Aklımda deli sorular!

Bir güncel haberle başlayalım. Pamukkale Üniversitesi, ilk kez ilçeler bazında, ülkemizde nüfusun kaç yıl okula gittiğinin haritasını çıkartmış. Ellerine sağlık. Sonuç? En yüksek eğitimli ilçeler: İstanbul Kadıköy birinci, Beşiktaş ikinci, Ankara Çankaya üçüncü.

Haberin Devamı

Bu konuyla hiç alakası olmayan Bülent Arınç demiş ki, "Ben şundan çok eminim; bu 80 milyonluk kitlede, 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen'in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir..."

 

SORU: Ben ve yakın çevremdeki herkes Fethullah Gülen’i ne dini lider olarak gördü, ne de eğitim hizmetlerinin güzelliği(!) karşısında sempati besledi. Bizi 47 kişi sayarsanız, Kadıköy, Beşiktaş ve Çankaya’da ikamet eden bilge insanların sayısı kaçtır?

 

CEVAP: Ardıcın közü olmaz, yalancının sözü olmaz.

 

*

 

Haberin Devamı

Bugüne kadar iki milyar Türk Lirası, sayıyla 2.000.000.000.-TL, eski parayla iki katrilyon lira, karşılaştırmalı olarak bin dört yüz yirmi dört asgari ücret yemiş ANKAPARK’ın, bitmesi için daha 40 milyon dolar daha harcanması gerektiği haberlerini okumuşsunuzdur. Park açılacak ama daha hesap kitap yapılmadı diyor yeni başkan.

 

Son dinozor bükücü, fıskiye savaşçısı, yeni başkan Mustafa Tuna; parkın tanıtımı için meydana dikilen dinozor heykelini de kaldırtmış.

 

Soru 4: Diyelim ki evdeki hesap çarşıya uymadı, zararın neresinden dönersek kardır dendi. Park henüz açılmadığına göre, az kullanılmış ikinci el T-Rex pazarını araştıran bir birim kurulmuş mudur?

 

CEVAP: Oyun bitince, şah da piyon da aynı kutuya konur.

 

*

 

Bu hafta bir ‘sen benim kim olduğumu biliyor musun?’ vakası daha yaşandı, okumuşsunuzdur. Etiyopya Büyükelçiliği’nde çalışan bir görevli, alkollü bir vaziyette, peş peşe iki trafik kazasına sebep olarak Ankara’yı birbirine katmış. Ardından da alkol kontrolü yapmak isteyen polislere direnirken, polisleri ‘Etiyopya ile Türkiye arasında savaş çıkarmak’la tehdit etmiş.

 

Haberin Devamı

Havasından mı, suyundan mı bilinmez; ülkeye gelen prensipli futbolcu bar müdavimi oluyor, elçilik elemanı bile mafyöz kesiliyor. Bizim memleket şişede durduğu gibi durmuyor!

 

SORU: Hali hazırda ülkemizin şurada üç – beş müttefiki kalmışken; ‘neme lazım’ diyerek, Sayın Elçilik Görevlisi’nin tehditleri ne kadar ciddiye alınmalıdır?

 

CEVAP: Yurtta sulh, cihanda sulh.

 

*

 

Hayretle ama asla kıskanmadan izledik. Cübbeli Ahmet Hoca’nın bir hocası varmış. Rüyasında başına biri dikilmiş, tam üç defa ‘Cübbeli cennetliktir!’ diye bağırmış. Kendisinin level atladığı müjdesini(!) de Cübbeli Ahmet Hoca sevenleriyle paylaştı bu hafta.

 

Hoca önce yanmayan kefen, sonra Hazreti Peygamber’in saçının yıkandığı su, en son da giyene Peygamber’i rüyasında gösteren hakiki deri terlik pazarlamaktaydı.

 

Haberin Devamı

SORU: Cübbeli’yi rüyasında cennetlik olarak gören hocası, aynı zamanda Cübbeli’nin sattığı terlikleri giyen insanları da rüyasında görmüş müdür?

 

CEVAP: Deve hacı olmaz gidip gelmekle Mekke’ye, eşek derviş olmaz su çekmekle tekkeye.

 

*

 

Bana Twitter, Facebook ve Instagram’dan ulaşabilirsiniz: @anlatanadam

 

anlatanadam@gmail.com

 

 

Yazarın Tüm Yazıları