Fabrikasız fabrikatör!

Haberin Devamı

EN baştan söyleyeyim, bir insan isminin hakkını ancak bu kadar verir! Duyarlı, hisleri güçlü, kabiliyeti ve anlama düzeyi yüksek, refleksleri de son derece güçlü. Sanırım ailesi, onun ileride nasıl biri olacağını önceden görmüş ve adını tereddütsüz ‘Şiyar’ koymuş. O da onları yanıltmamış. Doğup büyüdüğü Bitlis’ten kalkıp geldiği Isparta’da inşaat mühendisliği okumuş. Kısa sürede şantiyelerde şef olarak çalışıp, teorisini öğrendiği mesleğini pratiğe dökmüş. Sonra içindeki girişimcilik ruhuyla gencecik yaşında Piyap İnşaat’ı kurarak kendi işinin patronu olmuş. Herkes ağırlıklı olarak ev ve ofis yaparken, o, adından gelen güçlü hislerinin de etkisiyle fabrikalar inşa etmeye soyunmuş. Türkiye çapında prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonarme birçok tesis inşa etmiş. Etmeye de devam ediyor. 35 yaşında, 50’si profesyonel teknik kadro, 450’si taşeron çalışandan oluşan 500 kişilik dev bir ekiple harikalar yaratıyor. İmza attığı projelerle sektöre ve sanayi kuruluşlarına değer katıyor. Çocukken işadamı olmak isteyen, ilk parasını simit satarak kazanan Şiyar Ertene, işkolik olmasına, tatili gereksiz zaman kaybı olarak görmesine rağmen, yaşadığı anın kıymetini de biliyor. Güne erken başlıyor. Doğa yürüyüşlerinden, araba kullanmaktan, kitap okumaktan, sinemaya gitmekten büyük keyif alıyor. Futbolu çok seviyor. Son dönemde yoğun olarak iş yaptığı kentin takımı olan Akhisar Belediyespor’un sıkı takipçisi. Söğüşe bayılıyor. Güzel makarna ve et yapıyor.

Haberin Devamı

Fabrikasız fabrikatör

HAYAT FELSEFESİ

Yaşadığın anın kıymetini bil. Geçmişi geride bırak, anı değerlendir. Yoksa hiçbir gelişme ve ilerleme kaydedemezsin. Geleceğe yönelik plan yap ama günü de kaçırma.

OTOMOBİL

Kurallar konusunda katıyım

* İlk arabam 1976 model kırmızı WW minibüstü. Klasik ve çok orijinaldi. Şimdi altın sarısı 2012 Volvo’m var. Otomobilimi hep kendim kullanırım. Zaten en büyük zevklerimden biri de direksiyonda olmaktır. Bunu çoğu zaman bir hobi olarak düşünürüm. Bir otomobilden öncelikli beklentim güvenlik, performans ve rahatlık. Verdiğimin karşılığını alabiliyorsam ne mutlu! Genellikle seri araç kullanan ve kurallar konusunda katı davranan bir sürücüyüm. Trafikte elimden geldiğince agresif olmamaya çalışıyorum. Ama bazı insanlar yüzünden insan direksiyonun zevkine varamıyor ve doğal olarak sinirlenebiliyor.

BESLENME

En hoşlandığım lezzet söğüş

Haberin Devamı

* Sabah çok erken kalktığım ve hemen işimin başına geçtiğim için pek kahvaltı alışkanlığım yok gibi. Yaptığım zamanlarda ise klasik kahvaltı tercih ederim. Çaysız yapamam. Öğlenleri genelde işyerinde sebze ve kırmızı et ağırlıklı beslenirim. Kahvaltıyı atladığım için kuvvetli yemeye çalışırım. Akşamları zeytinyağlı, sebze ve meyve olsun isterim. En çok söğüşü severim. Sıkça tükettiğimi söyleyebilirim. Mutfakla aram orta karar diyebilirim. Makarna ve et yemeklerinde iddialıyım.

MEKAN

Hijyen, hizmet, lezzet ararım

* Çok sık dışarıda yemek yememekle beraber gittiğim zamanlarda et lokantalarını tercih ederim. İyisini arar bulurum. İzmir’de Söğüşcü Mehmet Usta, İstanbul’da Şark Büryan Salonu ve Akhisar’da Gülbeyaz-ı Ziyafet Restaurant favori mekanlarım arasında. Gittiğim mekanda en çok hijyen, hizmet ve lezzet ararım.

Haberin Devamı

Fabrikasız fabrikatör

SPOR

Tenis oynamayı çok isterdim

* Maalesef iş yoğunluğumdan dolayı düzenli spor yapma fırsatını bulamıyorum. Şantiyeden şantiyeye koşuşturmayı spordan sayarsak koşuyorum diyebilirim. Akhisar Belediyespor’un sıkı takipçisiyim. İçerideki maçları kaçırmamaya çalışıyorum. Onun dışında televizyondan da sürekli takip ederim. Bir gün zamanım olursa tenis oynamayı çok isterdim.

TATİL

Bence gereksiz zaman kaybı

* Yılda 1-2 kez tatile çıkarım. 3-4 günü geçmez. Ağırlıklı olarak Ege sahillerini dolaşırım. Samimi bir itirafta bulunmam gerekirse bunca işin arasında tatil bence gereksiz zaman kaybı.

HOBİ

Sinemaya gitmek büyük keyif

* Doğa yürüyüşleri, araba kullanmak, sinemaya gitmek, roman ve güncel yaşam öyküleri okumak başlıca hobilerim arasında. Elimden geldiğince kültürel hayata destek olmaya da çalışıyorum. Bu çerçevede dostum Akhisarlı yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nun yeni romanı ‘Kanaviçe’nin tanıtımına katkı koymaya çalıştım. Kanaviçe’yi dostlara hediye etmekten mutluluk duyuyorum.

Haberin Devamı

Fabrikasız fabrikatör

KARİYER

İlk param simit satışından

* Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Bir süre şantiye şefliği yaptım. Sonra, Piyap İnşaat’ı kurdum. 50’si profesyonel teknik kadro, 450’si taşeron çalışandan oluşan 500 kişilik ekibimizle Türkiye çapında prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonarme fabrikalar inşa ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projelerle sektörümüze ve sanayi kuruluşlarına değer katmaya devam ediyoruz. Son dönemde faaliyetlerimizi devam eden inşaatlarla birlikte 500 bin metrekare kapalı alan sanayi kuruluşunun bulunduğu Akhisar OSB’de yoğunlaştırdık. Halen mevcut alanın yaklaşık 260 bin metrekaresinin yüklenici firması konumundayız. Toplamda 120 bin metrekare inşaat yapabilme kapasitesine sahibiz. 2015’i yaklaşık 62 milyon TL ciroyla bitirmeyi hedefliyoruz. 2017-2018’de ise 100 milyon TL hedefimizi tutturmak istiyoruz. Çocukken işadamı olmak isterdim. İlk paramı simit satarak kazanmıştım, hiç unutamam.

Haberin Devamı

Fabrikasız fabrikatör

GÜNE BAŞLANGIÇ

07:00’da Akhisar yolcusuyum

* En geç 22:00’da yatar, 06:00’da da kalkarım. İzmir’de oturuyorum. İşim Akhisar’da. O nedenle 07:00’da mutlaka yola koyulurum. Aradaki 1 saatlik sürede kişisel bakımımı yapar, giyinir, güne hazırlanırım.

MODA

Kemeraltı’ndan giyiniyorum

* Modayı takip etmem. Rahat giyimden hoşlanırım. Lacivert ve beyaz ağırlıklı renklerden hoşlanırım. Kıyafetlerimi kendim alırım. Kemeraltı’nı tercihim ederim.

SOSYAL MEDYA

Gündemin yankılarına bakarım

* Teknolojiyle aram hiç yok! Sosyal medya ile ise iyi. Facebook’ta da, Twitter’da da varım. Günlük toplam yarım saat kadar zaman ayırırım. Genellikle siyasi gündemin sosyal medyadaki yankılarını takip ediyorum.

ASTROLOJİ

Burçlara inanan biri değilim

* Boğa burcuyum. Hiç takip etmem. Çünkü inanmam. Hangi özelliği bana uyuyormuş, uymuyormuş bilmem.

KİMDİR?

Adı ve soyadı: Şiyar Ertene
Doğum yeri ve yılı: Bitlis, 1980
Eğitimi: Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği
İşi: Piyap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı
Burcu: Boğa
Medeni durumu: Aile hekimi Banu Ertene ile evli

Yazarın Tüm Yazıları