Susiç baharı

Aytemiz Alanyaspor’da teknik yönetim değişimiyle birlikte başarılı sonuçlarda gelmeye başladı. 3 maçta 7 puan kazanıldı, yenilen gol sayısı ise sadece 1.

Haberin Devamı

Sezon başından beri takımın en önemli sorunu savunma futbolundaki yanlışlardı. Bu hatalar ne yazık ki, “Ligin en çok gol yiyen takımı” unvanını getirdi.
Devre arası transferleri ve Susiç’le takım olma yolunda önemli mesafe kaydedildi. Artık daha dengeli bir Alanyaspor izliyoruz.

***

Oynanan futbol, kazanılan puanlar oyuncuların özgüvenini de yükseltti.
Geleceğe daha umutla bakmamızı sağlayan değişime bir bakalım.
Haydar ve Zlamal’la kalede sorun yok.
Omeruo–Tzavellas iyi bir ikili oldu. Alternatifleri de Lazic.
Sağda Gassama, solda N’Sakala hem savunmada hem de hücumda çok etkili. Bu ikiliye Berkan’ı ve sakatlık öncesi etkili oyununu izlediğimiz Cenk Ahmet’i de eklemek lazım.
Orta sahada müthiş bir zenginlik var: Efecan, Emre Nefiz, Isaac Sackey, Asissati, Landel, Candeias ve sakatlıktan yeni çıkan Guerrier forma kapma savaşında.
Takımın iki süperi, 10 numara Emre Akbaba ve uyum aşaması sonrası artık “Tam bir Alanyalı olan Vagner Love” çok formda.
Plet ve Fernandes forvete önemli güç kattı.

***

Haberin Devamı

Turuncu yeşilliler taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin zevkle izleyeceği maçlar oynuyor. Onları izlemek futbol adına keyifli.
Alanyaspor şimdi 3 haftalık zor bir fikstür trafiğine giriyor.
Önce deplasmanda Başakşehir, ardından evinde Fenerbahçe ve yine deplasmanda Bursaspor ile oynanacak. Adanaspor maçında takımını yalnız bırakmayan 6 bini aşkın taraftar, desteğini artırarak sürdürmeli.
Son maçta, iki takım taraftarlarının birlikte yaptıkları tribün şovu, sahadaki futbolcuları da pozitif yönde etkiledi. Alanya’daki bu güzellikler, gerginliklerin gün geçtikçe arttığı Türk futbolu için iyi bir örnek oldu.
Çağlaların olduğu Alanya’ya bahar çoktan geldi.
Futbolda da baharı yaşayan camia, takımıyla yaza stressiz ulaşacak gibi.

 

Yazarın Tüm Yazıları