Yılmaz, Sara Berti, Seyfettin Şekerov, Şahin Domin, Şenol Bora, Yaşar Sami Gökgöz, Yıldız Yılmaz...

Haberin Devamı

Çeşme’de kültür sanat günleri

Yazarın Tüm Yazıları