Alper Beyaz

Sonunda bu da oldu...

6 Kasım 2016
Söze neresinden başlasam; o kadar zor ki!.. Ama gerçekten ‘sonunda bu da oldu’ dedirten bir olay yaşadık

 Alanya’da önceki gün Mahmutlar Mahallesi, D400 karayolu üzerinde yine bir motosiklet kazasıyla fark yarattık; diyebiliriz. Bu kez konu tamamen ilçede yerleşik yaşayan Belçikalı 61 yaşındaki Theodoor Coremans hakkında... Yani anlayacağınız yerleşik Coremans... Yıllardır Alanya’da yaşayan Coremans’ın bindiği motosiklette güvenlik önlemleri alması gerekirken, o da ne yazık ki bizlerden biri olarak kayıtlara geçti.

**



Şöyle ki; kazada ağır yaralanan Belçikalı Coremans’ın başında kask var mı; yok mu, orasını yetkililer bile tam olarak kestiremedi. Sadece kayıtlarda yolda bir kask bulunduğu belirtiliyor. Yani Coremans’ın başında olması gereken kask her nedense kaza alanından uzakta bir yerde bulunuyor. Sanırım o da çoğumuz gibi kaskı başına değil; koluna bilezik gibi taktı!.. Ne dersiniz?
**
Üzücü olan şu ki Belçikalı Coremans, kazada ağır yaralanarak yaşamını yitirdi. Belçikalı Coremans acaba kendi ülkesinde motosiklete kask takmadan, dizlik gibi diğer güvenlik önlemlerini almadan binebilir miydi? Öyle ya bu pek mümkün değil? Bu bir anlamda hem zihniyet hem de kural meselesi sanırım!..

Yazının Devamını Oku

Saat 19.00 Arena'dayız

5 Kasım 2016
Tarif edilmez bir heyecan yaşıyoruz. Bugün nefesler tutuldu... Kentte futbol adına Antalyaspor ile Kayseri’de yakalanan çıkışın ilk 3 puanın devamı için bugün saat 19.00’da herkesi Antalya Arena’da oynanacak Gençlerbirliği maçına davet ediyorum.

 Antalyaspor yönetiminin davet çağrısıyla samimiyetimizin ortaya çıkacağı, atacağınız her adımın kent için gelecekte güçlü kararlar aldıracak sonuçlarını çok hızlı göreceğiz. Buna gerçekten inanın Antalyspor yönetimi sizlerin tribünden vereceğiniz destekle gelecekte ışık saçan projelere imza atacak. 

**
Bunu neden mi söylüyorum? Bu takımın kent adına büyük bir marka değer taşınıdığını düşünüyorum da ondan. Ama üzücü de olsa sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var.
**
Geçen gün Antalyasporlu yöneticilerin yaptığı bir açıklama beni derinden yaralı... Şöyle ki; Antalyaspor Kulübü taraftarları geçen yıldan bugüne kadar 56 bin 775 Passo Lig kartı satışıyla Süper Lig’de diğer kulüplerle yarışır seviyeye gelmiş. Yani, Passo Lig fikstüründe 7’nci sıradayız. Aslında bu bizim açımızdan bakıldığında hiç de küçümsenmeyecek bir rakam.
Buraya kadar çok güzel de; bu rakamın acı tarafı Süper Lig maçlarına bakıldığında bir yılda tribünlerde en fazla 8 bin taraftara oynamış bu takım var...
Yani 56 bin 775 Passo Lig satışı yap; tribünden maçlarını 8 bin kişi izlesin. Sonra gel de bu takımdan başarı bekle.

Yazının Devamını Oku

Bu belirtiler varsa dikkat!

4 Kasım 2016
Hadi elini uzat Tedavisi 3 yıl süren, saçları dökülen, ağızlarında ve tüm iç organlarında yaralar çıkan, ateşler içerisinde yaşama tutunmaya çalışan çocuklarımızın ellerinden tutalım ve onları yalnız bırakmayalım.

 

-  Nedensiz burun ve diş eti kanaması,

- Deri altında kanamalar, morluklar,

- Lenf bezlerinde, karaciğer, dalakta büyüme

- Halsizlik, yorgunluk, solukluk

- Bacak kemiklerinde ağrı,

- Görme bozuklukları ve baş ağrısı…

Yazının Devamını Oku

Parktaki caniyi bulun

4 Kasım 2016
ANTALYA’da bir park alanı… Kan kokusu tüylerinizi ürpertiyor.

16 Ekim ve 29 Ekim günleri, bu parkın tarihine kara bir leke gibi işlendi. 

Evet; o parkın adı Düden Park...
- Kediler, vahşice öldürüldü.
-  Yetmedi; tecavüz edildi.
-  Yetmedi; yakıldı.
Yani tam anlamıyla vahşeti yaşadı; bu park ve kent…
Hayvanlara yapılan bu vahşetin ardından neden herkes ölçüsüz bir duyarsızlık yaşıyor? Yaşanan bu olay, öldürülen 3-4 kedi diyecek kadar önemsiz mi?

Yazının Devamını Oku

EXPO fısıltısı

29 Ekim 2016
EXPO 2016, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla gündeme oturdu. Sonra da kulesiyle... Paris’in Eyfel’i olacak dediler...

- Yarışma yapıldı. Ardından kazanan kule projesinin maliyeti bakanlık bütçesinden yüksek geldi. Sonra proje yeniden restore edildi.
- Sembol çiçeği seçerken yarışma düzenlendi; tartışmalarla zirveye oturduk... En sonunda ‘şakayık’ dedik...
- Botanik alan olacağı için dünyadan ağaç türleri toplamak için ülke ülke geziler yapıldı... Sonra da en çok zeytin ağacı ekildi... Adı da çeşit çeşit ağaç oldu...
- Birileri tarafından 100 ülke katılımcı hedefi kondu... Sonra ilginin olmadığını görünce katılımcı ülkelere destek sağlanacağı açıklandı. Yani 100’lük hedef tutmadı...
- Daha fuar alanına ulaşım yokken, biri aylar kala açılış tarihi 23 Nisan diyerek açıklama yaptı. Alelacele kavşak inşaatları ve son model olduğu söylenen tramvaylar için adım atıldı. Öyle acele ettik ki kavşak bile unutuldu!..
- Herkes 'EXPO ne kardeş?’ sorusunun yanıtını bulamazken, biri de çıkıp 8 milyon ziyaret/ziyaretçi hedefi koydu... Turizmciye, kentteki esnafın ağzına bal çalındı.
- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve diğer yetkililerin katıldığı aylık toplantılarda EXPO sadece dolu dolu cümlelerle konuşuldu. Bir heyecan, bir heyecan sormayın!..

- Sonra birden

Yazının Devamını Oku

Turiste ‘burada durun’ diyecek bakan kim?

28 Ekim 2016
ANTALYA’ya gelemeyen zengin turist Burdur’a gider mi?Gider; neden gitmesin ki!..

Siz turizmciler, Antalya’da yerinizde oturun olur mu? Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, turistlere ‘Burdur’da burada durun’ diyecekmiş!.. Tarihi, doğası ve golüyle atağa kalkması için... Sonrası malum zaten... İstemese de eli mahkum duracakmış turist!.

Eh cebi yanan azimli turizmciler siz yıllardır neden bunu akıl edemediniz ki...

Ankara’ya gidip defalarca değişen turizm bakanlarına ‘burada durun’ diyemediğiniz gibi, yıllardır zengin turist getirmeyi de başaramadınız.

Yazık; yazık hepinize... Bir de boşu boşuna ‘Zordayız, battık’ diye yıllardır tepki gösteriyorsunuz.

Halbuki ne kolaymış değil mi? Sadece çıkıp ‘burada durun’ diyecekmişsiniz!..

**

Bu kadarla da bitmiyor; sayın bakanın söyledikleri... Burdur Gölü’nün kuruması konusunda sorunun direkt kendisini ilgilendirmediğini ifade eden Bakan Eroğlu, kentin ‘Tabiat Master Planı’ hazırlatarak, yine her nedense kendini direkt ilgilendirmeyen turizm alanında neler yapacaklarını özel sektörle birlikte bir çalıştayda konuşacakmış!..

Acaba ben mi karıştırıyorum; yoksa bir gün önce turizm bakanı mı değişti yine?

Yazının Devamını Oku

‘Rıza bunu hep yapıyor’

27 Ekim 2016
Evet; ‘Rıza bunu hep yapıyor’ yapacak da...

Beşiktaş’ın İstanbul’da Antalya’yı 3-0’lık skorla yendiği maçın ardından Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in serzenişi gündeme oturdu. Öyle ya Güneş böyle diyorsa; Rıza Çalımbay’ın Antalyaspor’da her geçen gün daha iyi yolda olduğu yorumunu çıkarabiliriz.

Demek ki; rahatsız ettik!

Demek ki; dikkat çektik...

İstanbul’da ilk yarı müthiş bir Antalyaspor izledik... Sonuçta Çalımbay ile bu takımın gelecekte büyük başarılara imza atacağını gördük.

İyi ki geldin Rıza Çalımbay. İyi ki!..

Elbette hepimiz kazanmayı isterdik; ama kaybetmekte var; bu 90 dakika oynanan oyunda...

Hep bir efsaneleşen

Yazının Devamını Oku

Yine tabelaya oynadık!

24 Ekim 2016
FOTOĞRAFTAKİ tabelaya 24 milyon 927 bin 687 lira 9 kuruş yazdılar... Bu bir ihale bedeli biliyor musunuz?

Hem de Manavgat’taki bazı caddelerin ve bulvarların düzenlenmesi için!.. Her nedense o tabeleda işin bitiş tarihi de yok!.. İyi güzel de bu işin içinde büyük bir eksiklik var. Bu ihale bedeli hesaplanırken, nasıl olur da engelliler için düzenleme unutulur!.. Yoksa engelli projeleri ihale bedelinde vardı da maliyet nedeniyle mi görme engelliler için sarı kabartmalı bantlar yapılmadı.
İşte o caddenin adı; Antalya Caddesi...

Ayrıca trafik lambalarında da engelliler için sesli ikaz uyarı cihazları ya yapılmadı ya da unutuldu!.. Gerçi daha kaldırımlarda sarı kabartmalı uyarı yok ki; ilçede sesli uyarı mı olsun?
Hani vizyon projelere sahip bir belediye için bunun gerçekçi bir açıklaması olması gerekir; diye düşünüyorum.
**

Yazının Devamını Oku