Galibiyet lazım, ama bu maçta lazım

İlginç karşılaşma bana Ezginin Günlüğü’nün ünlü şarkısı Kanto’yu hatırlattı. Söz ve müziği Nadir Göktürk’e ait eserde şöyle bir dörtlük var:

Haberin Devamı

Ateşe baca lazım

 

Kitaba hoca lazım

 

Bana bir koca lazım

 

O da bu gece lazım

 

Aytemiz Alanyaspor için parola galibiyet, özellikle galibiyet bu maçta lazım. Kazanılacak 3 puan, 6 puan şiddetinde.

 

Çünkü, tehlikeli bölgede yer alan rakip Kayserispor’la puan farkı açılacak, rahat bir nefes alınacak.

 

İlk 11’deki değişiklikler Alanyaspor’un galibiyete olan inancının göstergesi. Kaptan Haydar haftalar sonra yeniden kalede.

 

Haberin Devamı

Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, defans kurgusunda yaptığı  değişikle bir arayış içinde.

 

HEYECAN VAR GOL YOK

 

Turuncu yeşilli takımın futbolcuları da bu duyguyla oyuna hızlı başladı. Bir an önce golü bulup sonuca gitmeye çalıştılar. Candeias’ın kafa vuruşu kaleyi sıyırarak geçerken dakikalar 2’yi gösteriyordu. Guerrier’in 14’te ceza sahası dışından gönderdiği sert şutta top az farkla auta gitti. Pozisyon tribünleri ayağa kaldırdı. İlk yarı ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçerken, Kayserispor’un kontrataklarla girdiği tehlikeli pozisyonlar defansta eridi.

 

BEKLENEN GOL GANALI’DAN

 

İkinci yarı Alanyaspor’un müthiş baskısıyla başladı. Beklenen gol 48’de Ganalı Sackey’in ayağından geldi: 1-0. 59’da Guerrier, kaleciyle neredeyse karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendirebilse maçı koparacaktı.

 

76’da Kayseri, Umut Bulut’la girdiği çok önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. 83’te ceza sahası içinde kolundan çekilerek indirilen Vagner Love attığı penaltı golüyle durumu 2-0 yaptı. Emre Akbaba’nın penaltı golü geceyi noktaladı. Ve Alanyaspor ihtiyacı olan 3 puanı 3 golle almayı başardı.

 

Haberin Devamı

Genç hakem Ümit Öztürk maçın yıldızıydı. İkili mücadelelerde lüzumsuz düdüklerle oyunun temposunu bozmadı, tatlı sertliğe izin verdi. Verdiği iki penaltı kararı da doğruydu. Futbolumuzun böyle cesur hakemlere ihtiyacı var.

Yazarın Tüm Yazıları