Sakıpağa’nın 4’üncü kuşağı

Haberin Devamı

ÖNCELİKLE çok samimi, güler yüzlü, içten biri. Nasıl başarıyorsa, her zaman enerjik ve neşeli. Bir o kadar da duyarlı. O nedenle İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu, Rotary Derneği, Liyakat, TÜGİAD gibi birçok sivil toplum kuruluşuna üye. Ama öyle sıradan üye değil! Tüm etkinliklerde öncelikle emeğini ortaya koyuyor, sonrasında yapabileceği her türlü katkıyı yapıyor, elinden geleni esirgemiyor! Aynı zamanda, ülkemiz gıda sektörünün önemli oyuncularından, Cumhuriyet’le yaşıt Sakıpağa Şirketler Grubu’nun dördüncü kuşak yöneticisi olmasına rağmen, unvanı için, “Stok, cari ve finans takibi yapıyorum. Kısaca, mali ve idari işler diyebiliriz” diyecek kadar da alçak gönüllü. “Bana göre kurallara uyan iyi bir sürücüyüm, eşime göre ise trafik canavarıyım”, “Mutfağı çok severim. Mümkünse ben dağıtayım, başkası toplasın”, “Spor hiç yapmam, hiç de sevmem”, “Teknolojiyle aram ultra kötü. Öyle ki, evdeki televizyonları açıp kapatamıyorum. Eşim evde yoksa ve salondaki kumandada yanlış bir yere bastıysam onu öyle bırakıp diğer odadakini bozmaya giderim, “Oğlak burcuyum. Yükselenim akrep. Soyda da Arnavutluk var, artık gerisini siz düşünün! Genelde sakinimdir, çok çabuk sinirlenmem, inatçı da değilim ancak delirmemi istiyorsanız bana haksızlık yapın”ı paylaşabilecek kadar da kendinden emin, açık sözlü! İşte karşınızda Aslı Sakıpağa Erden...

Haberin Devamı

Sakıpağa’nın 4’üncü kuşağı

HAYAT FELSEFESİ
Yastığa başını huzurlu koyabilecek şekilde yaşamak.

OTOMOBİL
Eşime göre trafik canavarıyım

* İlk arabam kırmızı bir Honda Civic Hatchback’ti, ona aşıktım! Şimdi gri-gümüş Honda CR-V’m var. Kendim kullanıyorum, ama ileride kesinlikle yardım alacağım. Çünkü hem direksiyonda olmayı sevmiyorum, hem de hep kayboluyorum. Benim için alacağım aracın yol tutuşunun iyi olması, sesi içeriye almaması, ferah ve güvenli olması yeterli. Bana göre kurallara uyan iyi bir sürücüyüm, eşime göre ise trafik canavarıyım!

Haberin Devamı

BESLENME
Ben dağıtayım, başkası toplasın

* Her sabah işyerimde çok güzel bir kahvaltı yapar, çalışmaya öyle başlarım. Menüm pek değişmez. Klasik kahvaltı sevenlerdenim. 1-2 dilim etimek, 1 dilim peynir, 5 zeytin, zeytinyağı, yumurta, süt, domates, salatalık, biber ve maydanoz. Bazen kaçamak yapıp gevrek yediğim de oluyor. Öğlenleri yine işyerimde yerim. Eğer akşam evde olacaksam öğlen protein ağırlıklı beslenmeye çalışırım. Dışarıda programım varsa sebzemi öğlen yerim. Hem akşam, hem de öğlenleri soframda mutlaka yoğurt/ayran ve lor peynirli salata olur. Akşam üzerleri çok acıkıyorum, o yüzden mutlaka 15.00 ve 17.00 gibi bir şeyler atıştırırım. Bunlardan biri meyve ise diğeri ceviz, fındık ve badem olur. Bazen 1-2 kaşık yoğurtla ruşeym yerim. Patates kızartmasına ve pizzaya bayılırım, ama onları uzaktan sevmek en güzeli! Her şeyi piştiği şekilde yerim, ilave tuz asla kullanmam. Yeni lezzetler tatmaya çok açığım ve bundan keyif alırım. Ancak bakla ve bamyayı hiç sevmem. Mutfağı çok severim. Mümkünse ben dağıtayım, başkası toplasın! Tencere yemeği yapmayı bilmem ama yemeyi severim. Ben fırıncıyım. Fırında her şeyi yaparım ve çok lezzetli yaparım.

Haberin Devamı

Sakıpağa’nın 4’üncü kuşağı

MEKAN
İletişime önem veririm

* Her türlü mekanı severim, yeni yerler keşfetmeye bayılırım. İzmir’de Mezzaluna, Micasa, Mısırlı Meyhane, Asfalya; İstanbul’da Zuma, 360, Münferit; Roma’da Antica Pesa; Barselona’da Les Caracoles; Paris’te L’Arc en çok keyif aldığım yerler. Hijyen, saygı, iletişim ve lezzet benim için çok önemli.

SPOR
Yapmam ve de hoşlanmam

* Spor hiç yapmam, hiç de sevmem. Eşimle anlaşamadığımız tek şey bu. Spor salonlarının bana uygun olmadığını düşünüyorum. Üyelik kartlarının nerede olduğunu bilmediğim salon üyeliklerim mevcut. Ama doğa sporlarını seviyorum. Örneğin, kayağa gitmeye bayılırım. Klasik kayakçılardanım. Snowboard’du da bir kez denedim. Yerden kalkabilseydim, başarılı olacaktım! Onun haricinde yelkeni seviyorum. Aile sporu olduğuna, birlikte yelken yaparak doğru iletişimi kurmayı başaracaklarına ve birbirlerini daha iyi anlamaya başlayacaklarına inanıyorum. Milli takımı tutuyorum. Tenisi güzel oynamayı, bu alanda başarılarımın olmasını; at binmeyi, bir atımın olmasını da çok isterdim.

Haberin Devamı

TATİL
Huzur, keşif ve heyecan

* Genelde eylül-mayıs arası tatil yapıyoruz. İşlerim yazın tatile çıkmama pek izin vermiyor. Zaten güneşte de fazla kalamadığım için çok tercih etmiyorum. Biri uzun, diğerleri de çarşamba-pazar gibi birkaç kısa tatilimiz oluyor. Çoğunlukla yurt dışında değerlendiriyoruz. Farklı bir yere gitmeye çalışıyoruz. Yurdumuz da ayrı bir güzel. Selimiye, Kaş ve Kalkan hayran olduğum yerler. Her sene gidebilirim. Kısa vadedeki planlarımız arasında Karadeniz ve Mardin var. Tatil=Huzur, yeni keşifler ve yeni heyecanlar...

Sakıpağa’nın 4’üncü kuşağı

HOBİ
Eşimle tango hayali kuruyorum

* En büyük hobim dans etmek. Ancak evlenince maalesef olmuyor! Eskiden haftanın 5 günü dans gecelerine giderdim. Şimdi eşimin bir gün tango öğrenmesini umut ediyorum. Okumayı çok severim. Genelde gerçek yaşamdan kaleme alınmış eserleri severim. Latin, caz ve Türkçe pop dinlemeyi seviyorum. Çevremde çok fazla güzel kalpli dostum var. Dost koleksiyonu yapıyorum, herkese tavsiye ederim. Bence dünyada biriktirmesi en zor ve en güzel koleksiyon.

Haberin Devamı

KARİYER
O ayakkabı için 1 ay çalıştım

* Sırasıyla Mustafa Reşit Paşa İlkokulu, İzmir Özel Türk Koleji, Bilkent Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi (İşletme), Gediz Üniversitesi (MBA) bitirdim.
* Kendi şirketimizde okurken çalışmaya başladım. 1993’ten beri de aralıksız çalışıyorum. İşin mutfağından başladım ve ön muhasebeyi öğrendim, ardından kasaya oturdum. Şimdi stok, cari ve finans takibi yapıyorum. Kısaca, mali ve idari işler diyebiliriz.
* İş haricinde üyesi olmaktan mutluluk duyduğum STK’lar var. İTO İş Kadınları Konseyi, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu, Rotary Derneği, Liyakat, TÜGİAD gibi. Ayrıca, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu gönüllü annelerindenim.
* Çocukken jinekolog ve balerin olmak istiyordum, sanırım hayallerimde hiç şu an olduğum konum yoktu.
* Ağabeyim Tevfik ve kuzenim Serhan’la çarşıdaki dükkanımızın önünde bayramlarda şeker satardık, o paralarla çikolata ve sakız gibi şeyler alırdık.
* Hiç unutamadığım para kazanma hikayem ise şu: Ortaokul 2 sınıfın yazında, Adidas Princess Comfort diye bir ayakkabı çıkarttı. Ve ben ölüyorum onun için. Babam dedi ki, “1 ay fabrikada çalışırsan, o ayakkabıyı kendi kazanacağın parayla alırsın.” Ve ben 1 ay yaz tatilinde işe gittim. Ayın sonunda babam elime tam ayakkabı parasını verdi. Tüm kazancımla hayalime ulaştım!

Sakıpağa’nın 4’üncü kuşağı

GÜNE BAŞLANGIÇ
Trafiğe yakalanmamak için

* Bizim günümüz erken başlıyor. Eşim 06.00 kalkıp 1 saat içinde evden çıkıyor. O yüzden hafta içi herhangi bir aktivite yoksa 24.00’ü geçirmeden yatakta olmaya çalışıyoruz. Ben en geç 08.00’de evin kapısından çıkmış olmaya çalışıyorum. Yoksa trafiğe yakalanıyorum. 08.30’da şirkette olmak benim için önemli. Eşimden hemen sonra evden çıkmayı başarırsam 08.00’de de şirkette olduğum çok oluyor. Gelir gelmez bilgisayarımı açarım, daha sonra -babamla paslaşarak çalıştığımız için- onun odasını açarım ve günlük düzenini kurarım. Bu sırada kahvaltım hazırlanmış olur. Mükellef kahvaltımı ettikten sonra günlük stresin içine kendimi bırakırım.

MODA
İçinde mutlu olmalıyım

* Modayı takip ederim, ama moda olan her şeyi giymem. İçinde mutlu olduğum şeyleri giymekten hoşlanırım. Genelde şık sporum. Hayatımın çoğu işyerinde geçtiği için rahat giyinmeye çalışırım. Çoğunlukla elbise giymeyi tercih ederim. İş saatlerinde elbisemi bir babetle tamamlasam da iş çıkışı şık bir stiletto ile havasını değiştiririm. Renkli giyinmeyi severim. Siyahın asaleti bir başka olsa da üzerimde renk olsun isterim. Alışverişi çok severim, kıyafetlerimi kendim alırım. Alyansımın yanı sıra kulağımda mutlaka bir küpe olmalı, yoksa kendimi çıplak hissederim.

TEKNOLOJİ
TV’yi açıp kapatamam bile

* Teknolojiyle aram ultra kötü. Öyle ki, evdeki televizyonları açıp kapatamıyorum. Eşim evde yoksa ve salondaki kumandada yanlış bir yere bastıysam onu öyle bırakıp diğer odadakini bozmaya giderim. Facebook ve Twitter hesaplarım var, ama paylaşımdan çok haber takip eden konumundayım. Bin 156 arkadaşım varmış, siz sorunca baktım!

Sakıpağa’nın 4’üncü kuşağı

SEVİMLİ DOSTLAR
O artık bizim evin kızı!

* ‘Hani’ isminde bir köpeğimiz var, ama o bizim evin kızı. 7 yaşında. York Shire ve Shih Tzu kırması. Onu aldığımda yalnız yaşıyordum ve eve gelen arkadaşlarım ‘Hani nerede?’ diyorlardı. ‘Hani nerede ve hanimiş kızımdan’ ismi ‘Hani’ oldu. 1-2 tane daha alabilirim, ama eşim izin vermiyor!

ASTROLOJİ
Haksızlığa hiç dayanamam

* Oğlak burcuyum. Yükselenim akrep. Soyda da Arnavutluk var, artık gerisini siz düşünün! Öyle günlük falımı okumam, ama burcumun özelliklerini bilirim. Genelde sakinimdir, çok çabuk sinirlenmem, inatçı da değilim ancak delirmemi istiyorsanız bana haksızlık yapın.

KİMDİR?
Adı: Aslı Sakıpağa Erden
Doğum yeri ve yılı: Samsun, 1972
Eğitimi: Bilkent Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi (İşletme), Gediz Üniversitesi (MBA)
İşi: Aile şirketi Sakıpağa’da mali ve idari işler
Medeni durumu: Okan Erden’le (Philip Morris International – Maintenance Scheduler) evli. (Okan’la 10.10.2010’da evlendik. Bu tarihi seçmemizin nedeni 09.10 eşimin doğumgünü. Böylelikle Okan evlilik yıldönümümüzü hiç unutmayacak!)

Yazarın Tüm Yazıları