Pazar testi, haydi buyurun!

Sevgili dostlar, sizlere yedi sorulu bir pazar testi hazırladım. Yaz günü kafanız rahat olsun, pazar pazar fazla zorlanmadan çözün diye de doğru şıkları hep (e) olarak belirledim. Haydi kolay gelsin!

Haberin Devamı

 

 

*

 

ODTÜ’lü gençler, mezuniyet törenlerinde bir pankart açtılar. Tecavüz suçunu eleştiren, oldukça akıllıca hazırlanmış bir pankarttı. ODTÜ’lü mezunlara göre, ‘Tecavüze sebep olan şeyler’den hangisi gerçek tecavüz sebebidir?

 

a)Gece dışarı çıkmak

b)Mini etek

c)Sarhoş olmak

d)Cilveleşmek

e)Tecavüz

 

*

 

Polonezköy’de bir nargile kafeye hayvanat bahçesi ruhsatı(!) alan ve kafeslerde aslan dahil bir çok hayvan besleyen bir girişimcinin işletme ruhsatı; sosyal medyadaki tepkiler, Hayvan Hakları Federasyonu ve Orman Bakanlığı’nın başvuruları sayesinde, İstanbul Valiliği tarafından iptal edildi. Hayvanların bakımı için, ayda iki yüz bin dolar (Dokuz yüz küsur bin Türk Lirası) harcama yaptığını iddia eden nargile kafenin sahibi, para kazanmak için sizce müşterilerine ne servis etmekteydi?

 

a)Aslan

b)Timsah

c)Çita

d)Çikita muz

e)Nargile

 

*

Haberin Devamı

Düşünce kuruluşu Ekonomi ve Barış Enstitüsü; 163 ülkeyi dahil ettiği ve cinayet oranları, siyasi terör, iç çatışmalardan doğan ölümler gibi 23 kategoride değerlendirme yaparak hazırladığı ‘2018 Barış Endeksi’ni yayınladı. İzlanda’nın birinci, Yeni Zelanda’nın ikinci, Avusturya’nın üçüncü olduğu listede; Türkiye 163 ülke arasında en güvenli 149. ülke seçildi. Bu listeye göre, aşağıdaki hangi ülke, 2018 Barış Endeksi’nde Türkiye’nin gerisindedir?

a)Kolombiya

b)Filistin

c)Etiyopya

d)Hindistan

e)Kuzey Kore

 

*

 

Somali’de hükümete karşı gerilla savaşı yürüten; 2010 yılında Uganda’da yaptığı bombalı saldırıda maç seyreden yetmiş sivilinin ölümüne sebep olmalarından hatırlayabileceğiniz ve yakın zamanda, farklı saldırılarda yüz askerin ölümünü üstlenen radikal İslamcı Eş Şebap örgütü, ‘insanlığa karşı ciddi bir tehdit’ gördüğü için, son günlerde neyi yasaklamış olabilir?

 

a)Parça tesirli bomba

b)Nükleer silah

Haberin Devamı

c)Kimyasal ve biyolojik silahlar

d)Kendilerini

e)Plastik poşet

 

*

 

İstanbul Avcılar’da bir eve operasyon düzenleyen Emniyet Güçleri, bulundurması ve satışı yasal olmayan çeşitli değerli objeye el koydu. Aşağıdakilerden hangisi polisin evde ele geçirdiği objelerden biridir?

 

a)Helenistik dönemden bronz kolye

b)Bizans dönemine ait kılıç ve kalkan

c)3.Selim’in padişah fermanı

d)Hitit döneminden toprak boğa başı

e)Milyonlarca yıl öncesinden kalma dinozor çenesi

 

*

 

Yaz geldi ya, baktığımız her yerde, gazetede, Instagram’da, Facebook’ta, Twitter’da, televizyonda magazin programlarında; tatil beldelerinin en nezih sahillerinde açılan ‘beach club’ların haberlerine maruz kalıyoruz. Deniz kıyısında dönümlerce araziye yayılmış, her biri milyonlarca dolarlık bu kulüpleri birbirinden ayıran en belirgin özellik nedir?

 

Haberin Devamı

a)100 TL’ye trüflü, kaburgalı hamburger

b)60 TL’ye zencefil ve kişniş soslu midye

c)85 TL’ye ananaslı, jambonlu tropik pizza

d)120 TL’ye bir lahmacun, bir ayran

e)Biraz deniz, biraz huzur

 

*

 

Yazla birlikte, sosyal medyada tatil resimlerini paylaşan yerli ve yabancı ünlüler, paylaşımların tıklanma sıralamasında birinci sırada geliyor haliyle. Fakat resimlerin hepsi birbirine benziyor. Bir poz popüler oldu mu, farklı ünlülerden ama aynı resimden yüzlercesini ardı ardına görüyoruz. Ünlülerin bu yaz en son ve en popüler sosyal medya pozu hangisidir?

 

a)Duşta mayomu düzeltiyorum, ‘no selülit’ pozu

b)Dudaklarımı büzüyorum, ‘çok seksiyim’ pozu

c)Tavla oynayan sevgilime arkadan sarıldım, ‘aşığız’ pozu

Haberin Devamı

d)Tekneden çömlekleme atlıyorum, ‘çok eğleniyoruz’ pozu

e)Neden bilinmez, ‘başım ağrıyor’ pozu

 

*

 

Eğer soruların hepsini doğru bildiyseniz ya gündeme çok hakimsiniz ya da en başta doğru şıkkı söylediğimdendir J

 

Huzurlu ve mutlu bir pazar günü dilerim.

 

*

 

Bana Twitter, Facebook ve Instagram’dan ulaşabilirsiniz: @anlatanadam

 

anlatanadam@gmail.com

 

Yazarın Tüm Yazıları