4 X 4 Alanya

Aytemiz Alanyaspor için bu maçta alınacak 3 puan çok önemliydi. Teknik direktör Susiç, sahaya ofansif yapılı bir 11 sürerken tek hedefin galibiyet olduğu belliydi.

Haberin Devamı

Özellikle sağ kanadı çok iyi kullanan Candeias - Emre Akbaba ikilisi Adanaspor defansına zor anlar yaşattı. Futbolcuların iştahı 12. dakikada sonucunu verdi. Kazanılan penaltıyı Vagner Love gole çevirdi.

NİYE SARI KART?
Emre Akbaba’nın 28. dakikada ceza sahası içerisinde düşürülmesine çıkarılan sarı kartı anlamakta zorlandım. Tamam, penaltı verilmeyebilir ancak futbolcu aldığı darbe sonucu düşüyor. Aldatmaca yok, niye sarı kart?Kontrollü oyun defansta rakibe pozisyon bile vermezken, sol kanatta N’Skala – Efecan ikilisi, sağ kanat arkadaşlarına nazire yaparcasına etkili ataklar başlattı. Gassama’nın kafa vuruşuyla attığı gol, bu kanattan geliştirilen atakların bir sonucuydu.

ROTA OLUŞTURULDU
Adana’nın kazandığı penaltı, ev sahibi takımı daha da hırslandırdı. Adanaspor kalesi ablukaya alındı, üst üste girilen pozisyonlarda kaleci Itandje inanılmaz kurtarışlar yaptı. Takım oyunundan güzel örnekler sergileyen Alanyaspor, 74. dakikada Fernandes’in müthiş şutuyla durumu 3-1 yaptı. Finalin imzasını ise Emre Akbaba attı, 4-1.Turuncu yeşillilerde görevini yapmayan futbolcu yoktu. Oynadığı oyun ve sahadaki görüntüsüyle Alanyaspor ligin altını değil, üst sıraları düşündüğünü net olarak ortaya koydu.

Yazarın Tüm Yazıları