Donarak şehadet olayına dair üç şey

BİR: 2018 yılında donarak şehit olmak da nedir Allah aşkına? Üstelik ekim ayında! Şehadet tabii ki kutlu bir mertebedir, amenna! Ama şehadetin kutlu bir mertebe olması, askerlerimizin hayatının bu denli ucuz olduğu anlamına gelmez, gelemez, gelmemeli... Açılan soruşturmalar kimsenin gözünün yaşına bakılmadan etkili bir şekilde yapılmalıdır! Bu işin sorumluları hesap vermelidir! Hiç lamı cimi yok!

Haberin Devamı

İKİ: İki askerimizin donarak şehit olduğu bir ortamda... Kimsenin kılı kıpırdamıyorsa, kimse istifa etmiyorsa, kimse bu işin peşine düşmüyorsa, bu olay ülkenin en önemli meselesi haline gelemiyorsa, “bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” denmiyorsa, “çocuğum üstü açık uyumasın” diye çırpınan analar akıllara gelmiyorsa... Vicdanımız donarak ölmüştür de haberimiz yoktur!

ÜÇ:
İki kahraman uzman çavuşumuz, kadro sorunları çözülmeden şehit oldu... MHP’li İzzet Ulvi Yönter, aylardır bu sorunu bulduğu her platformda dile getirdi, getiriyor. Ancak bir türlü çözüm yok. Donarak şehit düşen bu iki kahramanın hatırına uzman çavuşlarımızın kadro sorunu çözülsün bari! Acıyı hafifletmez ama ah’layıp vah’lamak dışında bir iş yapılmış olur.

MANSUR YAVAŞ’A ÜÇ OKKALI SORU

Haberin Devamı

SORU BİR: Sen şu anda hangi partide siyaset yapıyorsun? Kendini hangi partiye ait hissediyorsun? CHP? MHP? İYİ Parti? AK Parti?

SORU İKİ:
Adaylık için şu anda belirlediğin bir parti var mı? Hangi partiden aday olmayı düşünüyorsun?

SORU ÜÇ:
Hangi partide siyaset yaptığı belirsiz, her an her partiye gidebilecek türden bir siyasetçiye ne denir?

Sorularım bunlar... Şimdiden teşekkür eder, yarışmacı arkadaşa başarılar dilerim.

Donarak şehadet olayına dair üç şey

EKONOMİ KURULU’NDAN İKİ ENTERESAN PORTRE

“EKONOMİ Politikaları Kurulu”,
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Erdoğan’ın nasıl bir meşveret zihniyetine sahip olduğunu göstermesi açısından bu kurulda yer alan iki portreyi takdim ediyorum:

GÜLSÜM AZERİ: Türkiye’nin en başarılı işkadınlarından... Bir İş Bankası yatırımı olan Şişecam’da yıllarca en üst düzey görevlerde bulunup Şişecam’ın başarısında kilit rolü var. “Türkiye’nin en güçlü 10 kadını” arasında adı geçiyor. Boğaziçi mezunu bir kimyager... İhracatı iyi bilen, uluslararası çapta bir isim.

KORKMAZ KARACA: Kapalıçarşı piyasasından gelen, ekonomiyi sokaktan bilen bir isim. CHP’li olarak tanıdım kendisini. Sonra CHP ile ipleri kopardı ama en zor zamanlarında hep Deniz Baykal’ın yanında yer aldı. Dövizdeki hareketlenmeyi yıllar öncesinden tahmin ediyordu. Tam anlamıyla “üçüncü göz” olabilecek nitelikte.

Haberin Devamı

YUMRUK VE KURŞUN

BBP Lideri Mustafa Destici için “yumruk yedi” diye tevatür çıkarmışlar.

O da bu tevatürlere şöyle cevap vermiş:

“Bize yumruk atacak adam alnının ortasına mermiyi yer.”

Öyle orantısız bir racon ki bu...

Marlon Brando babamız bile “yumruğa mermi olmaz” diye olaya el koyar. 

‘SUUDİ KONSOLOSLUĞU’ DENİLİNCE AKLA GELENLER

BİLUMUM hostel filmleri / İnsan kasaplığı / Suudi hümanizması / O kadar da zeki olmayan bir Hannibal Lecter / Devlet akılsızlığı / Kesimhane soğukluğu / Sağa sola fırlatılmış vücut parçaları / “Bak seni oraya gönderirim ha” şeklindeki tehdit cümlelerinde yer alan “ora” / Rüyada görüldüğünde kan ter içinde uyanılması kaçınılmaz olan mekân...

Haberin Devamı

KRALSIN İREM SAK

BİR gece vakti Cihangir sokaklarından İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarına uzanan İrem Sak adlı arkadaşımız, bir anda kendini kaybederek “Ben Sivaslıyım! Güç bende! Uyanın!” diye bağırmış.

Bu kral harekete öyle özendim, öyle özendim ki... Nişantaşı sokaklarında “Ben Yozgatlıyım! Güç bende! Uyanın!” diye bağırmamak için kendimi zor tuttum.

TAM SANA İNANACAKTIM Kİ CANAN KARATAY HOCA

VEGANLAR için “tahıl beyinli” demiş Canan Karatay Hoca... Tam kendisine inanacaktım ki... Aklıma Canan Karatay’ın telefon dolandırıcılığına maruz kalıp keklenmesi gelmesin mi?

Kusura bakma Canan Hoca ama sen iyi protein almamış üç-beş telefon dolandırıcısına kanarak... Veganlığın ayaklı propagandası gibisin.

Haberin Devamı

ŞU DÖRT TİPTEN UZAK DURUN

BİR: Bilmiş bir şekilde “Bir devlet aklı var, o çalışıyor” diyen sağcılardan...

İKİ:
Fısıltıyla “Derin devlet, yeniden devleti ele geçirdi” diyen solculardan...

ÜÇ:
“Kemalistler devlette yeniden etkin oldu” diyen liberallerden...

DÖRT:
“Ergenekon hortladı” diyen utanmaz sol liberallerden...

EN ETKİLİ CEZA YÖNTEMLERİ

GÖRMEZDEN gelmek / Cevap vermemek / Dikkate almamak / Muhatap kabul etmemek / Adını bile anmamak / Bloklamaya bile değer bulmamak / Bir nefretin öznesi yapmaya bile tenezzül etmemek / Yokmuş gibi yapmak.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları