80 DAKİKA ŞAHANE 10 DAKİKA TIMARHANE

MAÇ öncesi yaşananlarda yüzde 100 hatalı olan, bilet-tribün organizasyonunu yapamayanlar. ‘Yüksek riskli’ olarak ilan edilen hangi maçta bir kale arkası tribününün alt kısmına ev sahibi, üst kısmına deplasman taraftarı alınır? Tribün kültüründen bihaber olmanın dik alası!

Haberin Devamı

Olaylardan geciken maç tam da Lyon’un tüm çelişkisini yansıtarak başladı...

Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Real Madrid ve Bayern’den sonra maç başına ortalama en çok şut atan takım olan Lyon yine sürekli içeri kat eden en öndeki 4’lüsüyle baskılı başladı. Savunmada ise Fransa Ligue 1’de puan olarak ilk 3’ün çok gerisinde kalmalarına neden olan yerleşim hatalarından ilkini yaptıklarında Talisca cezayı kesti, Babel klasını konuşturdu. Talisca sadece harika şut atmaktan ibaret bir oyuncu değil. Brezilyalı yeteneğin ofansif oyun vizyonu da çok geniş. Talisca, Babel’i ne kadar ustaca gördüyse Babel de kaleci Lopes’in nereye atlayıp nereyi boş bıraktığını o kadar ustaca gördü.

iLK YARI KİLİTLEDİ

Beşiktaş golü atar atmaz Lyon yine 4’ü de komple forvet olan driplingci-şutör-pasör hücumcularıyla baskı kurmaya çalıştı. Önce Marcelo’nun kritik hamleleri sonra da Atiba-Oğuzhan liderliğinde Beşiktaş’ın tempoyu kendi lehine ayarlamaya başlamasıyla ilk yarım saati Beşiktaş 1-0 önde geçti. İlk yarının son 15’inde Şenol Güneş’ten gelen 4-Mitroviç-4-Babel hamlesi ise Lyon’u tamamen kilitledi. Ligue 1’in maç başına PSG ve Monaco’dan bile çok şut atan takımı Lyon ilk 45’i tek bir isabetli şutla tamamlayabildi.

Haberin Devamı

2. yarıda 80’e kadar Güneş’in hamlelerinin yüzde 90’ı ve Beşiktaş’ın saha içindeki teknik direktör-futbolcusu Atiba’nın tempo ayarları skorun Beşiktaş lehine devam etmesini sağladı. Ancak bu Lyon, Roma ve PSG’ye bile 3 ayrı maçta duran toptan gol atmış bir takım.

Böyle takıma bu kadar duran top fırsatı verirsen önce golü yersin sonra da demoralize olup saçmasapan hatayla 2.yi yersin! Bu son 10 dakikadaki tımarhane futbolu Fransa ve Türkiye ligleri arasındaki fizik ve tempo farkının da sonucu. Bir de Oğuzhan’ın oyundan çıkmasının da sonucu gibi.

Yazarın Tüm Yazıları