Kaliteli yaşamın sırrı onda

AHMET Konya çocukluğunda mimar olup insanların içinde huzurla oturacağı evler yapmayı hayal ederken psikolog olup insanların içsel dünyalarını huzura kavuşturmayı tercih etmiş.

Haberin Devamı

Dış dünyada maruz kaldığımız her türlü negatif uyaranın insan ruhuna etkilerini azaltmak ve onların mutlu olmalarını sağlamak için sürekli kendini geliştiren Konya, tam bir doğal yaşam tutkunu. Zaten hayat felsefesini de ‘kaliteli yaşam’ olarak belirleyen Ahmet Konya için bu kavram ‘lüks yaşam’ anlamına gelmiyor. Onun için kaliteli yaşam doğal beslenmeyi, sporla ve doğayla iç içe olmayı, mümkün olduğu kadar da stresten uzak durmayı ifade ediyor. Her daim güleç, mutlu, hayatla barışık, uyumlu, sakin, duygusal bir insan. Nazillili olduğu için biraz midesine düşkün. Lokanta işletmeciliği yapan bir aileden geldiği için kebap ve pide yapımında iddialı. Okul yıllarında basketbol ve su topu oynamış. Şimdilerde bol bol yürüyüp yüzüyor. Bowling ve balıkçılığa düşkün. Org çalıyor, arkadaş toplantılarında şarkı da söylüyor.

Haberin Devamı

Kaliteli yaşamın sırrı onda

 

HAYAT FELSEFESİ
Kaliteli yaşam.

 

OTOMOBİL
Uzun yolda sesli kitap dinlerim

* İlk arabam mavi renkte Volkswagen Bora idi, onunla çok keyifli günler geçirdim. Şimdi beyaz Toyota Corolla’m var. Ben her zaman insanın kendini mutlu hissettiği otomobili kullanması taraftarıyım. Çünkü bu dünyada biz her şeyi, kötü olandan uzaklaşmak, iyi olana yaklaşmak için yapıyoruz. Ben arabam beni mutlu etsin, güven versin, bir de iç döşemeleri açık renk olsun isterim. Gerçekten sakin bir sürücüyüm. Trafik tıkandığında müziğimi dinlerim. Bazen uzun yollarda sesli kitap dinlediğim de olur. Sıkışan trafiği fırsat olarak değerlendiririm.

Kaliteli yaşamın sırrı onda

 

BESLENME
Nazilliliyim, mideme düşkünüm

 

* Nazillili olduğum için biraz mideme düşkünüm. Örneğin, çökeleği çok severim. Her sabah zeytinyağlı, içinde maydanoz, dereotu ve ısırganotu olan çökelek, yanında yumurta, meyve suyu ve muz ya da elma yemeden evden çıkmam. Öğlenleri sebze ve ev yemekleri yemeyi tercih ederim. Akşamları ise ot yemekleri tüketirim. Mesela, ısırgan otuyla yapılan döndürme. Yoğurtla yenen muhteşem bir lezzet! Ana öğün olarak arabamda ve ofiste yerli muz, elma bulundururum. Ya da badem veya ceviz yerim. Çok iyi kebap ve pide yaparım. Bunda geçmişte uzun süre restoran işletmemizin payı büyük. Patlıcanlı kebapta iddialıyım. Eti zırhta çekerim. Misafir olarak gelen arkadaşlarım bu lezzete bayılır. Ne yiyorsak oyuz aslında! Bu; psikolojimizi, depresyona girip girmeyeceğimizi de belirleyen bir faktör.

Haberin Devamı

 Kaliteli yaşamın sırrı onda

MEKAN
Toplam kalitesine bakarım

* İstanbul’da Nusr-et, İzmir’de Meba Balık favori mekanlarım arasında. Temizlik, kalite, güler yüz ve fiyat politikası çok önemli. Belli şeylerin bir araya geldiği mekanlar çok iyi iş yapıyor. Ben gittiğim yerin toplam kalitesine bakarım.

 

SPOR
Basketbol ve su topu oynadım

* Oldukça fazla yürürüm. ‘Yürümekle koşmak arası’ diyebilirim. Ayrıca, iyi bir yüzücüyüm. Lisede basketbol, üniversitede su topu oynadım. Galatasaray taraftarıyım. Snowboard yapmak istiyorum.

Kaliteli yaşamın sırrı onda
 

TATİL
Dinlenip huzur depoluyorum

* Kız kardeşim Marmaris’te, kuzenlerim Bodrum’da, ailem (yazın) Çeşme’de yaşıyor. Onlarla birlikte olmak keyifli. Cumadan gidince, haftanın yarısı tatille geçiyor sanki. İzmir’in en güzel yanı da bu bana kalırsa. Yoğun tempoda çalışan biri olarak tatil benim için dinlenmek, huzur depolamak anlamına geliyor.

 

Haberin Devamı

HOBİ
Bowling oynayıp org çalıyorum

* Genel anlamda bowlinge düşkünüm. Onun dışında arkadaşımın teknesi ile soğuk olmayan havalarda balık tutmayı severim. Kendi gelişimime ve verdiğim eğitimlere yönelik kitaplar okurum. Org çalıyorum. Bir müziği duyduğumda mutlaka onu çıkarırım. Arkadaş toplantılarında şarkı söylerim, sesimin güzel olduğu söylenir. Yakın dönemde şan dersi almayı düşünüyorum. Bir dönem pul biriktirdim.

 

KARİYER
Pilot, mimar derken psikolog oldum

* Ege Üniversitesi mezunuyum. Terapistim. Psikodramatist, aile, çocuk ve ergen terapistiyim. Altı yıl psikodrama, dört sene de aile terapisi eğitimi aldım. Askerden geldikten sonra yoğun eğitim temposu içinde bir diyaliz merkezine danışmanlık yaptım. Hastalarla yakın temaslarım oldu. Onları grup olarak farklı bir şekilde eğlendirme amacı da güttüm. Hatta ud çalan birini getirdim. Çünkü moral bir hasta için en önemli şey. Onun dışında, uzun süre kamu sektöründe çalıştım. Özel bir hastanede iki yıl psikoterapist olarak görev aldım. Hala kamuda, özel şirketlerde ve okullarda iletişim, beden dili, stres, evlilik, ergenlik konularında seminer ve eğitimler veriyorum. Bireysel görüşmelerime de devam ediyorum. Çocukluktaki ilk hayalim pilot olmaktı. Sonra babamın arkadaşlarından etkilenip mimar olmak istedim. İnşaat işini hala çok severim. İçimde yaşanabilir mekan yaratmayla ilgili bir şeyler var.

Haberin Devamı

 Kaliteli yaşamın sırrı onda

GÜNE BAŞLANGIÇ
İdaeli 23.00’te yat 07.00’de kalk

* Genelde 24.00’ten önce yatmaya gayret ederim. Tabii misafir geldiği zaman biraz gecikebilir. Ama her zaman şunu tavsiye ediyorum: 23.00 gibi yatmak, sabah da 07.00’de kalkmak vücudumuz ve beynimiz için en ideal olanı.

Kaliteli yaşamın sırrı onda

 

MODA
Ne çok klasiğim ne de spor

* Toplumsal olarak herkes ne giyiyorsa biz de benzer şeyler giyeriz. Haliyle modayı takip etmiş oluruz. Moda, kıyafetler, giyim tarzımız aslında bizi dış dünyayla buluşturan şeyler. Giydiğimiz kıyafetlerin, renklerin, aksesuvarların bir dili var. Daha çok klasik ve spor arası bir çizgiyi seviyorum. Çok klasikten de, çok spordan da hoşlanmam. İkisini birleştiririm. Gömlekte mavi ve beyazdan vazgeçemem.

 

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ
Biraz gelenekselci biriyim

* “Olağanüstü teknolojik bir adamım” diyemem. Biraz gelenekselciyim. Facebook hesabımı bile 7-8 ay önce açtım. Çok fazla girip bakmam. Facebook’a bakarken, “Neden kitap okumuyorum?” gibi düşüncelere kapılabiliyorum. Beni strese sokuyor, zaman kaybı gibi geliyor.

Kaliteli yaşamın sırrı onda

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Uzun yıllar köpek besledim

* Daha önce bir cooker köpeğim vardı, uzun seneler baktım. Sonra bir arkadaşıma verdim. Şu an düşünmüyorum.

 

ASTROLOJİ
Balığım, duygusalım, ağlarım

* Balık burcuyum. Çok fazla takip etmem. Duygusal bir tarafım var. Televizyonda film ya da dizi seyretmeye başladığımda bir anda gözlerim sulanıp ağlayabilirim.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Ahmet Konya
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1970
Eğitimi: Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü
İşi: Psikolog, terapist
Burcu: Balık
Medeni durumu: Bekar, Sude Lal (13) isminde bir kızı var.

Yazarın Tüm Yazıları