Ne kadar hareket o kadar bereket

Bizde rezil ötesi iftiracı bir anlayış(sızlık) var: “Antalyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın efsane kaptanı, o yüzden eski takımına yatar!”

Haberin Devamı


Halbuki aynı Rıza Çalımbay geçen sezon Kasımpaşa’nın teknik direktörüyken ligdeki iki maçta da Beşiktaş’a yenilmeyip 4 puan almıştı. Hatta taktik analiz ve oyun planıyla Şenol Güneş’i bile ters köşeye yatırmıştı!



Maça daha etkili başlayan bir kez daha Rıza Çalımbay’ın takımı oldu. İlk 15 dakika Şampiyonlar Ligi takımı gibi oynayan taraf Eto’o’lu Antalya’ydı. Napoli ilk 11’inden 3 değişiklik yapan Beşiktaş ise 15’ten sonra oyunu dengeledi. 30’dan itibaren Klopp’un “Bazen en iyi oyun kurucunuz yaptığınız karşı prestir” sözünü kramponlarla sahanın her bir metrekaresine yazmaya başladı!

 

2. FORVET TALİSCA

 

Şenol Güneş, teknik direktörlüğe başladığında 3-5-2 çağının mobil defans anlayışını çalıştırdığı takımlara ısrarla benimseten Türkiye’deki öncü hocalardan birisiydi.

 

Haberin Devamı

2010’larda ise MSN (Messi-Suarez-Neymar) ve BBC (Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo) modelleriyle zirve yapan ve Türkiye’ye de nihayet teşrif eden mobil hücum anlayışının öncülerinden birisi yine Şenol Güneş olacaktı. Trabzon’da Burak ve Umut’un ileri 3’lüde değişerek santrfor ve kanat oynadıkları bu hızlı alan değiştirmeye dayalı hareketli hücum anlayışı, Bursa’da Fernandao’yu gol krallığına taşırken Bakambu’ya da İspanya La Liga’nın kapılarını açmıştı.
Dün gece de Beşiktaş’ta Cenk ve Aboubakar kah çift santrfor, kah biri kanat forvet diğeri dolaşan santrfor gibi oynadılar. Santrfor arkasında 2. forvet gibi pozisyon alan Talisca kanada açıldığında Tolgay, Napoli’deki ya da geçen sezon Sosa’nın oynadığı role büründü. Hücumda “Ne kadar hareket o kadar bereket” şiarıyla oynayan Beşiktaş, birçok pozisyon buldu. Gol ise 30’da başlayıp ilk yarının sonuna kadar artarak devam eden karşı preste kapılan bir topta hızlı akın sonrası geldi.

Yazarın Tüm Yazıları