Heyecan fırtınası dinince

Siz bu satırlarımı okurken, güzel memleketimizde seçim fırtınası dinmiş, oylar kullanılıyor olacak. Sakin, huzurlu, saygı ve sevgi dolu bir şekilde geçiyor olmasını umut ediyorum. Şimdi televizyonların karşısına oturacağız ve ilgiyle, merakla izleyeceğiz. İnşallah kardeşlik, dostluk ve komşuluk kazanır!

Haberin Devamı

*

 

Seçimlerin geride kalıyor olmasını çok büyük bir mutlulukla karşılıyorum. ‘Dur bakalım, şu seçim geçsin de’ cümlesini duymaktan bıkmıştım!

 

Bindiğim her takside tüm yol boyunca politika konuşmak zorunda kalmaktan, her arkadaş grubunda ‘İstanbul’u şu alır, Ankara’yı bu alır’ diyenlerle ‘mümkün değil abicilerin’ arasında sıkışmaktan, ya bir bankada memur olduğundan ya da iki kuruş doları köşeye koyduğundan global ekonomiye yön verdiğini düşünen Twitter kalemşörlerinin seçim sonrası dolar yorumlarından, seçimi bahane edip ödeme geciktirenlerden, belediye seçimini her cümlenin öznesi haline getiren arkadaşlardan fazlasıyla sıkılmıştım.

 

*

 

Haberin Devamı

Biraz daha kardeşlik, biraz daha komşuluk, birliktelik, dostluk, huzur ve mutluluk konuşup, bir seçim detoksuna girmek istiyorum artık.

 

Kim nereyi kazandıysa kazandı; şimdi önümüze, daha da çok yanımızdakine bakalım. Kazananlardan dürüst ve çalışkan olmalarını bekleyelim. Görevlerini hakkıyla yerine getiremeyenleri bir daha seçmeyelim. Vatandaş olarak sorumluluğumuz budur. Biz esas, yanımızdakileri önemseyelim, kollarına girelim, birbirimize kenetlenelim!

 

*

 

Memleketi işgalden kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuran, tüm kurumlarıyla bir devlet, yeni baştan bir millet yaratan, o günün şartlarıyla tüm dünyayı ve hatta düşmanlarımızı bile kendine hayran bırakan Atatürk bile, 1935 senesinde ‘Benim Türk milletine, Türk cemiyetine, Türklüğün istikbaline ait ödevlerim bitmemişti, siz onları tamamlayacaksınız. Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz’ demiş!

 

*

 

Seçilenlerin işi bitmez, yapacakları tükenmez.

 

Haberin Devamı

Memleketin gelişmesi bitmez, bitmemeli, bitemez.

 

Çalışmanın sonu gelmez, gelemez.

 

Daha kaç seçim göreceğiz kim bilir? Seçimler de yıllar da gelir geçer.

 

Önemli olan kimin seçildiği değil, farklı fikirleri olan seçenlerin birbirleriyle ilişkileri, dostluğu, kardeşliği.

 

Seçimler geçer, kampanyalar biter; yine biz bize, yüz yüze kalırız.

 

Bunu bilirsek, bunu yaşarsak, bunu hissedersek geri kalan hiçbir şeyin önemi yok, inanın.

 

*

 

Not: Bana Twitter, Facebook ve Instagram’dan ulaşabilirsiniz: @anlatanadam

 

Yazarın Tüm Yazıları