Sağlıkta çirkin sadakat!

Antalya'da yine bir ilki yaşadık. Hastalarından sadakat isteyen doktoru duydunuz mu?

Haberin Devamı

 Artık o da var. Yetmezmiş gibi bunu da özel kliniğinde birçok kuralı hiçe sayarak bir kampanya ile duyuruyor. Adı mı? 'Hasta sadakat programı'. Hastaların böyle bir program ile adeta sadakat testine tabi tutulması ne kadar etik olabilir. Bu program ile hastaya hanutçu gibi davranılmasının hiçbir kurala sığmadığını düşünüyorum. 

Tüm bunlara ek olarak bu ve diğer birçok kampanya internetten (facebook, instagram v.b.) alanlardan yapılıyor. Ayrıca, after-before fotoğraflarıyla hasta mahremiyeti de bu sosyal ağlarla ortadan kalktı. Anlayacağınız her şey ortalıkta açık-seçik ve ilkesiz. 
Ne denetleyeni ne de düzenleyen bir kurum, kurulu var.
Türk Tabipler Birliği Disiplin yönetmenliği de hiçe sayılarak, ikinci bölümdeki madde 4/b-c-e ve i hususlarına aykırı hareket edebiliyor ve bunun sonunda sadece uyarı veriliyor. 
**
Bu duruma doğru diyenler olabileceği gibi kandırılıyoruz diyenler de çoğunlukta. Gerçi günümüzde kandırıldık denilmesi artık çok kolay olsa da bu yaşananlara olumsuz olaylar eklenmeden yetkililer tarafından 'dur' denilmesi de şart. Sağlıkta böylesi bir çirkin pazarlığın Sağlık Bakanlığı yetkililerinin gözünden kaçacağını düşünmüyorum. Sağlık alanında kullanılan sosyal paylaşım siteleri için bakanlık veya Antalya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bir kurul oluşturularak, sosyal ağlarda denetim sağlanmalı, yani daha çok kandırılmadan!..
Üstelik Antalya Tabip Odası Başkanı Adnan İş, destek vermeye hazır olduğunu açıklamışken...

****

 

Halk Sağlığı: Bu atık çok riskli

Antalya Döşemealtı L Tipi Cezaevi'nden düdene deşarj edilen atık, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından riskli bulunduğu açıklanarak, acil önlem alınması için sorumlu kuruluşlara ASAT'a, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerine yazılı olarak bildirildi. Ancak tabelada ceza kesilir denilmesine rağmen Cezaevi'ne ne ceza kesen var ne de bu atık deşarjını durduran diyen... Bu konuda 3 hafta önce uyarmama rağmen, yetkili kurumlar atığın akışını durduramadı; şimdi Halk Salığı Müdürlüğü'nün sağlık riskli taşıyor raporunun ardından ne yapacaklarını merakla bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları