Alkışlama zamanı

Konya deplasmanında alınan galibiyetin ardından Alanya’da yağmur sonrası topraktan yayılan kokunun verdiği gibi huzur var. Futbolcusu, yöneticisi, hepsinden önemlisi taraftar çok mutlu. Sezonun bitimine dört hafta kala kazanılan 37 puanla stres son buldu.

Haberin Devamı

Sezon başında bazı futbol otoritelerinin, “Geldiği gibi gider” dedikleri Aytemiz Alanyaspor onları mahçup etti. Oynadığı futbolla lige hem heyecan hem de renk kattı. Gelecek sezon da bu güzellikleri izlemeye devam edecekler.

Mark Twin’ın, “Başarının sırrı işi tatile çevirmektir” sözleri gibi, tatil cennetinin futbolcuları işlerini tatile çevirdiler ve problemi çözdüler.
Sezon boyunca defans anlayışında yaşanan hatalardan bahsettik. Alanyaspor, 30. hafta itibariyle en çok gol (56) yiyen takım ünvanını kimseye kaptırmadı. Teselli, yenilenden bir fazlası atılarak puanlar alınmış olması.
Ancak, Konyaspor maçının 65. dakikasında yenilen bir gol var ki onu incelemeliyiz.

BÖYLE GOL YENMEZ
Üç defans oyuncusunun arasında rakip futbolcuya nasıl şut attırılır, nasıl gol yenir anlamakta zorlanıyorum. Burada ya rakip santrafor olağanüstü yetenekli ya da onu engellemekle görevli futbolcular başka bir dünyada. Kaleci Haydar arkadaşlarına kızmakta sonuna kadar haklı. Umarım, önümüzdeki maçlarda ve gelecek sezonda Alanyaspor adına bunlar yaşanmaz.

Haberin Devamı

***
Futbolcular görevini yaptı ve takım sakin sulara çıktı. Şimdi sıra taraftarda. Pazar akşamı oynanacak Karabükspor maçında Bahçeşehir Arena’nın tribünleri dolmalı ve bu güzel kadroya alkışlarla teşekkür edilmeli.

 

Yazarın Tüm Yazıları