Talisca faktörü

TÜRKİYE Süper Ligi’nde topu en kısa zamanda geri kazanan iki takım sahada... Lakin bu zeminde topu ayağında tutabilmek zaten büyük maharet. Pastansa şut atmak daha az zor. Tabii şutu atan Talisca ise asıl zor olan kalecinin işi! Lizbon’da pastırma yazı sıcağında Benfica kalesinin 90’daki örümcek ağlarını temizleyen Brezilyalı şut harikası, Ankara buzunda ligin en usta kalecilerinden Karcemarskas’ı da gafil avladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş seri kısa pasları, Osmanlıspor ise kontra tiki-takayı çok iyi yapabilen ekipler. Ancak ilk yarıda bu zemin ikisine de ideal oyununu sergileme fırsatı vermedi. Osmanlıspor ilk yarıda hiç organize olamadı. Orta sahadaki kilit isimleri Afrika Kupası’ndaki Ndiaye ve kart cezalısı Musa’yı çok aradı.

Beşiktaş ise ilk 45’te hızlı çıkabildiğinde topla Babel ve Talisca’yı buluşturduğu ölçüde etkili oldu. Maçın başında ideal saha zeminindeki ideal kısa pas oyununda ısrar edince bir süre bocalayan Oğuzhan, dakikalar ilerledikçe saha şartlarına uyum sağlayarak akıllı direkt dripling-pas kombinasyonlarıyla sahaya ağırlığını koydu.

ATiBA > iKLiMLER

 Beşiktaş’ın hem ilk yarıda, hem de maçın tamamında en iyisi ise Atiba’ydı. Ona hava, saha fark etmiyor. Trinidad kökenli olup soğuk ötesi Kanada’nın vatandaşı olmuş, İskandinavya’da yıldızı parlamış Atiba, girdiği şişenin şeklini alan su gibi futbolcu...

Haberin Devamı

Cenk Tosun ise kaliteli son vuruşlarına rağmen Şenol Güneş’in oynatmak istediği oyun şekline yüzde 100 uyum sağlayamıyor. Şenol hocanın devre arasında Eto’o sorulduğunda “Pivot santrfor” cevabını vermesini Cenk’in sırtı dönük ayağında tutamadığı toplarla birleştirin: Beşiktaş’ın santrfor sorunu tam da bu noktada başlıyor.

Cenk, attığı goldeki klas vuruşunda gördüğümüz gibi Türkiye Ligi için gayet iyi bir golcü ancak Şenol Güneş’in A planının ideal santrforu özelliklerine tam olarak sahip değil. Mesela degajdan gelen topları almakta zorlanıyor. Buna rağmen belli dakikadan sonra Beşiktaş’ın inatla Cenk’e doğru degaj yapması doğru fikir değildi.

Özellikle 60-70 arası Beşiktaş pas yapamadığı için oyun üstünlüğünü fena kaptırıp geriye yaslandı. Oyuncu değişikliği dakikası geciktiği gibi arkasında Beck varken Talisca’yı ortadan sağ çizgiye çekmek ideal hamle değildi. Yine de merkeze Tolgay girdikten sonra en azından orta sahada oyun dengelendi.

Yazarın Tüm Yazıları