Yediveren gülü gibi

HANİ bazı insanlar vardır... Enerjileri, içtenlikleri ve sıcak iletişimleriyle sizi sohbetlerinin müdavimi yaparlar. Ellerini attıkları her alanda tomurcuk tomurcuk çiçek açtırırlar.

Haberin Devamı

Tıpkı ‘yediveren gülü’ gibi... Evrene pozitif enerjileriyle hesapsız ve keyifli yaşamanın ipuçlarını yayarlar. İşte, Mentoris Eğitim ve Danışmanlık’ın Kurucusu Burçin Önder de bu tarife tıpatıp uyan özel bir isim. Hafta içi her sabah istisnasız04.30’da güne başladığını öğrenince şaşırmadım değil. 08.’00e kadarki temposunu anlatınca dinlerken ben yoruldum doğrusu. Ama o halinden çok memnun. “10 yıldır böyleyim” diyor. Gülüşü yüzünden hiç eksik olmuyor. Sohbetimiz tatlı kahkahalarıyla ara sıra bölünse de onunla konuşmak insana kendini iyi hissettiriyor. Sıklıkla gittiği mekanları sayarken, “Unutup da birilerini kırmak istemem” diyecek kadar mütevazı. “Kemeraltı çocuğuyum” diyecek kadar da açıksözlü. Dolu değil, dopdolu. Sıcak değil, sımsıcak. İşte, Burçin Cepkenli Önder...

 

Haberin Devamı

Yediveren gülü gibi

HAYAT FELSEFESİ
Hep şunu sorgularım: Potansiyelimin tamamını kullanıyor muyum?

 

OTOMOBİL
Tatlı dilli ve
güler yüzlüyüm

* Uzun yıllar otomotiv sektöründe çalıştım. Arabalarla aramda duygusal bağ kurmam. Sadece ulaşım için kullanırım. Trafikte mümkün olduğunca hiç kimseye bulaşmadan tatlı dilim ve güler yüzümle araç kullanmaya çalışırım. Çocuklarım olduğu için trafik kurallarına çok özen gösteririm. Otomobil seçerken öncelikli olarak güvenlik konusuna dikkat ederim. Estetik kaygım asla yoktur. ‘Küçük hanımefendi arabası’ diye tabir edilen araçları sevmem.

 

BESLENME
Aklınıza gelen her
yemeği yapabilirim

* Kahvaltıyı atlamam. Müthiş peynir düşkünüyüm. Zeytini de çok severim. Zeytinyağı, domates, salatalık, biber, bergamotlu çay ve kızarmış ekmeksiz yapamam. Semte göre öğle yemeğim değişir. Alsancak’ta ise salata tüketirim. Üniversitede dersim varsa ya da eğitim verdiğim bir kurumdaysam tabildot yerim. Akşamları genelde evdeyiz. Soframızda ağırlıklı olarak balık ve deniz ürünleri, yanında da salata olur. Mutfakla aram çok iyi. Tek hobim. Beni rahatlatır. Aklınıza gelecek her şeyi pişiririm. “Deniz mahsullü makarna ile her türlü sebze yemeğinde iddialıyım” diyebilirim.

 

Haberin Devamı

MEKAN
Tuvalete bakan
masada oturmam

* Mütevazı mekanları severim. Tuvalete bakan masada oturamam. Garson kokusu en hassas olduğum konu. Bir de hijyen. Masadaki çatal, bıçak ve bardak pırıl pırıl olmalı. Salata yemeye Alsancak’ta Chop Chop, Sir Winston, Midpoint, Balçova’da Agora AVM’deki Kitchenette’e giderim. Kemeraltı çocuğuyum. Köfteci Salih, Kemeraltı Balıkçısı, Kısmet Lokantası, Hisarönü Söğüşçüsü favori mekanlarım. Dışarıda kahvaltı yapacaksam Çeşme Yolu’ndaki Tepekahve’ye uğrarım. Çeşme’de ise Önce Kahvaltı’ya giderim.

Yediveren gülü gibi

SPOR
Lisanslı yüzücüyüm

* Bütün yazımı spor yaparak geçiriyorum. Kasım sonuna kadar sörf yaparım. Düzenli yürürüm. Lisanslı yüzücüyüm. Çok uzun yıllar Anadoluhisarı Spor Kulübü’nde kürek çektim. Su insanıyım. İyot her şeyin ilacı. İstanbul Yeşilköy’de büyüdüm. Florya’da okudum. O yüzden Galatasaraylıyım. Atletizm yarışmasında üçüncülüğüm var.

 

Haberin Devamı

TATİL
‘Özgürlük’ demek

* Tatillerimiz ne yazık ki, çok planlı değil. Senede 1 defa çocuklarla mutlaka 10 günlüğüne yurtdışına çıkarız. Geçen yıl sırtımızda çantalar trenle İtalya’yı gezdik. Ondan önce Yunanistan ve Amerika’ya gittik. Yurtdışı seyahati bir özgürlük ve çocuklar için müthiş bir eğitim. Yazları da genelde Çeşme’deyiz.

 

HOBİ
Reçel yapmak en büyük hobim

* Mutfak alışverişi ve reçel yapımı en büyük hobim. Büyük bir kütüphanem var. Ağırlıklı olarak mesleğime yönelik kitaplar. Türk yazarlardan Orhan Pamuk ve Zülfi Livaneli hayranıyım. İyi bir koleksiyonerim. CD’den kasete çok geniş bir müzik arşivine sahibim. Queen, Pink Floyd ve Metallica’nın kasetleri hala durur.

 

Haberin Devamı

KARİYER
İtfaiyeci olmak isterdim

* Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme mezunuyum. İzmir Ekonomi ve Ege’de işletme doktorası yaptım. 17 yaşımdan bu yana çalışıyorum. Üniversiteye başladığım dönemde uçuş hostesliği yaptım. Kanada’da bebek bakıcılığı lisansı almıştım. Üniversitede okurken ABD’li ailelerin çocuklarına baktım. Ardından Bisan ve Hilton Oteli... Mezun olunca bir bankada kurumsal pazarlamada işe başladım. 3-4 yıl devam etti. Sonra ayrıldım ve otomotiv sektörüne geçtim. Uzun yıllar çalıştım. Her şey kendiliğinden oldu. Yüksek lisans yaparken küresel markaların yerel pazarlardaki rekabet stratejileri, doktora döneminde de perakende pazarlama stratejileri üzerine çalıştım. Ardından bu alanlarda kurumsal eğitimler vermeye, danışmanlık yapmaya başladım. Şu anda satış&pazarlama danışmanı ve eğitmeni, eğitmen eğiticisi ve beden dili antrenörü olarak hizmet veriyorum. Markaları evirip çeviriyorum. Kurum içi hizmet kalitesinin artırılması konusunda danışmanlık yapıyorum. Geleceğin iş modelleri üzerine çalışıyorum. Kişisel markaların yaratılmasında da özellikle siyasi hedefleri olanlara destek veriyorum. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yıllardır derslere giriyorum. SSK’lı olmaktan çıkıp kendi işimi kurduğum, hayallerimin peşinden gittiğim an hayallerimin kırılma noktası. Çocukken itfaiyeci olmak isterdim.

 

Haberin Devamı

TOPLANTI
Başlangıç bitiş
saati bellidir

* Başlangıç saati, bitişi, gündemi belli toplantı kültürüm var. Gündemin dışına çıkılmamasını, zaman planına uyulmasını tercih ederim. Bence toplantılar bir konsensus ortamı olmalı. 21’inci Yüzyıl iş hayatında böyle olması gerekiyor. Önceden daha çok anlatan taraftım, ama şimdi daha iyi bir dinleyiciyim.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ
Hafta içi her sabah
04.30’da ayaktayım

* Pazar dışında her sabah 04.30’da kalkarım. Çünkü çocukları 06.30’da kaldırıyorum. Onlar uyanmadan 2 saatim var. Hemen mutfağa gidip bir kahve hazırlar ve çalışma odama geçerim. O gün eğitimim varsa içerikleri tekrar ederim. Özetle; okur, video izlerm ve hörgücü doldururum! Akşamları 23.30’da yatarım. 5 saat uyku bana yeter.

 

MODA
Cinsiyetsiz giyinirim

* Modayı hiç takip etmem. Haftanın 6 günü sahnede olduğum için oldukça rahat ve cinsiyetsiz giyiniyorum. Siyah ve beyaz renkler tercih ediyorum.

 

TEKNOLOJİ
İlk alan olmam
geri de kalmam

* Yoğun ve ağır bir teknoloji ve sosyal medya kullanıcısıyım. Facebook, Twitter ve Instagram’dayım. Öğrencilerim olduğu için beni oldukça güncel tutuyorlar. Teknolojiyi ilk alan olmam, ama orta vadede alır ve kullanırım.

Yediveren gülü gibi

ASTROLOJİ
Nizam, intizam
dakiklik bende

* Başak burcuyum. Yükselenim de başak. Burcumun özelliklerinden düzen, nizam, intizam ve dakiklik bende de var. ‘Mükemmeliyetçiyim’ diyebilirim.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Nutella üçüncü çocuğumuz

* Kızımın köpeği var. Rus finosu. İsmi Nutella. 1 yaşında. Bizim üçüncü çocuğumuz. Ayrıca muhabbet kuşlarımız var.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Burçin Cepkenli Önder
Doğum yeri ve yılı: İstanbul, 1977
Eğitimi: DEÜ İngilizce İşletme
İşi: Mentoris Eğitim ve Danışmanlık’ın Kurucusu
Burcu: Başak
Medeni durumu: Organik tarım ürünleri üreten Tansel Önder’le evli. Efe ve Ece Su adında iki çocuk annesi.

Yazarın Tüm Yazıları