Van Persie - Emenike çelişkisi

F.bahçe, Kadıköy’de turu geçer, geçecek güçte. Geçmeli de çünkü Rusya deplasmanındaki kötü performanstan dolayı oyuncular ile teknik heyetin taraftara borcu olmalı.

Haberin Devamı

Bunu hissetmeliler mesela maç sonu röportajında Alper bunu hisseden, hissettiren şekilde konuştu. Ancak Hasan Ali’nin “Rakip stoper hücuma katılınca...” ile başlayan cümlesi büyük çelişki! Hasan Ali’nin sözleşmesinde “Rakip stoper hücuma katılınca takım gol yerse Hasan Ali sorumluluktan muaf tutulur” yazdığını hiç sanmıyorum. Rövanşta Fenerbahçe en başta bu çelişkilerden kurtularak oynamalı.

En büyük çelişki ise Advocaat’ın fitness temalı açıklamaları ışığında Emenike-Van Persie hattında. Hollandalı hoca “Van Persie’yi İstanbul’da bıraktık çünkü fit değil” demişti. Rusya deplasmanında Van Persie yerine ilk 11’de başlayan Emenike fit miydi yani? Emenike, maçtan önce 7 lahmacun yemiş gibiydi!

Her şeye rağmen Fenerbahçe, Kadıköy’de turu geçecek güçte. Yeter ki ilk maçtan farklı olarak bu kez Rus ekibi FK Krasnodar’ın Atiba’sı Charles Kaboré’ye gerekli baskı yapılsın. Gerisi gelir. İcabında maç uzar ama yine de tur gelir.

Haberin Devamı

LORD MUSTAFA REŞiT AKÇAY

KISA süre önce “Sir Mustafa Reşit Akçay diyeceksiniz” başlıklı bir yazı yazmıştım. ‘Riekerink Bey’ gitti, Tudor geldi. Mustafa Reşit hoca ise Osmanlıspor’u gruptan çıkarmakla kalmadı, son 20 yılda 18 kez şampiyon olan Olympiakos’a Yunanistan’da kök söktüren bir oyun oynattı. Akçay’ın ta Trabzon Erdoğduspor günlerinden tanıdığı bildiği kaptanı Numan Çürüksu bu sezon 3. kez UEFA’da haftanın karmasına seçildi. Mustafa hoca-Numan ilişkisi, Aykut Kocaman-Ali Çamdalı, Zico-Colin Kazım, Fatih Terim-Semih, Şenol Güneş-Umut Bulut, Tudor-Latovlevici ilişkisine benziyor.

Aslında hiçbir zaman mevkisinin en iyisi olabilecek potansiyelde olmayan oyuncudan potansiyelinin üstünde verim almak teknik direktörlük sanatıdır. Mustafa Akçay da bu sanatı en üst seviyede icra etmeye devam ediyor. Sırf bu yüzden Türkiye Milli Takımı’nın bir dahaki hocası olmalı. Adım gibi eminim ki asla yapmazlar! Hâlbuki 3 yıl sonra Emre Mor-Enes Ünal’lı Mustafa Reşit Akçay kontrataklarıyla ihya olmaz mıyız?

Yazarın Tüm Yazıları