Hayalleriyle yaşıyor

Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, 31 yaşında genç ve vizyoner bir işadamı.

Haberin Devamı

Soyadıyla örtüşen naif ve sakin yapısı, gençliğinin verdiği hedef ve sonuç odaklı yaklaşımları sohbetin ilk dakikalarından itibaren kendini hissettiriyor. 9 yılda 3 bin konut üreterek sektörde önemli bir başarı yakalayan ve güven unsuru olan Yücesoy’un geleceğe dair planlamalarını gerçekleştiren beyin takımının liderliğini yapıyor. Tatillerinde eşiyle birlikte yeni yerler keşfetmekten, farklı kültürler, insanlar tanımaktan ve sosyal etkinliklere katılmaktan çok hoşlanıyor. Hem iş, hem de özel hayatında analitik düşünmekten vazgeçmiyor. Kahvaltı ve yemekleri uzun uzun yapıp keyifli hale getirmeye bayılıyor. Eşiyle tanışıklığı Bornova Anadolu Lisesi’nde okudukları yıllara dayanıyor. İrem’in üniversite dolayısıyla İstanbul’a gitmesi ve orada avukatlık yapmaya başlaması nedeniyle 9 yıl boyunca, evliliklerinin ilk senesinde de çift şehirde yaşamasının İstanbul’daki projeleri yakından takip ederek kendisine iş yaşamı ve vizyon anlamında çok büyük katkıda bulunduğunu söylüyor. Yüzünden gülümsemesi hiç eksik olmuyor. “İnsanları yaşama bağlayan şeyin hayal etmek ve bu hedefin peşinden koşabilmek olduğunu düşünüyorum” diyor ve ekliyor: “Kendi gerçeklerinizin peşinden gitmek çok önemli. Bir de empati kurabilmek. İnsanların en büyük eksikliğinin empati olduğunu düşünüyorum. Keşke karşımızdakini iyi dinlemeyi ve anlamayı başarabilsek. O zaman hayat daha kolay ve keyifli olurdu.”

Haberin Devamı

Hayalleriyle yaşıyor

 

HAYAT FELSEFESİ
Hayal etmek ve hedef koyabilmek.

 

OTOMOBİL
Önceliğim güvenlik ve konfor

* İlk arabam gri renkli bir Puegeot 206’ydı. Şu anda yine gri renkli BMW 6.40 kullanıyorum. Bir otomobilde önceliğim güvenlik ve konfor.

 

BESLENME
İtalyan mutfağı favorim

* Hafta içi uzun uzadıya kahvaltı yapma imkanım olmuyor. Daha çok yulaf ya da tost gibi hızlı tüketilebilecek şeyler yiyorum. Öğlenleri ofis dışında yemek gün içinde kısa da olsa mola imkanı sağlıyor, nefes almış oluyorum. Akşamları hafif şeyler atıştırarak günün yorgunluğunu atmaya çalışıyorum. İtalyan mutfağına düşkünlüğüm nedeniyle hafta sonları karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Yemek yapmak çok hoşuma gidiyor. Özel soslu spagetti bolonezde iddialıyım.

 

Haberin Devamı

MEKAN
Atmosfer ve servis önemli

* İzmir’de Adil Müftüoğlu, Pizza Venedik, Boğaziçi ve Deniz, Alaçatı’da Fahri’nin Yeri, İstanbul’da Sebat Et Galerisi, Roma’da Trattoria Dal Cavalier Gino favori mekanlarım arasında. Gittiğim yerde şarap menüsü ve aperatiflerinin zenginliğine, atmosfere ve servis kalitesine önem veririm. Yemeği uzatarak yemekten hoşlanırım.

Hayalleriyle yaşıyor

 

SPOR
Squash oynamayı seviyorum

* Yarı amatör olarak uzun süre squash oynadım. Şu anda işlerin yoğunluğundan ara verdim. Sabahları erken kalkıp Bostanlı sahilinde antreman yapıyorum. Hafta sonları eşimle birlikte yelken konusunda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz Haftanın bir günü de halı saha maçı yapıyorum. Galatasaraylıyım.

 

Haberin Devamı

TATİL
Yılda 5 kez yurt dışı

* Eşimin de izin durumuna göre yılda 5 kez yurt dışı tatiline çıkıyoruz. Tur yerine kendi programımızı yapıyoruz. Gittiğimiz yerlerde turist gibi değil de, oranın insanı gibi yaşamaya çalışıyoruz. Seyahatlerimiz genelde Avrupa ağırlıklı. 2 yıldır yönümüzü Avrupa dışı yerlere çevirdik. Geçen ay Küba’ya gittik. Yakın zamanda Kudüs ve Londra programımız var.

 Hayalleriyle yaşıyor

HOBİ
Amatörce piyano çalıyorum

* Tatil ve seyahat benim için hobi. Müzik dinlemeyi, konserlere gitmeyi eviyorum. Çok profesyonel olmamakla birlikte piyano çalıyorum. Şarapla hem tadım, hem de koleksiyon olarak ilgileniyorum. Gittiğim yerlerden oraya özgü şarapları topluyorum ve evimde özel bir bölümde saklıyorum. Fırsat buldukça yurt içi ve dışındaki şarap tadım atölyelerine de katılıyorum.

Haberin Devamı

Hayalleriyle yaşıyor

 

KARİYER
Öğrenciliğimden beri çalışıyorum

* Sırasıyla Hakimiyet-i Milliye İlkokulu, Saint Joseph Ortaokulu, Bornova Anadolu Lisesi ve Ege Üniversitesi İşletme’de okudum. İş yaşamım öğrenciyken başladı. 2011’de babam Cemal Yücesoy şirketimizin genel müdürlüğünü bana devretti. Şu anda ağırlıklı olarak satış, pazarlama ve iş geliştirme üzerinde çalışıyorum. Biz aslen mühendislik firmasıyız. Ciddi ve deneyimli bir proje grubumuz var. Uzun süre Almanya, Rusya ve İzmir’de proje taahhüt işlerimiz oldu. Daha sonra benim teşvik etmemle yap-sat ve konut yatırımına eğildik. Taahhütü tamamen bırakıp gayrimenkul geliştiriciliğine döndük. 9 yılda 3 bin konut ürettik. Önümüzdeki dönemde karma projelere de gireceğiz. Bayraklı’da 100 ofislik ticari yapı üreteceğiz. Kuzey aksında uygun fiyatlı lüks konutlarımız da devam edecek. Ulukent’te yeni projemiz var, ardından villa kent projemiz gelecek. Kuzeyşehir’in de yapımı devam ediyor. O projenin ikinci, üçüncü etabı da gelecek. En büyük farkımızı proje üretmek olarak görüyorum. “İhtiyaç nedir ve nasıl müşterimizi mutlu ederiz?” diye düşünüyoruz. “Yücesoy Mühendisliği tanımlar mısın?” derseniz, “Müşterisine kazandıran firma” derim.

Haberin Devamı

Hayalleriyle yaşıyor

 

GÜNE BAŞLANGIÇ
Önce Twitter, sonra spor

* Gece 24.00 gibi yatar, sabah 07.00’de kalkarım. Uyarın uyanmaz Twitter’dan gündemi takip ederim. Daha sonra hazırlanıp spora giderim.

 

MODA
Gri ve siyah benim renklerim

* Şantiye şartlarından dolayı rahat ve spor giyim alışkanlık haline dönüştü. Gri ve siyah renkleri severim. Alışverişi eşimle birlikte yaparım. Hazır giyimi tercih ederim.



TEKNOLOJİ
Paylaşım yapmam ama takip ederim

* Teknolojiyle aram iyi sayılır. Son 3-4 yıldır ipad vazgeçilmez durumda. İşlerimin yüzde 80’ini oradan takip ediyorum. Aplikasyonlar üzerinden rapor ve bilgi alışverişi yapıyorum. Sosyal medyada paylaşım yapmıyorum ama okumayı ve gündemi takip etmeyi seviyorum.

 

ASTROLOJİ
Sakin, duygusal, inatçıyım

* Boğa burcuyum. En büyük özelliğim sakinlik. Hiçbir şekilde tartışmayı sevmem. Tartışacağım zaman ya tavrımı belli ederim ya da çekilirim. Duygusal bir yapım var. Biraz da inatçıyım. Hedeflerimden vazgeçmem.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Köpeğim olsun istiyorum

* Bu zamana kadar hiç evcil hayvanım olmadı. Ancak ileride çocuk sahibi olduktan sonra köpek beslemek istiyorum.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Cem Yücesoy
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1986
Eğitimi: Ege Üniversitesi İşletme
İşi: Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı
Burcu: Boğa
Medeni durumu: Avukat İrem Girenes Yücesoy’la evli

Yazarın Tüm Yazıları