Binali Yıldırım’la Balyoz/Ergenekon konulu bir sohbet

Binali Yıldırım’la uzun bir telefon konuşması yaptım dün.

Haberin Devamı

 

Binali Bey...

Hem sözlerine açıklık getirdi hem de Ergenekon ve Balyoz konusunda ne düşündüğünü ayrıntılarıyla anlattı.

Binali Yıldırım’la Balyoz/Ergenekon konulu bir sohbet

*

Binali Yıldırım, öncelikle AK Parti’nin ilk döneminde ortaya çıkan vesayet odaklarına dikkat çekti.

*

Ve dedi ki:

*

“Ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Çeşitli girişimlerde bulundular. Partimizi kapatmak istediler. Ordu göreve diye gösteri yaptılar. Bazı provokasyonlara imza attılar ve bu faaliyetler, Ergenekon diye dava konusu oldu. Bunları unutmamız mümkün değil. Unutursak olmaz. Benzeri gelişmelerin yaşanmaması için hafızamızda diri tutmalıyız bu yapılanları.”

*

Haberin Devamı

“Ergenekon” ve “Balyoz” diyerek bu tür girişimlere vurgu yaptığını söyleyen Binali Yıldırım, daha sonra FETÖ’nün rolüne değindi.

*

Dediği şu:

*

“FETÖ, vesayetçi odakların çabalarını, kendine alan açmak maksadıyla kullanmıştır. Ergenekon davasındaki konuları abartmış ve sulandırmıştır. Hakikati yalan haline getirmiştir. Bu abartma ve sulandırma sonucu da davalarda çeşitli mağduriyetlere yol açmıştır. Hak edilmeyen acılar yaşandı. Onların hissiyatlarını tabii ki anlıyoruz. Benim sözlerim, onlara yapılan haksızlığı yok sayma anlamına gelmez. Mağduriyet yaşayanların tabii ki yanındayım”.

32 KISIM TEKMİLİ BİRDEN… ELEKTRİK YARATANLAR

Binali Yıldırım’la Balyoz/Ergenekon konulu bir sohbet



- MELİH GÖKÇEK: Belediye başkanlığı elinden gidince elektriği azıcık da olsa söner diye düşünüyorduk. Ne yaptı etti söndürmedi. Mansur Yavaş kazanınca elektrik yaratamaz diyorduk. Ne yapıyor ediyor hâlâ elektrik yaratabiliyor. Sosyal medya aracılığıyla var oluşunu sürdürüyor. Valla bravo.

- İBRAHİM TATLISES: Tam “devri geçti, şarkı söyleyemiyor, yazık oldu” falan diyorduk ki... Küt diye bir huruç hareketi gerçekleştirdi İbo Şov’la... Her hafta olay oluyor. Her hafta konuşuluyor. Sevenleriyle sevmeyenleri kavga ediyor. Politik kutuplaşmanın da tam göbeğinde. Adam tükenmiyor yani.

- VEDAT MİLOR: “Soğanlı mı, soğansız mı” diye soruyor, olay oluyor. Şu yeryüzünde menemen üzerinden kutuplaşmaya yol açabilen tek kişi. Şimdi de “döner mi, hamburger mi” diye çıkmış ortaya... Yeme-içme kültürüyle elektrik yaratmak, gerçekten çok zor bir iştir. Zoru başarıyor.

- DEMET AKALIN: Ünlülerle didişmekten hiç kaçınmadı. Kibarlığı bir tarafa bırakmayı becerebildi. “Delikanlı kız” imajından zerre ödün vermedi. “Ne derlerse desinler” ekolünün öncüsü oldu. Ve tüm bu halleriyle hiç bitmedi, bitmiyor. Sadece şunu söyleyip geçeceğim: Bitmemek, biraz da zekâ işidir.

- İLBER ORTAYLI: Gündemin herhangi bir yerine gelmek için bu denli isteksiz olup da her zaman gündemin en önemli tartışma konularına imza atmak kolay iş değildir. Tarzıyla, üslubuyla, konuşma biçimiyle, yaklaşımıyla... Her zaman “olay adam” olmasını bilmiştir. İlber Hoca bir fenomendir kısacası.

- SERDAR ORTAÇ: Bazen kızıyorsunuz, bazen merhamet ediyorsunuz, bazen gülüyorsunuz, bazen tepki gösteriyorsunuz, bazen geçmişi hatırlatıyorsunuz... Ama kendisine asla kayıtsız kalamıyorsunuz. Kişiliği müziğini aştı adamın. “Elektrik yaratanlar” cephesinin en önünde artık o...

Haberin Devamı

- MUSTAFA SARIGÜL: Hiçbir belediye başkanı, onun kadar popüler olmadı. Ve hiçbir siyasetçi onun gibi bata çıka ilerlemedi. En önemli özelliği şu: Kaybolmuyor, bitmiyor, tükenmiyor, muhakkak kafayı çıkaracak bir vasat buluyor. İşte bakın: Yine açtı kendine bir yol. Yine konuşturuyor.

- MÜGE ANLI: Taklit edilemez bir tarzı var. Tarzının taklit edilememesinin en önemli nedeni şu: Ekrana çıkardıklarıyla arasında hem muazzam bir yakınlık var hem de müthiş bir mesafe... Yakınlık ile mesafeyi içgüdüsel olarak ayarlıyor. Bu nedenle taklit edilmesi imkânsız.

- MAHMUT TANAL: Son zamanlarda biraz çaptan düştü mü ne? Eskisi kadar pek elektrik yaratamıyor. Ama durun bir dakika! Bu geçici bir durumdur. Potansiyeli öyle yüksektir ki kendisinin her an gündemin en tepesine yerleşebilecek bir atılım yapabilir. Ben bekliyorum. Umutla, sabırla.

- MUHARREM İNCE: CHP yönetimi, kendisini takmıyor ama fena halde hata yapıyor. Bu adamda şeytan tüyü var. Türlü çeşitli kusurlarıyla, fazlasıyla inişli çıkışlı diskuruyla, basit ve anlaşılır mantığıyla ahaliyi etkileyebilir ve bir seçenek olabilir. Ben CHP elitlerinin yerinde olsam, ayrı bir parti kurmasın diye elimden geleni yapardım.

Haberin Devamı

- TARKAN: Tarkan’ı Tarkan yapan tek şey şu: Her şeyi kararında! Kararında kayboluyor, kararında çıkış yapıyor, kararında konuşuyor, kararında susuyor, kararında kendini hatırlatıyor, kararında kendini unutturuyor. Nasıl ayarlıyor bu kararı? Allah vergisi bir güdüyle galiba...

- CEM YILMAZ: Sosyal medyada girdiği her itiş kakış bile büyük olay oluyor. Kurduğu her cümle, “komik mi, değil mi” tartışmasına yol açıyor. Her yeni çıkan komiğe, “Cem Yılmaz’ın tahtına talip çıktı” deniyor. Dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Yani kendisi daha uzun süre elektrik yaratacak bünyemizde.

Yazarın Tüm Yazıları