Kasaba’nın kuğuları

‘TURGUTLU’ denince benim aklıma hep ‘Turgutluspor’ gelir...

Haberin Devamı

Ya da nam-ı diğer, ‘Kasaba’...

1984’te Toprakspor ve Tukaşspor’un birleşmesiyle kurulan kırmızı-siyahlı ekip, yıllar içinde 2’nci Lig ile 3’üncü Lig arasında gidip geldi.
Bu sezon Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden Turgutluspor, sahasında oynadığı hayati maçta Bursa Nilüferspor’a 2 - 1 yenilerek Bölgesel Amatör Lig’e düştü.

Kasaba’nın kuğuları

5 YILDA GELEN ZAFER

Futbola düşkünlükleriyle tanınan Turgutlulular yeşil sahada yaşadıkları hayal kırıklığı ve üzüntüyü parkede gelen başarıyla unuttu.
1 Kasım 2011’de kurulan Seramiksan Spor Kulübü Derneği’nin kadın voleybol spor dalında faaliyet gösteren A Takımı, 5 yıl gibi kısa sürede başarı basamaklarını birer birer çıkarak adeta bir mucizeye imza attı.
İlk yılında Bölgesel Amatör Lig’ten TVF Bayan Voleybol 3’üncü Ligi’ne, bir sonraki sene de 2’nci Lig’e yükseldi.
Sadece 3 sezon sonra da 1’inci Lig’e çıktı.

Haberin Devamı

32 MAÇ, 28 GALİBİYET

Filenin kuğuları, mücadele ettikleri 2’nci Lig A Grubu’nda normal sezonda tam 26 maç yaptı.
23 galibiyet, 3 malubiyet aldı.
Kazandığı 72 sete karşılık, 21 set verdi.
Topladığı 68 puanla ligi 3’üncü sırada bitirdi.
Yarı final inanılmaz bir mücadeleye sahne oldu.
3 maçta 3 galibiyet alan kızlar, 9 servis kazanıp 4 servis kaybetti, 8 puanla liderliğe yükseldi.
Yine 3 maç üzerinden oynanan finalde ise kalpler duracak gibiydi...
2 maçtan galip çıkan kuğular, 1 maçtan ise boyunları bükük ayrıldı.
Ancak...
8 set alıp sadece 3 set veren Seramiksanlı kızlar, 7 puanla ikinci sırada yer aldı ve Beşiktaş’la birlikte 1’inci Lig’e adım attı.

Kasaba’nın kuğuları

‘PES’ NEDİR BİLMİYORLAR

Aşkla, iyi niyetle, samimiyetle, inançla, disiplinle, azimle, mücadeleyle, ekip ruhuyla son sayıya kadar mücadele ettiler.
Hiç ama hiç vazgeçmediler, ‘pes’ etmediler, hep başarıyı kovaladılar.
Parkeye alın terlerini akıttılar.
Yüreklerini ortaya koydular.
Ve bileklerinin gücüyle hak ettikleri bir üst lige uzandılar.

Haberin Devamı

SÖZLER TUTUTULUNCA

Peki, bu başarı nasıl geldi?
İlk günden bu yana kulüp başkanlığını yürüten N. Bülent Erkul, başarının formülünü, “İyi bir yönetim, iyi bir teknik kadro, iyi bir oyuncu kadrosu ve bütün bunların uyum içinde çalışması” olarak özetliyor.
Teknik ekip ve oyuncu kadrosunun yönetim kurulu ile olan iletişiminin önemine de vurgu yapan Erkul, “Yönetim kurulunun iyi günde olduğu gibi kötü günde de yanınızda olduğunu hissetmelisiniz” diyor.
En önemlisinin sezon öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesi olduğunun altını çizen N. Bülent Erkul, “Takım olmak zor zamanlarda bir arada olabilmek, zor hedefler koyup başarabilmek ve bu ekibin bir üyesi olmaktan mutluluk duymaktır. ‘Ben’ değil, ‘Biz’ diyebilmek, birlikte hareket edebilmek, çok iyi bir aile olabilmektir. Seramiksan Spor Kulübü olarak biz bunları başarıyla gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

SEZAR’IN HAKKI SEZAR’A

Takımın kurulmasında sponsor firma Seramiksan’ın öncülük yaptığını hatırlatan Erkul, Ege’nin 1’inci Lig’teki tek kadın voleybol takımı olmanın kendilerini hem çok heyecanlandırdığını, hem de sorumluluklarını artırdığını paylaşıyor.
Öncelikli hedeflerinin 1’inci Lig’te kalıcı olmak ve uzun yıllar Türk voleyboluna alt ve üst yapıda hizmet etmek olduğunu dile getiren N. Bülent Erkul, “İleriki yıllarda da Avrupa kupalarında oynayan bir Seramiksan Spor’u Turgutlu halkına izletmeyi arzuluyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz” diye ekliyor.
Turgutluluların kadın voleyboluna ilgisinin çok iyi olduğunu kaydeden Erkul, özellikle iç sahada oynadıkları maçlarda salonun tamamına yakınının dolduğunu, taraftarın en ufak bir kötü tezahürat yapmadan takımını centilmence desteklediklerini ifade ediyor.

Haberin Devamı

BU TARAFTAR HAK EDİYOR

Geçmiş yıllarda da maçlara olan ilginin oldukça yüksek olduğuna işaret eden N. Bülent Erkul, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Bu yıl da tüm taraftarımızın desteğini alacağımıza inanıyorum. Çünkü Turgutlu halkının voleybola olan ilgisi Seramiksan Spor Kulübü sayesinde çok büyük artış gösterdi. Her geçen gün de artmaya devam ediyor. Turgutlu halkının bizden beklentileri var. Onlar da Seramiksan Spor Kulübü’nün ligde kalıcı olmasını istiyor ve bizi inanılmaz şekilde destekliyor. Biz de onlara iyi bir takım izletebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seramiksan Spor Kulübü ile birlikte birçok Türk ve yabancı kulüp Turgutlu’ya geliyor. Biz de deplasmana gidiyoruz. Bunlar hem ilçemizin, hem de ülkemizin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda taraftarımıza Avrupa’nın ve dünyanın en iyi takım ve oyuncularını da izletme şansımız oluyor.”

Haberin Devamı


KAMBEROĞLU İLE DEVAM
Seramiksan Spor Kulübü sezonun ilk anlaşmasını geçen yıl birlikte yol aldığı antrenör Ali Kamberoğlu ile yaptı. 1976 doğumlu Kamberoğlu, Nilüfer Belediyespor ve Rota Koleji’nde görev yaptı. 2015-2016 sezonunda Seramiksan’la sözleşme imzalayan Ali Kamberoğlu güçlü takımıyla 2. Lig’ten 1. Lig’e yükselme başarısı gösterdi.
Kamberoğlu, “Bu sezonda da başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum” diyor.

Kasaba’nın kuğuları

GAMZE ERGİN

Kasaba’nın kuğuları

Takım kaptanı Gamze Ergin, yeni sezon için de Seramiksan’la anlaştı. 1983 doğumlu orta oyuncu, “Arkadaşlarım ve ben zirve iddiamızı hiçbir zaman bırakmadık. Hedefimiz 1. Lig’e yükselmekti, bunu da başardık. Bu sezonda da Seramiksan forması giyeceğim için çok mutluyum. Yeni hedefimiz başarılarımıza devam etmek” diye konuşuyor.

CEYDA RDEMİRHAN

Kasaba’nın kuğuları

Geçen yıl performansıyla göz dolduran Ceyda Demirhan, yeni sezon için de Seramiksan’la anlaştı. 1992 doğumlu orta oyuncu Vakıfbank’ın altyapısında yetişti. Kariyerine Bursa Büyükşehir Belediye, Salihli Belediye, Nilüfer Belediye ve Rota Koleji’nde devam eden Ceyda, duygularını şöyle dile getiriyor: “1’inci Lig’e çıkma hedefimizi gerçekleştirdik. Aynı performansla yine başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum.”

GAMZE TÜRK

Kasaba’nın kuğuları

Seramiksan, 1’inci Lig yolunda birlikte yol aldığı deneyimli pasör çaprazı Gamze Türk’le bu sezon için de anlaştı. 1990 doğumlu, 1.91 boyundaki oyuncu, İstanbul Es Voleybol, Nilüfer Belediye ve Rota Koleji’nin formalarını giyerken, Genç Milli Takım’da da görev aldı. “Burada aile gibiyiz” diyen Gamze, ekliyor: “1’inci Lig’de de elimizden gelen her şeyi yapacağız ve başarılarımıza devam edeceğiz.”

PAULA YAMİLA NİZETİCH

Kasaba’nın kuğuları

Smaçör Paula Yamila Nizetich yeni sezonda da Seramiksan’da. 1989 doğumlu, 1.83 boyundaki Arjantinli sporcu, “Seramiksan’ı hedefleri olan bir kulüp olduğu için tercih etmiştim. 1’inci Lig’e yükselmemiz bunun kanıtı. Yeni sezonda da Seramiksan’da devam edeceğim için çok mutluyum. Daha büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum” görüşünü paylaşıyor.

SEDEF SAZLIDERE

Kasaba’nın kuğuları

İç transferlerle sezona hızlı bir başlangıç yapan Seramiksan, dış transferde ilk isim olarak Sedef Sazlıdere’yle anlaştı. Libero olarak görev yapan 1992 doğumlu Sedef, “Seramiksan Spor Kulübü’ne katıldığım için çok mutluyum. 1’inci Lig’de takım arkadaşlarımla birlikte büyük başarılara imza atacağız” diyerek iddiasını ortaya koyuyor.

MERYEM BOZ

Kasaba’nın kuğuları

Seramiksan’ın dış transferde Sedef Sazlıdere’den sonra anlaştığı pasör çaprazı Meryem Boz, başarılı kariyerleriyle göz dolduruyor. Yeni sezonda Seramiksan Spor Kulübü için ter dökecek olan 1988 doğumlu Boz, “Seramiksan ailesine, beni tercih ettiği için teşekkür ediyorum. Her zaman hedefleri olan bir kulüpte oynadım. Seramiksan’ı da hedefleri olduğu için tercih ettim” sözleriyle mesaj veriyor.

CANSU AYDINOĞULLARI

Kasaba’nın kuğuları

Yeni sezonda Seramiksan forması giyecek olan 1992 doğumlu Cansu Aydınoğulları, başarılı bir kariyere sahip. Pasör olarak görev yapan 1.81 boyundaki oyuncu, “Seramiksan gibi hedefleri olan bir kulüpte yer alacağım için çok mutluyum. 1. Lig’de de elimizden geleni yapacağız” cümlesiyle taraftarı selamlıyor.

SILA ÇALIŞKAN

Kasaba’nın kuğuları

Seramiksan’ın 1’inci Lig’e yükselmesinde önemli rol oynayan 19 yaşındaki Sıla Çalışkan, Vakıfbank’ta başlayan voleybol kariyerine İBB’de devam etti, Yıldız ve Genç Milli formaları giydi. Pasör olarak görev yapan 1.85 boyundaki Sıla, düşüncelerini, “Başarılı bir sezon geçirdik. 1’inci Lig’de de aynı başarıyı göstermek istiyoruz” diye aktarıyor.

Yazarın Tüm Yazıları