Onun hayatı mücadele

ALTUĞ Algur, hedeflere ulaşmak için, hayatın yaşanılası bir mücadele olduğuna inanıyor.

Haberin Devamı

Zaten yaşam felsefesi de şu 4 sözcükten oluşuyor: ‘Tahammülü doğuran hedefin cazibesidir.’ Bir amaca ulaşmak adına zorluklara göğüs germek, çaba göstermek onun temel prensibi. Kitabında ‘pes etmek’ diye bir şey yok! Kendi işini kurmadan önce bir firmanın satış pazarlama temsilciliğini yapmış. Sonra, “Burada gösterdiğim çabayı, verdiğim emeği neden kendi işime harcamayayım?” diyerek Algur Galeri’yi kurmuş. “İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim” sözüyle ünlü Robert Bosch’un ürünlerini sattığı Bosch bayi ile geçen yıl uzman mağazacılık ödülünün de sahibi olmuş. Aynı zamanda Bostanlı Esnaf ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanlığı’nı da üstlenen Altuğ Algur, ekibiyle birlikte oluşturdukları projelerle birçok insanı meslek sahibi yapmanın yanı sıra umudunu kaybetmiş yüzlere de tebessüm oluyor. Aynı zamanda çok sosyal biri. Yamaç paraşütü ve rafting yapıyor. Şarkı söyleyi çok seviyor. Öyle ki, bir dönem İzmir Kültür Derneği’nde konserlere çıkmış, solo şarkılar da söylemiş. Anahtarlık biriktiriyor. Belki elinin lezzet kattığı bir ürün yok ama damak tadı gurme derecesinde iyi. Bir su kaplumbağası, bir de papağanı var. Dahası mı? Buyurun o halde...

Haberin Devamı

Onun hayatı mücadele

HAYAT FELSEFESİ
Dürüstlük, doğruluk, pozitif düşünce ile mutlu bir yaşam.

OTOMOBİL
Güvenlik ve konfor ararım

* İlk arabam 1994 model gümüş gri renkli bir Renault Broadway’di. Şu an beyaz Honda Civic kullanıyorum. Ayrıca, yine beyaz Chevrolet’m var. Bindiğim aracın güvenli ve aynı oranda konforlu olmasını isterim. Trafikte oldukça dikkatliyim. Kurallara uyarım. Bilirim ki, hata kabul.

Onun hayatı mücadele



BESLENME
Damak tadım gurme derecesinde

* Bence kahvaltı günün en önemli öğünü, yapmadan evden çıkmam. Zaman zaman farklı lezzetler denediğim olsa da klasik kahvaltıyı tercih ederim. Peynir, zeytin, yumurtasız yapamam. Öğle yemeklerini genellikle işyerinde yerim. Kırmızı et, beyaz , sebze fark etmez. Akşam için de aynı durum söz konusu. Canım ne yemek istiyorsa onu tüketirim. Zaman zaman ara öğün olarak tatlı veya meyve atıştırırım. Mutfakta aram iyi olmadığım için sadece yemek yemek amacıyla girerim. Elimin lezzet kattığı bir ürün yok ancak damak tadımın gurme derecesinde iyi olduğunu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Onun hayatı mücadele


MEKAN
İlk 3 önceliğim hijyen, lezzet ve güler yüz

* İzmir’de Denizkent , İstanbul’da Lacivert, Ankara’da Hacıbey, Frankfurt’ta Medici, Nice’te Acchiardo favori mekanlarım. Bir işletmede hijyen, lezzet ve güler yüz ararım.

SPOR
Yelken yapmak istiyorum

* Fırsat buldukça yüzerim ve basketbol oynarım. Üniversitede katıldığımız basketbol turnuvasında Foça Spor olarak ayın takımı seçilmiştik. Karşıyaka’yı destekliyorum. Yüzmeyi ve denizi çok sevdiğim için yelken yapmak istiyorum.

Onun hayatı mücadele


TATİL
Yenilenip dönüyorum

* Yılda 4 kez, 7-10 gün arası tatile çıkarım. Türkiye’de Çeşme’yi tek geçerim. Yurtdışı tercihimi Avrupa ülkelerinden yana kullanırım. Tatilde kendimi yenilenmiş hissediyorum.

Haberin Devamı

Onun hayatı mücadele


HOBİ
Şarkı söylemeyi çok seviyorum

* Yamaç paraşütü, deniz, rafting, tekne gezintisi ve şarkı söylemek hobilerim arasında. Kişisel gelişim kitapları okumayı severim. Bir dönem Türk Sanat Müziği ile ilgilendim. İzmir Kültür Derneği’nde konserlere çıktım, solo şarkı da söyledim. Üniversite yıllarında da TRT Gençlik Korosu sınavını kazandım ve televizyonda pek çok konser verdim. Anahtarlık koleksiyonum var.

Onun hayatı mücadele


KARİYER
Kameraman olmak isterdim

* Sırasıyla Karşıyaka Türkbirliği İlkokulu, Karşıyaka Erkek Lisesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okudum. Kendi işyerimi açmadan önce bir firmada satış yöneticiliği görevinde bulundum. Çocukken profesyonel fotoğrafçı veya kameraman olmayı, National Geographic’te program yapmayı hayal ederdim. İlk paramı ilkokul yıllarında pazarda su satarak kazandım.

MODA
Canlı renkleri seviyorum

* Bana yakıştığını düşündüğüm şeyleri giyerim. Canlı renkleri tercih ederim. Kıyafetlerimi kendim alırım. Hazır giyinirim.

Haberin Devamı

Onun hayatı mücadele


TEKNOLOJİ
Sosyal medyada aktifim

* Yetişebildiğim ölçüde teknolojiyi takip ederim. Sosyal medyada aktifim diyebilirim. Facebook ve Twitter hesaplarım var. Her saat başı girer, sosyal olayları paylaşırım.

Onun hayatı mücadele


SEVİMLİ DOSTLAR
Biri ‘Ege’, diğeri ‘Kral’

* Hayvanları çok seviyorum. 9 yaşında bir su kaplumbağam var, adı ‘Ege’. Bir de 6 yaşında ‘Kral’ isminde sultan papağanına sahibim.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Altuğ Algur
Doğum yeri ve yılı: İstanbul, 1971
Eğitimi: DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşi: Bostanlı Esnaf ve İşadamları Derneği Başkanı
Burcu: İkizler
Medeni durumu: Gayrimenkul danışmanı Tülin Algur’la evli. Arhan (12) ve Altan (10) adında iki çocuğu var.

Yazarın Tüm Yazıları