Yeşil sahadan gayrimenkule

FUTBOLA devam etseydi onu bugün Türkiye ya da yurtdışındaki güçlü futbol külüplerin birinde fileleri havalandıran iyi bir sol açık olarak görebilirdik.

Haberin Devamı

Ancak o, altyapısından yetiştiği Göztepe’de lisanslı olarak 7 yıla yakın bir süre oynayıp bıraktı. Kendine yeni bir yön çizdi. Eğitimine ABD’de devam edecekken rotayı bir anda turizme, ardından da gayrimenkule çevirdi. Kongre turizminde hızla yol alırken, ortağı Şükrü Doğru’yla birlikte inşaat sektörüne anahtar teslim satış pazarlama ve danışmanlık hizmetine başladı. Emlak sektörünün tanınmış ismi Kemal Tekşen’le birlikteliğini de dönüm noktası olarak belirtiyor. İhtiyaç duyulan tüm çözüm ortaklarını bir çatı altında müşteriye sunuyor. Para, zaman ve emek kaybından kurtarıyor. İzmir’de kurumsallaşmak ve profesyonel hizmet almak isteyen inşaat firmaları onun kapısını çalıyor. O da, “İzmir daha fazlasını hak ediyor, çalışmaya devam” diyor. Bu haftaki ‘Sıradışı’ konuğum Cem Tekoral’ın hünerleri bunlarla da sınırlı değil. Mutfakta çok yaratıcı. Squash oynuyor. Karakalem çizim yapıyor. Sonuç odaklı, prensipli ve disiplinli. Bu genç ve hedefleri çok büyük adamı bakalım siz de sevecek misiniz?

Haberin Devamı

Yeşil sahadan gayrimenkule


HAYAT FELSEFESİ
Yaptığın işte başarılı ol, iyi bir insan olarak tanın.

 

OTOMOBİL
Tasarım ve performans ararım

* İlk arabam 2003’te aldığım açık mavi Kia Cerato’ydu. Şimdi 2015 model siyah renkli dizel Audi kullanıyorum. Otomobil benim için zevk işi. Sakin bir sürücüyüm. Çok hız yapmam. Kurallara uymaya gayret ederim. Gereksiz yere korna çalışması beni rahatsız eder. Bir araçta öncelikle tasarım ve performansa bakarım.

Yeşil sahadan gayrimenkule

 

KAHVALTI
Bu işi yapmasam kasap olurdum

* Kahvaltıyı atlamam. Mutlaka yumurta yerim. Ezine peynir ve domates de olsun isterim. Yeşilliği de çok tüketirim. Öğlenleri et ve balık ağırlıklı beslenirim. Akşam tercihim buluşma yerine göre değişir. Sohbet ağırlıklıysa balık ve et, iş konuşulacaksa aperatif şeyler isterim. En sevdiğim yemek marine edilmiş antrikot. Mutfağa elimin çok yatkın olduğunu söyleyebilirim. Özellikle et konusunda (pişirme ve marine etme) tekniklerim var. Bu işi yapmasaydım kasap olurdum herhalde. Yemeği hazırlama ve sunum tarzım da insanları etkiliyor. Salata ve makarnada da iddialıyım.

 

Haberin Devamı

MEKAN
Konukların tarzı önemli

* Et pişirmekten zevk aldığım için Güzelbahçe’deki Pirzola Steak House’u beğeniyorum. Urla’da Seyhan Et Lokantası’na gitmekten hoşlanıyorum. Çeşme’de Ferdi Baba’yı, ara mekan olarak da Göz Lounge’u seviyorum. Meze için Bade’yi tercih ediyorum. Mavi Bahçe’deki Kepler de iyi. Bence bir mekanda önce konukların tarzı, sonrasında konsepti önemli. Tabii, çalışanların ve işletmecinin yaklaşımına da dikkat ederim.

 

SPOR
Göztepe’de lisanlı oynadım

* Eski bir futbol geçmişim var. Göztepe altyapısından yetiştim. Solak olduğum için avantajlıydım. Lisanslı olarak 7 yıla yakın bir süre oynadım. Şimdilerde düzenli bir spor yapmamakla beraber squash oynuyorum. Eğlenceli ve yüksek kondisyon gerektiren bir spor. İzmir takımlarının başarısı beni çok mutlu ediyor.

Haberin Devamı

Yeşil sahadan gayrimenkule

 

TATİL
Telefonsuz hayat ne güzel

* Tatilde genelde görmediğim yerlere gitmeyi seviyorum. Çok kalabalık, bilindik yerler değil de daha butik, doğa içinde yerleri tercih ediyorum. Benim için tatil, ‘Telefonsuz ortam’ demek. Ortağımla birlikte Miami’ye uçakla inip karavanla Meksika’dan Nevada’ya kadar kıyı şeridinden 6 gün boyunca yolculuk yaparak Burning Man partisinin parçası olma planımız var.

 

HOBİ
Karakalem çizim yapıyorum

* Kendi çapımda karakalem çizim yapıyorum. Babamın mimar olmasından ötürü resim ve yazıya yatkınım. El yazımın karakteristik olduğu söylenir. Öğrencilik yıllarımda resimde Türkiye birinciliğim var.

 

KARİYER
İyi bir sol açık olabilirdim

Haberin Devamı

* Almanya Münih doğumluyum. İlkokulu Özel Fatih Koleji’nde okudum. Sonra İnönü Lisesi’ne devam ettim. Dokuz Eylül Üniversitesi Bimer’den mezun oldum. Ardından da Açık Öğretim’de Kamu Yönetimi okudum. Lise yıllarında ailem beni yazları çalışmam için teşvik etti. Bodrum’da devremülk satışı yaptım. Şu andaki sistemimin de temellerini oradan aldım. Daha sonra İzmir Hilton’da farklı departmanlarda çalıştım. 2002’de ortağım Şükrü Doğru’yla CVS Turizm Kongre ve Organizasyon’u kurduk. Ağırlıklı olarak tıp üzerine bilimsel kongreler, ulusal ve yerel toplantılarını düzenledik. Bursa, Adana, Gaziantep, İzmir gibi farklı şehirlerde çalıştık. 2009’da sektörün daralmasının ardından yön değiştirerek gayrimenkule yöneldik. İnşaat için ayrı bir şirket kurduk. Arsa üretiminden başlayarak, mimari yapının ne olması gerektiği, ajans hizmeti, medya satın alma, basın danışmanlığı ve hukuki süreç gibi geniş kapsamlı hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Çocukluk hayalim futbolcu olmaktı. İlk paramı ise Kemeraltı’nda kuyumcu olan eniştemin yanında çalışarak kazandım.

Haberin Devamı

Yeşil sahadan gayrimenkule

 

TOPLANTI
Teşhis koymak için dinlemek gerek

* Haftada 1-2 kez toplantı için bir araya geliyoruz. Ben genellikle bir doktor gibi öncelikle teşhis koymak için dinleyici pozisyonunda oluyorum. Sonra da tedavi için reçete çıkartıp sunuyorum. Tıp nasıl belli ilaçları kullanıyorsa ben de belli doğruları bir araya getirip kalıcı iyileştirmeler sağlamaya çalışıyorum.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ
Günümü önceden planlarım

* Saat 23.00 gibi yatar, 07.45’te de kalkarım. 08.30’da evden çıkar, 09.00’da da işte olurum. Aradaki sürede kişisel bakımımı yapar, giyinir, kahvaltımı eder ve mutlaka günümü planlarım.

 

MODA
Sıradan giyinmeyi sevmem

* Modayı takip ederim. Şık ve iyi giyinmek benim için önemli. Giydiğimi kendime yakıştırırım. Şık kıyafetler günümün iyi geçmesini sağlar. Kışın siyah ve lacivert, yazın açık renklere ağırlık veririm.

 

TEKNOLOJİ
1.5 yılda değiştiririm

* Teknolojiyi yakın takip ederim. İşim gereği telefonumda birçok fonksiyonun bir arada olmasına özen gösteririm. Bilgisayarımı 1-1.5 yılda bir değiştiririm. Sosyal medyada da varım.

 Yeşil sahadan gayrimenkule

ASTROLOJİ
Oğlağım, sonuç odaklıyım

* Burcum oğlak. Sonuç odaklı, prensipli ve disiplinli olmam buradan geliyor sanırım. İşteki başarımıın birçok yansımasını özel hayatıma taşırım. İnatçılık huyuk yok. Olaylara mantıklı yaklaşmaya çalışırım. Ne yazık ki, sevgisini çok net belli edebilen biri değilim. Güven veren bir yapım olduğu söylenir.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Geçmişte kedilerim oldu

* Kedileri çok seviyorum. Geçmişte besledim de... Ancak son dönemde yoğun iş tempomdan dolayı çok ilgilenemediğim için onlara haksızlık etmemek adına bir evcil hayvanım yok.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Cem Tekoral
Doğum yeri ve yılı: Münih, 1979
Eğitimi: Dokuz Eylül Üniversitesi Bimer, AÖF Kamu Yönetimi
İşi: KW Proje Koordinatörü, Türkiye İnşaat Merkezi Satış Pazarlama Müdürü
Burcu: Oğlak
Medeni durumu: Bekar

Yazarın Tüm Yazıları