HIZLI VE GÜZEL

Haberin Devamı

AHMET Atabey, 2001’de İzmir’deki küçük bir sanayi dükkanında 5 kişiyle başladığı cam mozaik üretiminde 13 yılda Avrupa’nın 1, dünyanın 5 numarasına yükselerek gerçekten ‘Sıradışı’ bir yolculuk gerçekleştirdi. Ona göre bu baş döndürücü çıkışın ardındaki tek gerçek, bir işi ‘hızlı ve güzel’ yapabilme yeteneği. “Eskiden büyük balığın küçük balığı yediği bir ekonomik düzen vardı. Oysa şimdi avantaj ve güç hızlı balıkta” diyen Atabey’in sahibi olduğu MCM Mozaik, 350 çalışanı, yurt geneline yayılan 600 bayisi ve 25 ülkeye ulaşan ihracatıyla güzel İzmir’in yüz akı sanayi kuruluşlarından biri haline geldi. Seramik dekor üretiminde de aynı ‘hızlı’ ve ‘güzel’ çıkışı gerçekleştirmek için kolları sıvayan genç işadamıyla ‘Sıradışı’ bir röportaj yapıp ortaya ‘Sıradışı’ bir öykü çıkardık...

Haberin Devamı

HIZLI VE GÜZEL

HAYAT FELSEFESİ
İyi insan olmak kolaydır, asıl zor olan adil olmaktır.

OTOMOBİL
Konfor ve güç ararım

* İlk arabam 1980 model Tofaş Şahin’di. Şimdi Range Rover Vogue ve Maserati kullanıyorum. Bir otomobilden beklentim konfor ve güç. Trafikte hızlı ama dikkatliyim.

BESLENME
Seyircilikten öte değil

* Kahvaltımı hiç aksatmam. En az 2-3 çeşit peynir ve zeytin mutlaka olsun isterim. Öğlenleri işyerimde yerim. Fazla yağlı yemek varsa ustamız bana özel ızgara yapar. Akşamları, öğle menüsüne göre değişiyor. Eğer öğlen et tükettiysem akşam sebze yeyip dengelerim. Ara öğün olarak kraker, süt, ayran ve fındık alırım. Bamya hariç yemek ayırmam. Neden bilmiyorum ama bamyayla aram hiçbir zaman iyi olmadı. Mutfakla aram iyi bir seyirci ve yiyici olmaktan öte değil. Her Türk erkeği gibi ızgara-mangal yaparım tabi, bir de menemenim meşhurdur, hepsi bu kadar.

MEKAN
İlle de esnaf lokantası

* Sanayi lokantalarındaki lezzetleri hiçbir şeye değişmem. Konusunda başarılı ve uzmanlaşmış restoranları da tercih ederim ancak çok lüks yerlere fazla uğramam. İzmir Mersinli’deki Özüm Lokantası favorimdir. Balık yiyeceksem Deniz Restoran... Ankara’da Günaydın, İstanbul’da Kaşıbeyaz ile Nihat Usta’yı tek geçerim. Gittiğim mekanda benim için salata çok önemli. İyi salata yapan restoran ilk sırada yer alır. Hızlı servis ve bardak temizliği de tercihimi direkt etkiler.

Haberin Devamı

HIZLI VE GÜZEL

SPOR
Seçimi kaybettik ancak...

* Tek bir branşa yoğunlaşmak yerine 3-4 sporu bir arada yapıyorum. Futbol, yüzme, boks, masa tenisi favori sporlarım. Lisedeyken masa tenisinde İzmir birincisi olmuş, üniversitede ise yine masa tenisi ve bilardo şampiyonluk kupası kazanmıştım. Futbolda ise birçok özel turnuvada başarılar elde eden takımlarda forma giydim. Altaylıyım. Son genel kurulda yönetim kurulu aday listesinde de yer aldım ancak kazanamadık. Altay’da adaylık sürecinin nasıl olması gerektiğini herkese gösterip başkanlık çıtasını bir tık yukarıya çıkardığımız için kendimizi kazandık addediyoruz. Galatasaray’ı da seviyorum. Futbolcu olmayı çok istedim ama olmadı. Şimdi oğlum Altay’ın altyapısında forma giyiyor. İnşallah benim hayalimi o gerçekleştirir.

Haberin Devamı

TATİL
Bir türlü alışamadım

* Hiç tatile çıkmam. Ne bileyim, bir türlü alışamadım. Bu açığımı iş seyahatleriyle gideriyorum. Bu sayede birçok ülkeye gittim. Dinlenmek ve ailemle beraber olmak için pazar günleri yetiyor bana. Çeşme tek tercihim. O da pazarları... İşleri düşünmekten kendimi alamadığım için tatil beni pek mutlu etmiyor.

HOBİ
En büyük tutkum hız

* Dikkatli ve hızlı araba kullanmayı seviyorum. Masserati ile bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum. Adrenalin vücudumdaki saati yeniden kuruyor. Belki de tatile bunun için çıkmıyorum. Yat kullanmak, futbol oynamak ve izlemek, masa tenisi beni yoğun iş temposundan uzaklaştıran hobilerim. Gördüğünüz gibi hobilerim bile adrenalinle ilgili. Aslında iyi bir kitap okuyucusu değilim. Biyografi ve yakın tarihi tercih ederim. Yani hayatın gerçekliği beni daha çok cezbediyor. Araba kullanırken müzik dinlerim. Tercihim yerli olur. Ahmet Kaya örneğin. İşte bakın, bunda da hayatın gerçekliği var. Kopamıyorum bir türlü. Klasik araba koleksiyoneri olmak istiyor ve bunun için çalışıyorum. Arabanın ilk kullanıldığı tarihten bu yana her 10 yıla ait çok özel arabalardan koleksiyon yapmayı hedefliyorum.

Haberin Devamı

KARİYER
İki üniversite bitirdim

* İlkokul, ortaokul ve liseyi Ordu’da okudum. Daha sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi MYO’da ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldım. Hayata kendi işimi kurarak başladım ve halen de onu yapıyorum. Futbolculuğu zaten söylemiştim. Ama bir de çocukluk günlerimin göz ağrısı olan ralli pilotluğu var. İlk paramı henüz 7 yaşındayken yumurta satarak kazanmıştım. Asla unutmam.

MODA
Saat ve gözlüksüz asla

* Elimden geldiğince takip ederim ama ‘Bir stil danışmanınız var mı?’ derseniz, hayır... Klasik ve spor... İkisini de beğenirim. Klasikte siyahtan başka bir şey olmaz. Sporda ise renkli severim. Saat ve gözlük vazgeçilmez iki aksesuvarım. İkisine de gerçekten önem veririm.

Haberin Devamı

HIZLI VE GÜZEL

TEKNOLOJİ
Oraları sanal alem

* Teknolojiyle aram yeterince iyi. Facebook’ta da, Twitter’da varım ama çok aktif değilim. Genelde tanıdığım kişileri takip ederim. Takipçi takıntım ise hiç yoktur. Orası sanal alem, oysa biz elle tutup gözle gördüğümüz gerçek bir dünyada yaşıyoruz.

SEVİMLİ DOSTLAR
O benim ‘Drogba’m

* Evimin bahçesinde ve işyerimde köpeklerim var. Kangalımın adı, gücü-kuvveti-korku veren tarzı-hırsı nedeniyle ‘Drogba’... Rottweiller ise ‘Hera’...

KİMDİR?
Adı: Ahmet Atabey
Doğum yeri ve yılı: Ordu, 1976
Eğitimi: Erciyes Üniversitesi MYO, Anadolu Üniversitesi İşletme
İşi: MCM Mozaik’in sahibi
Burcu: Akrep
Medeni durumu: Hasibe Atabey’le evli. İkra (13), Alp (12), Hira (6) adında üç çocuk babası

Yazarın Tüm Yazıları