Türkiye’nin Zoff’u ol

Süper Lig’in 28. haftası Aytemiz Alanyaspor için talihsiz şekilde sonuçlandı. İkisi deplasman olmak üzere 3 maçtan 9 puan çıkaran turuncu yeşillilerin, kendi sahasında Osmanlıspor’a yenilmesi tam bir hayal kırıklığıydı. Takımın coşkusu beklentinin altındaydı.

Haberin Devamı

Hafızalarda, Alanyaspor’un verilmeyen penaltısı, sayılmayan golü ve kaptan Haydar Yılmaz’ın muhteşem kurtarışları kaldı.
Ancak, kaledeki alkışlanan oyun takıma puan kazandırmaya yetmedi.
Süper Lig’e yükselirken Alanyaspor’a katkısıyla dikkat çeken kaptan, Trabzonspor deplasmanında da sergilediği muhteşem performansıyla tüm Türkiye’nin takdirini kazanmış ve haftanın futbolcusu olmuştu.

***

Kimdir Haydar Yılmaz bakalım: 1984 Aydın doğumlu. Koçarlı Belediyespor’da başlayan futbol hayatında, Yalıkavakspor, Eskişehir Şekerspor, Manisaspor, İnegölspor, Gaziosmanpaşa, Tarsus İdman Yurdu, Şanlıurfaspor ve Kartalspor tecrübeleri var.
Gerçek kimliğini 4 sezondur oynadığı Alanyaspor’da buldu. 33 yaşındaki kaptan, taraftarın göz bebeği.
Efsane İtalyan kaleci Zoff’un 40 yaşına kadar süren futbol serüvenini hatırlayınca, kariyerinin zirvesindeki Haydar’ın da eldivenleri bir kaç yıl daha çıkarmayacağını düşünüyorum.
İş disiplini ve sosyal yaşamıyla bunu başaracak güçte.

***

Haberin Devamı

Osmanlıspor maçı geçti. Şimdi sırada, belki de sezonun en önemli sınavlarından biri var. Kayseri deplasmanından en az beraberlikle dönülmeli.
Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kayserispor ile sonraki haftalarda oynanacak özellikle Akhisarspor ve Karabükspor karşılaşmaları puan tablosunun şekillenmesi açısından çok kritik.

 

Yazarın Tüm Yazıları