Çok güzel hareketler (olabilir) bunlar

Herkesin bayramı bir değil aslında. Adına bayram denince, bir arada kutlamak adetten elbet. Ama çok özlüyorsan birini, bayramın nasıl kutlu olur ki? Sağlığını kaybetmişsen, canın burnundaysa bayram mı bilir insan? Üç, beş günlük tatilden sonra alacaklılar birikiyorsa kapıda, bayram huzur içinde geçebilir mi?

Haberin Devamı

Geçebilir. Sevdiklerinle olursan, hafifleyebilir. Bir nefes olabilir bayram. Yeniden başlamanın enerjisi toplanabilir. Seni sevenlerle birlikte olursan bayramda, ihtiyacın olan güç, güven ve sevgi içinde birikebilir.

*

Arzu ettiği kadar göremediği çocuğunu, varsa torununu görmektir dedeye, büyükanneye de bayram. Dünyaları versen kafi gelmez, illa çoluğunu çocuğunu bekler. Çocuğunun çocuğu varsa; ikiye değil, ona katlanır beklentisi de, sevinci de. Gidip görmezsen, hüznü de ona katlanır yalnız.

*

Çok çalışıyoruz, çok yoruluyoruz. İki güncük tatil fırsatı olunca kafayı temizlemeye bir yerlere koşuyoruz. İmkanı olan bir çoğumuz, bayram tatil planlarını aylar öncesinden yapıyor, hatta taksit taksit ödemeye bile başlıyor.

Belki biz de bir çekirdek aileyiz artık, ailemize vakit ayırıyoruz işte, ne var?

*

Haberin Devamı

Suçluluk duygusu yaratmaya çalışmıyorum. Kimseyi yargılamıyorum. İnanın, aksini yapan herkesi de anlıyorum ama imkanları zorlayın ve bayramda mutlaka büyüklerinizi ziyaret edin dostlar! Bayram planlarınızı her zaman buna göre yapın.

Ellerini öpün, gönüllerini alın, sevildiklerini gösterin. Çoluk çocuk varsa evinizde, özellikle ve en azından bayramlarda ailenin büyükleri ile zaman geçirmeyi öğrensinler.

Onlar büyüdüklerinde, bayramda camın önünde bekleyen siz olacaksınız, unutmayın.

Onlar öğrenmemiş olmayacak, siz öğretmemiş olacaksınız.

*

Hepinizin Ramazan Bayramı kutlu olsun! Bayram barış, adalet, daha fazla anlayış, daha fazla sevgi getirsin memleketimize.

Sevdiklerinizle ve sizi sevenlerle, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

*

Bana Twitter, Facebook ve Instagram’dan ulaşabilirsiniz: @anlatanadam

Yazarın Tüm Yazıları