O bir kırçiçeği

O, İzmir’den doğup Türkiye’ye yayılan, 1 Haziran’dan itibaren de ülkemizin adını ve geleneksel lezzetimiz pideyi Dallas’ta açacakları yeni şubeyle Amerikalılara da ulaştıracak Kırçiçeği’nin Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş. Henüz 27 yaşında ve tam anlamıyla Egeli.

Haberin Devamı

O bir kırçiçeği

Sıfırdan başlayıp, gerektiğinde çay taşıyıp, sekreterlik yapıp, kasada durup, direksiyon başında 300 bin kilometre kat edip Anadolu’yu dere tepe gezip yerel bir markayı önce Türkiye’de, sonrasında uluslararası platformda tanıtmak için kolları sıvamış gencecik bir kadın. Kabına sığmayan, kıpır kıpır, inanılmaz enerjik bir karakter. Aynı zamanda son derece meraklı, heyecanlı, araştırmacı, olanla yetinmeyip dur durak bilmeden sürekli yenilik peşinde koşan cıva gibi bir iş insanı. Üretmeyi, başarmayı, işe yaramış olmayı seviyor. Zaten fark yaratmak kanında var. Bir de hiperaktif. Hayatta evde oturamayan, çok uyuyamayan tiplerden! Çok sabırlı, çok duygusal, çok doğal. Hayatta katlanamadığı tek şey samimiyetsizlik. Olduğu gibi davranan insanlardan hoşlanıyor. İşkolik değil, paranın peşinde de değil. Paylaşımcı. “Babam, ‘Paylaşacak birileri yoksa kazanmanın anlamı da yok’ der. Kazanmak sadece para değil tabii ki. Bilgi, deneyim, her türlü şey” diyor. Öyle etiket merakı da yok! Ünlü, medyatik olmak onu mutlu etmiyor. Hatta korkutuyor. Özgürlüğünün elinden alınmasını sevmiyor. “Kırçiçeği’nin kızı olmak değil, Meryem olmayı beslemek önemli” diye de ekliyor. Bu arada, ‘Dilşad’ gönlü hoş, iyi kalpli, tatlı dilli demekmiş...

Haberin Devamı

O bir kırçiçeği

 

HAYAT FELSEFESİ

 

İyi insan olmak, değer katarak büyümek.

 

OTOMOBİL

 

400 bin km yol yaptım

* İlk arabam 2006 model parlament mavisi bir Passat’tı. Babam 2 yıl kullandıktan sonra bana vermişti. Şimdi 2015 model beyaz BMW 525’im var. Ehliyetimi Kasım 2006’da aldım. Sanırım bugüne kadar 400 bin kilometre yol yaptım. Otomobil kullanmayı çok seviyorum ancak telefonlar, işin yoğunluğu nedeniyle babamın da ısrarıyla 1 aydır şoförümle seyahat etmeye başladım. Seri ama kontrollü bir sürücüyüm.

Haberin Devamı

O bir kırçiçeği

 

BESLENME

 

7 kilo bamya kuruttum

* Son 1 yıldır beslenmeme çok dikkat ediyorum. Daha doğrusu etmek zorundayım. Hipoglisemi oldum. Düzenli beslenmek zorundayım. Sabahları çoğu kez diyet bir tost, kimi zaman müsli yiyorum. Beyaz peynir ve maydanoz ikilisi de olmazsa olmazım. Öğlenleri ofiste olduğumda aylık listemize göre çıkan menüyü tercih ediyorum. Akşamları genelde sebze tüketiyorum. Ara öğün olarak ya süt içiyorum ya elma yiyorum ya da ceviz, badem atıştırıyorum. Isırgan, pırasa, bir de meşhur Karacasu keşkeği en sevdiğim lezzetler. Mantar ise yemediğim tek besin. Yemek yapmayı ve sunmayı çok seviyorum. Reçellerimi, kışlık sebzelerimi kendim hazırlarım. Geçen yıl 10 kilo çilekten reçel yaptım. 7 kilo da bamya ayıklayıp kuruttum. Zeytinyağlılarım, pancar kavurmam, fırında portakallı-elmalı helvam sevilir.

MEKAN

 

Haberin Devamı

Hijyen birinci önceliğim

* Benim için oturduğum mekanın hijyenik olması çok önemli. Bunun yanı sıra ortam samimi, sıcak ve pozitif olmalı. Sunuma çok takılmam, yemekler lezzetli olsun yeter.

 

 

SPOR

 

Kickboks’a da başladım

* Yürüyüş ve reformer yapıyorum. Kickboks’a da başlamıştım ama çok seyahat ettiğim için devam edemedim. İlkokulda okulun voleybol takımındaydım. İzmir şampiyonu olmuştuk. Fanatik değilim, Galatasaraylıyım. Tenis oynamak istiyorum. Çocukluğumda başlamıştım, sonra devamı gelmedi. Ama 2016 hedeflerim arasında var.

 

TATİL

 

Kendimi keşfetme zamanı

* Fırsat buldukça birkaç günlük kısa tatiller yapıyorum. Sürekli aynı yerlere gitmiyorum. Yeni yeni yerler keşfetmek güzel. Hindistan’ı görmeyi çok istiyorum. Tatil benim için ruhu dinlendirme ve tazelenme, yeni deneyimler yaşama fırsatı. Tatildeyken kendimde bilmediğim yönlerimi keşfettiğim çok olur.

 

HOBİ

 

Haberin Devamı

Mücevher takı ve seramik yapıyorum

* Mücevher takı yapımı en büyük hobim. Kapalıçarşı’da bir atölyede kalfalık programına başladım. İstanbul ziyaretlerimde fırsat buldukça gidiyorum. Kendime ilk olarak pirinçten bir kolye ucu yaptım. En kıymetli, en sevdiğim takım o... Biraz daha ilerleyince tezgah alacağım. Bu sayede evde de çalışma şansım olacak. Ayrıca Bostanlı’daki Neşe Bengisu Atölyesi’nde seramik yapıyorum. Çamur elektriğimi alıyor. Kitap okumayı çok seviyorum. Mesnevi hep yanımdadır. Okurum ve kısa kısa notlar alırım. Onun dışında kişisel gelişim kitaplarını ve romanları severim. Bu aralar şiire de ilgi duymaya başladım. Müzik benim panzehirim. Mutluluklarımı müzikle pekiştirir, üzüntü ve stresimi yine müzikle dağıtırım. İlkokul defterlerim, projelerim, üniversite dahil olmak üzere notlarımın hepsini saklarım.

 

KARİYER

Haberin Devamı

Muhabeseden başladım

* Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunuyum. 2’nci sınıftayken aile şirketimizde aktif olarak çalışmaya başladım. Muhasebe elemanı olarak girdim. Sonra sırasıyla satın alma, insan kaynakları, operasyonda çalıştım. Ardından genel koordinatörlük görevini üstlendim. Haziran 2013’ten bu yana da genel müdür pozisyonundayım. Küçükken bir ara tiyatrocu, bir dönem de avukat olmayı düşündüm.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ

 

Uyumayı pek sevmem

* Sabahları 07.00 gibi kalkıyorum. Akşam yatış saatim belli değil ama 01.00’den önce olmaz. Evden genelde 07.30’da çıkıyorum. Aradaki sürede ancak hazırlanıyorum. Kahvaltımı ya arabada atıştırıyorum ya da ofiste...

 

MODA

 

İlk kez yırtık kot giydim

* Modaya kayıtsız kaldığım söylenemez. İş hayatına küçük yaşta atıldığım için klasik giyiniyordum, şimdi biraz daha spor şık giyinmeye başladım. Hayatımda ilk kez bu yıl yırtık kot giydim. Çok renkli giyiniyorum. Kırmızı, mavi, sarı, yeşil... Kahve tonlarını kendime yakıştıramıyorum. Alışveriş yapmayı pek sevmem ama seçimimi kimselere emanet de edemem. Aklımdakini, hayalimdekini hemen bulup almak isterim.

 

SEVİMLİ DOSTLAR

 

Artık benim de köpeğim var

* Geçen yıl ablamla bir erkek biri dişi kardeş chow chow almıştık. Benim canım aslanımı 2 aylıkken kaybettik. Bu hafta ‘Alice’ artık bana geliyor. İnci, adını ‘Alice’ koymuştu. Ben hem ‘Akkız’ hem de ‘Alice’i kullanacağım.

 

ASTROLOJİ

 

Patlarsam tam patlarım

* Aslan burcuyum. Yükselenim yengeç. Ay burcum da kova. Astrolojiyi seviyorum ve ilgileniyorum. Ama günlük yorum okumam. Aylık ve yıllık yorumlara göz atarım. Yengeç tarafım, aslan yönümün keskin taraflarını duygusal ve anaç yanıyla biraz törpülüyor. Burcumun genel özelliklerini taşıdığımı düşünüyorum. Çalışırken eğleniyorum, keyif alıyorum. Aslan, yengeç ve kovanın ortak özelliği olan çalışkanlık ve enerji bende de mevcut. Çok sabırlı bir insanım ama sinirlendiğimde de tam patlarım.

 

KİMDİR?

 

Adı ve soyadı: Meryem Dilşad İpbaş

 

Doğum yeri ve yılı: Aydın Karacasu, 1988

 

Eğitimi: Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü

 

İşi: Kırçiçeği Genel Müdürü

 

Burcu: Aslan

 

Medeni durumu: Bekar

Yazarın Tüm Yazıları