Bela mısın Aboubakar?

ABOUBAKAR’ın çiğliği, amatörlüğü yüzünden perşembe gecesi 50 dakika 10 kişi oynayınca ister istemez yorgun oluyorsun.

Haberin Devamı

O zaman daha fazla topa sahip olup hücumda enerjini daha efektif kullanman gerekir. Ancak Beşiktaş ilk yarıda tam tersini yaptı.

 Sadece takımın etten kemikten dinamosu ve pas metronomu olan Atiba takım arkadaşlarının aksine onların işini kolaylaştıracak tek paslarla orta sahaya hükmetti. Kanatta ise bir kez daha Beşiktaş’ı tek başına uçuran Gönül’dü. Savunmada Recep Çetin, hücumda ise Metin Tekin kudretindeydi. Ancak ilk yarıda Rıza hocanın adam adama markaj oyunu skoru dengede tutmayı başardı.

TEMPO TUTUKLUĞU

 Adam adama markajı aşmak için öncelikle orta sahada tempoyu yükseltmek gerekir. Lakin ikinci yarıya tempoyu yükselterek başlayan Antalyaspor oldu. Ne de olsa yüksek tempo yapabilmek için kondisyon seviyesi daha yüksek oyuncular gerekli. Bu yüzden Şenol Güneş 57-60 arasında 2 değişiklik birden yapmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

 Değişikliklerdeki sorun ise çıkanlarla girenlerin birbirini yedekleyememesi. Sağ açık Quaresma yerine santrfor Cenk, ofansif orta saha Talisca yerine defansif orta saha Necip girdi. Yani bu değişikliklerden sonra Beşiktaş bambaşka bir oyun oynamak zorundaydı. Lakin bu oyunu da görme vaktimiz bile olmadı çünkü Aboubakar’ın çiğliğine önlem almak imkânsız!

 Malumunuz kendisine asla ısınamadım, o da kendisinden soğutmak için her şeyi yapmaya devam ediyor. Bir santrfor 4 günde 2 kırmızı kart görür mü? Demba Ba ya da Gomez’i aynı şekilde düşünebiliyor musunuz? Gomez’den sonra Aboubakar, güllerle dolu bir yataktan sonra dikenlerin üstünde uyumaya çalışmak gibi bir şey!

SARIYER MİNİBÜSÜNE

Neyse ki kalede Fabri var, yoksa uyusan da sürekli kâbus görmekten yine kan ter içinde kalırdın. 4 günde 90 dakika 1 kişi eksik oynamak zorunda kalan oyuncular, milli maç arasında deliksiz uykuyu fazlasıyla hak ettiler. Aboubakar da Kamerun’a değil her sabah 7’de Sarıyer-Beşiktaş minibüsüyle kulüp binasına gitsin!

Yazarın Tüm Yazıları