Modaya ‘İpek’si dokunuş

Bursa’da tekstilci bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen İpek Altınöz Göksan, henüz 25’inde yarattığı ‘Epikette’ markasıyla moda dünyasında fark yaratmayı başardı. Göksan’ın farklı kombinlerle bambaşka trendler yaratan tasarımları özellikle dadaizm, sembolizm ve sürrealizm esintileri taşıyor.

Haberin Devamı

 Göksan tasarımlarında kadınları nesnelerle aynı anda hem bütünleştiriyor, hem de ayrıştırıyor. Sanatla modayı birleştiren anlayışa sahip tasarımlarında farklı materyaller ve çarpıcı renklerle oluşturduğu desenleri baskı teknolojisiyle birleştirerek her sezon deneysel kapsül koleksiyonlar sunuyor. Okul yıllarından beri bir ressamın gibi bilgisayarında saatlerce tasarımlar yaptığını söyleyen İpek Altınöz Göksan, “Her tasarımcı bir gün kendi markasını yaratmanın hayalini kurar. Ben 2015’te bu düşümü gerçekleştirdim. İlk önce hepsi farklı temalardan oluşan 5 parçalık sweatshirt koleksiyonu hazırladım. Markam tanınmaya ve talepler gelmeye başlayınca etek, elbise ve pantolon gibi yaz grubu koleksiyonu oluşturdum” diyor. Anlamı herkese göre değişen sembolik tasarımlar yapmayı sevdiğini belirten Göksan, “Ama elbise neyi anlatırsa anlatsın insanlar kullanım alanına ya da vücut yapılarına göre ürün almayı tercih ediyorlar. O nedenle tasarımla birlikte kıyafetlerin rahatlığına ve geniş kullanım alanı olmasına dikkat ediyorum” diye konuşuyor. Fashion week etkinliklerine katılarak Epikette’yi yurt dışında tanıtmak ve büyütmek istediğini kaydeden İpek Altınöz Göksan, hedeflerini ise şöyle anlatıyor: “Kendi markamla cornerlar açmak. Giyim dışında farklı gruplarda da ürün çıkarmak. Baskı ve tasarımın olduğu her alana girmek.” Birçok koç burcu kadını gibi o da atılgan, girişimci, enerjik ve kendine güveni tam. Moda dünyasının bu ‘sıradışı’ genç ismini bir yere not edin, inanıyorum ki bir gün herkes ondan söz edecek.

Haberin Devamı

 Modaya ‘İpek’si dokunuş

HAYAT FELSEFESİ
Mutlu olduğun işi yap, mutlu yaşa. Mutluluğun için şehir değiştirmen gerekiyorsa hiç düşünmeden yap.

 

OTOMOBİL
Park, performans, tasarım

* İlk arabam gri bordo karışımı bir Citroen’di. 2011’de üniversitedeyken almıştım. Halen aynı otomobili kullanıyorum. Bir araçtan öncelikli beklentim kolay park edilebilir olması. Performansı, tasarımı da önemli. İstanbul’da araç kullanmaya başlamış biri olarak trafikte pratiğim.

 

Haberin Devamı

BESLENME
18.30’dan sonra bir şey yemem

* Kahvaltıyı atlamam. Haşlanmış yumurta, tulum peyniri, domates, salatalık ve çaysız yapamam. Genelde öğlenleri yemek yemem. Dışarıda çok koşturmaca içinde olduğum için fırsat bulamam. Akşamları sebze tercih ederim. Bazen kırmızı et veya balık tüketirim. Saat olarak da 18.00–18.30’u geçirmem. Makarnayı, patatesle yapılan her şeyi severim. Kuzu eti ve sakatat asla yemem. Şerbetli tatlılardan hoşlanmam. Üniversite yıllarında kendi başıma yaşadığım için kaçınılmaz olarak mutfakla aram iyi. İnternete baka baka yemek yapmayı öğrendim. Şu an için meşhur bir lezzetim henüz yok.

 

MEKAN
İlk üçüm lezzet
sakinlik, hijyen

Haberin Devamı

* Güzel ve sakin müziğin olduğu yerleri tercih ederim. Oturup arkadaşlarımla sohbet edebilmeliyim. İzmir’de Plaza, İstanbul’da Mitte, Sunset ve Arnavutköy Balıkçısı favori işletmelerim arasında. Bir mekanda en çok lezzet, sakinlik ve hijyen ararım.

 

SPOR
Galatasaray’ı tutuyorum

* Fonksiyonel, anti graviti ve pilates yapıyorum. Galatasaray taraftarıyım. Fırsatım olduğunda tenis oynamak isterim.

 

TATİL
Çeşme, Bodrum ve
Göcek tutkunuyum

* 2-3 ayda bir tatile çıkarım. 3-4 günü geçmez. Yurt içinde Çeşme, Bodrum ve Göcek tutkunuyum. Yurt dışında ise her defasında farklı yerlere gitmeyi severim.

 Modaya ‘İpek’si dokunuş

HOBİ
Resim yapmak büyük keyif

* En büyük hobim işim. Bir de resim yapmak. Ayrıca, sağlıklı beslenmeyle ilgili kitaplar okurum. Lounge ve chill out tarzı müzik dinlerim.

 

Haberin Devamı

KARİYER
Çocukluk hayalim gerçek oldu

* Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nü bitirdim. Eğitimim süresince Vakko, Beymen Business Que, Network, Yıldırım Mayruk’ta staj yaptım. Mezuniyetimin ardından Londra’daki Central Saint Martins’te eğitimime devam ettim. Dijital baskı ve kumaş uygulamalarına odaklanarak bu alanlara yoğunlaşıp çeşitli workshoplara katıldım. Türkiye’ye dönüşümün ardından Sarar Woman’ın tasarım ekibinde çalıştı. 2015’te de kendi markam Epikette’yi yarattım. Çocukken de hep tasarımcı olmak isterdim.

 

MODA
Hafta sonu daha maskülenim

* Hafta içi üretimle ilgili işlerle uğraştığım için rahat edeceğim kıyafetleri tercih ederim. Hafta sonu daha maskülen giyinirim. Ama ayakkabım mutlaka rahat olmalı. Renk tercihim siyah. Kıyafetlerimin tasarımı tabii ki bana ait.

 

Haberin Devamı

SEVİMLİ DOSTLAR
Browni ile Lord’um var

* ‘Browni’ ve ‘Lord’ adlarında iki kedim var. Ama şu an ailemle yaşıyorlar.

 

ASTROLOJİ
Koçum, atılgan
ve girişimciyim

* Koç burcuyum. Eskiden takip ederdim ama artık pek bakmıyorum. Koç burcu kadınları için, “Dürüst, atılgan, girişimci, enerjik, kendine güveni tam” denir. Çoğu bana uyuyor.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: İpek Altınöz Göksan
Doğum yeri ve yılı: Ankara, 1990
Eğitimi: Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı
İşi: Epikette markasının kurucusu
Burcu: Koç
Medeni durumu: Osman Göksan’la evli

Yazarın Tüm Yazıları