2 attı 5 saydı

İLK maçın skoru, yoğun fikstürde rotasyon imkânı verdi.

Haberin Devamı

 Şenol Güneş hep “Formayı ben vermem. Oyuncu alır” der. İşte o hesap! İsrail deplasmanının kahramanlarından Necip yine formayı aldı, hakkını verdi. Necip ile Gökhan İnler ilk 15 dakikada modern futbol teorisyenlerinin kulaklarını çok çınlattılar: “Bazen karşı preste kapılan toplar en iyi oyun kuruculardır.” Talisca, Quaresma ve Babel’in kesik kesik de olsa sergiledikleri sağlı sollu merkezli yetenekleri maçın hemen başında Aboubakar’a golü attırmaya yetti. Necip’in 51’deki ara pası da Sosa’variydi.

Golden sonra Beşiktaş vitesi küçülttü, oyunu rölantiye aldı. Hapoel’in kendi gücünün üstüne çıkmaya çalıştığı dakikalarda karşısına Fabri çıktı. Beşiktaş’ın artık adına özel besteler, tezahüratlar yapılan bir kalecisi var. Yalnız hakem Matej Jug’un sanırım saati yok! İlk yarıyı 44:40’ta bitirdi! Daha fazla zamana ihtiyacı olan Hapoel’li oyunculardan çok, tur cebinde olan ama oynama iştahı yarım kalan Beşiktaşlı oyuncular buna itiraz etti. Şenol Güneş’in sürekli altını çizdiği “oyun iştahı”ndan güzel bir numuneydi.

Haberin Devamı

CENK, ABOUBAKAR’IN ÇOK ÖNÜNDE

 2. yarıda ise hem tribünler hem de oyuncular sanki “Bu maç bitti sıra pazartesi akşamki derbide” psikolojisine girince oyun iştahı bir süre için azaldı. En iyi oyuncusu Buzaglo’yu oyuna alan Hapoel etkili olmaya başladı. Beşiktaş ise Quaresma’nın çıkışından sonra kanatlardan direkt akıcı oyununu sürdüremedi. İki kez turu tamamen bitirme şansı ayağına gelen Aboubakar da bir kez daha Cenk’i arattı. Şenol Güneş, son bölümde Cenk’i oyuna almak zorunda kaldı.

Cenk gol atmak dışında sırtı dönük oynama konusunda da çok yol kat etti. Aboubakar ise her iki özellikte Cenk’in gerisinde. Cenk sezonun ilk yarısında forvetin sağ ve sol kanadında yaptığı zorunlu stajın da semeresini almaya başladı. Sadece sırtını dönerek değil top taşıyarak da gol arıyor, buluyor. Dün de topu sürdü, açı aradı, rahatlatan golü buldu. Bu gol aynı zamanda Vodafone’daki ilk Avrupa galibiyetini getirmesiyle de ekstra değerli oldu.

Yazarın Tüm Yazıları