Bir deli kuyuya taş atarsa

Haberin Devamı

Bugün diyeceğim çok kısa...
Tam bir köşe yazısı bile sayılmaz, geçende bir yerde karşıma çıkan bir atasözü...
Hani bir deli bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış ya. Bana da sordular, sen ne yapardın bu durumda diye. O an yanıt veremedim, ama nedense taktım aklımı bu durum nasıl düzelir diye..
Başta taşı nasıl çıkarırız diye odaklandım, ama sonra anladım ki bu bir şaşırtmaca. Çünkü akıllılar taşlarla uğraşırken, o arada başka kuyulara, başka taşlar atılmaya devam ediliyor. Ha, şimdi deliyi alt etsen başka deliler çıkabilir, kalıcı çözüm değil. Zaten kim akıllı, kim deli ayırt etmek de pek kolay olmuyor çoğu zaman. Baştan akıllı görünen güçlenince delirebiliyor.
Taşları toplayalım desen irili ufaklı var, hepsini göremeyebilirsin. E, bu durum nasıl çözülecek derken anladım ki aslında en zor, en olmayacak gibi görünen şekilde çözülebilir.
Nasıl mı?
Tabii ki ‘kör kuyuları kapatarak’
Biraz zaman alır, yorucu olur, bezdirir, caydırır belki, ama inanın başka çare yok.
Sadece yakınımızdakileri değil, her kör kuyuyu kapatmak için çaba harcarsak taşı atacak kuyu bulamayan deli sonunda başka köye göçer... Değil mi ama?

Haberin Devamı

DİKKAT İYİLİK HAREKETİ

İzmir’de kurulan Ulusal Down Sendromu Derneği müthiş bir gelişme gösteriyor. Türkiye’nin sayılı dernekleri arasında yer alan UDSD çok büyük projelere imza atarak çocuklarımız için daha güzel yarınlar oluşturuyor. Bunlardan biri de Sabancı Vakfı’ndan aldıkları hibe ile bugün açılacak dernek merkezi. Aynı zamanda engelli bebeği olan aileler için ortaya çıkan sorunlara çözüm üretmek, bir an önce şoku atlatmalarının, çocuğun ve kendilerinin yaşamını kolaylaştırılması için destek vermek amacıyla başlatılan “Hoş geldin Bebek Projesi”nin ofisi de olacak merkez bugün saat 18.00’de Şemikler İzban çıkışı karşısında açılıyor. Engelli tanıdığınız vardır veya yoktur, ama vereceğiniz destek mutlaka olumlu bir etki yaratacaktır. Daha fazla bilgiyi www.ulusaldown.com’da bulabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları