Barış inşacıları Muğla’da buluştu

Haberin Devamı

ÖYLE bir dönemde yaşıyoruz ki, ayrıştırmak kolay, birleştirmek zor; yıkmak kolay, inşa etmek zor.
O nedenle ‘Barış’ üzerine ne söylesek, ne yapsak az ve eksik kalıyor. Daha yapılması gereken çok şey, alınması gereken çok yol var.

Barış inşacıları Muğla’da buluştu

Bu konuda olabilecek en anlamlı etkinliklerden biri, şu an Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenleniyor. Dünyanın 47 ülkesinden 90’a yakın katılımcının olduğu 3. Dünya Barış Çalıştayı, ‘Barış’ konusunda çalışan ya da çalışmak isteyenleri bir araya getiriyor. İngiltere Coventry Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen 5 günlük Çalıştay’da, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin yanı sıra ‘Barış İnşası’ ve ‘Çatışma Çözümlemeleri’ konusunda çalışan aktivistler, hükümet yetkilileri de var. Uzun yıllardır bu alanda çalışmalar yapan Coventry Üniversitesi Barış Merkezi Direktörü Prof. Alpaslan Özerdem, bu tür toplantıların, bakış açılarının değişmesi, ön yargıların silinmesi, kültürlerin birbirlerini tanıyarak, anlamaya başlamaları açısından dünya barışına önemli katkısı olduğunu söylüyor. Peru, İngiltere, Gana, Brezilya, Nijerya, İngiltere, Norveç, Güney Afrika gibi dünyanın farklı kültürlerinden gelen katılımcıların 5 gün boyunca Muğla’da kalacaklarını anlatan Proje Koordinatörü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Füsun Özerdem ise bunun bölgenin barışa katkısı ve dünyaya tanıtılması açısından anlamlı olduğundan bahsediyor.

Haberin Devamı

Barış inşacıları Muğla’da buluştu

Savaşmak ve yok etmek için bir metoda ya da bilgiye ihtiyacımız yok, ama kabul etmeliyiz ki barışmak ve güveni yeniden yapılandırmak için bu Çalıştay’dan öğrenilmesi gereken çok şey var...

Yazarın Tüm Yazıları