Benim işim bu kadar!..

KENT estetiği mi? Evet kentte bence bir şey yapılacaksa bunun müzakere edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bu konuda Antalya Valisi sayın Münir Karaloğlu’nun toplantılarda defalarca gündeme getirdiği gibi kentin dokusunu bozacak projelere dikkat edilmesi ve belediyelerin işlerinde ‘senin, benim sorumluluk alanım’ diyerek ayrım yapmaması gerektiği uyarısına katılıyorum.

Ancak...

Bir belediye asfalt veya kaldırım çalışmasına başlıyor, bakıyorsunuz ilçe belediyesi kendi alanını yapıp gidiyor. Benim işim bu kadar gerisi Büyükşehir’in dercesine... Ya da bunun tam tersi. 

Ha bir de yenilen o asfaltı bir bakıyorsunuz; ASAT, doğalgaz, televizyon ve internet hizmeti veren firmalar delik-deşik ediyor. Bu da ayrı bir kâbus. Yani olan yine vatandaşa oluyor. Sokaklarında aylarca süren bir çalışma hali. Sonra asfalt yamalı bohça!..

**

Hep bir yap-boz halindeyiz her nedense. Estetikten yoksun ama hep bahsediyoruz o kadar.

Haberin Devamı

Acaba kent içinde yolları birbirinden ayıran kavşaklardaki tel örgünün renginden, kalitesine kadar bakarsanız ortaya çıkan farklılığının yarattığı kötü görüntüyü hiç soran, gören yok mu?

Karayolları ihaleyle aldığı kavşağa çelik bariyer çekiyor; belediye de tel örgü çekiyor.

Ya kavşaklardaki taşların renkleri... Bir yerde kırmızı-beyaz, bir yerde sarı-beyaz... Şimdi Bölge Trafik Denetleme Müdürü’ne soralım; bunun trafikte bir kuralı yok mu?

**

Antalyaspor Kavşağı’ndan 100’üncü Yıl’a doğru gidin. Yıllar önce yapılan Falez Kavşağı’ndaki köprü altında yolu ayıran bariyer bile yok. Üstelik elektrik telleri bile açıkta duruyor. Antalya Arena’ya kadar kavşaktaki tel çitler kırmızı-beyaz sonrası yeşil, koyu yeşil... Alacalı bulacalı işte...

Estetik bu ya her yerimiz beton köprü, beton geçit oldu...

Köprü demişken; Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri; ATSO Kavşağı’ndaki alt geçitin aydınlatmasını siz mi yapacaksınız yoksa Büyükşehir mi? Sanırım köprü altındaki yolda telaşla aydınlatma ve kaldırım işlerini unuttunuz!..

****** 

 

Ne sorduk ne de merak ettik

GEÇEN hafta ‘Dönüşüm Hallerimiz’ başlıklı yazımda bölgemizde geri dönüşüm konusunda ne kadar kent bilincine hakim olduğumuzu sorgulamak istedim. Muratpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ‘Çevreci Komşu Kart’ projesi hakkında bilgi aldığım Belediye Başkanı sayın Ümit Uysal, çarpıcı gerçeği ortaya koydu:

Haberin Devamı

“Bu projeye Ankara, Kocaeli Büyükşehir, Adana Çukurova, Aydın Kuşadası, Eskişehir Tepebaşı, İzmir Konak, İzmir Urla ve Muğla Menteşe belediyeleri ile Çukurova Kent Konseyi, bilgi ve sunum için başvuruda bulundu. Bölgemizdeki belediyeler ilgisiz.”

**

Sayın Başkan Uysal’ın açıklaması Antalya’da çevreye olan hassasiyetimizi özetler gibi... Ne dersiniz?

Yazarın Tüm Yazıları