Etiketin Prensesi

Haberin Devamı

Okşan Özhelvacı

OKŞAN Özhelvacı, İzmir’in baskı sektöründeki en köklü kuruluşlarından Erdal Etiket’in sahibi. Okşan Hanım, temelleri 45 yıl önce atılan Erdal Etiket’i, en büyük destekçisi olan eşi Volkan Özhelvacı’yla birlikte günümüzün en modern baskı teknolojilerine sahip şirketi konumuna taşıyan başarılı bir iş kadını. Kemalpaşa OSB’de 2 milyon dolarlık yeni bir yatırımla gündemdeler. Son sistem makinelerle lazer kesim, serigrafi, dijital baskı, kesim, markalama, montaj hizmetleri verdikleri bu yeni tesiste ürün hammadde olarak girip işlenmiş olarak çıkıyor. Okşan Özhelvacı iş hayatının yanı sıra özel yaşamında da son derece titiz, disiplinli ve çalışkan biri. Hayattaki en büyük önceliği ailesi. 25 yıllık evliliği karşılıklı sevgi, saygı ve güvene dayalı. Her şeyi eşi Volkan Bey’le birlikte yapmayı seviyor. Aynı işte çalıştıkları için birbirlerini her konuda anlayıp tamamladıklarına inanıyor. Çocukları da mutluluklarını perçinliyor. Oğlu Kaan ve kızı Ece ile arkadaş gibi. Her şeyi paylaşıyorlar. Anneliği en önemli uğraşı olarak görüyor. İşteki başarılarında aile birlikteliklerinin büyük payı var. İkinci kuşak olarak devraldığı işi üçüncü kuşağa devredip kendilerinden daha iyilerini yaptıklarını görmek en büyük arzusu. Kolej yıllarında 8 yıllık başarılı basketbol geçmişi var. Mutfak, müzik ve kitapla arası çok iyi. Ailesi ve sevdikleri için çeşit çeşit muhteşem tatlılar yapmayı seviyor. Modayı yakından takip edip, şık giyinmeye özen gösteriyor. Okşan Hanım’ı biraz da başarılı ve oldukça hareketli iş hayatının dışındaki bu özel kesitleriyle tanıtalım istedik...

Haberin Devamı

Etiketin Prensesi

OTOMOBİL

Kurallara harfi harfine uyarım

* İlk arabam 1986 model beyaz bir Audi’ydi. Şu an yine beyaz renkli Mercedes Benz 250’m var. Otomobilimi genellikle kendim kullanırım. Ancak zaman zaman şoföre de ihtiyacım oluyor. Ciddi zaman tasarrufu elde ediyorum. Alacağım aracın güvenli ve konforlu oluşu benim için çok önemli. Trafikte dikkatli ve kurallara harfiyen uyan bir sürücüyüm.

Haberin Devamı

BESLENME
Etli nohutlu kerevize bayılırım

* Ailem ve sevdiklerimle bir arada en keyifli zamanları yemekte geçiririz. Özellikle uzun hafta sonu kahvaltılarına bayılırız. Kahvaltı soframda mutlaka ceviz, bal ve yumurta bulundururum. Öğle yemeklerini çalışanlarımızla birlikte yemeyi tercih ederim. Yani tabldotta ne varsa ondan yerim. Akşamları genellikle ızgara et, salata ve sonrasında meyve tüketmeye dikkat ederim. Ara öğün olarak meyve, ceviz ve kuru kayısı atıştırırım. Çok yemek ayırt ettiğimi söyleyemem. Ama en çok anneciğimin elinden çıkmış etli nohutlu kerevizi severim. Mutfakta vakit geçirmekten büyük keyif alırım. Eşimle beraber tuzda balık yapmayı öğrendik. Ayrıca, tatlıyla aram iyi.

Haberin Devamı

Etiketin Prensesi

MEKAN

Sürprizlere çok açık değilim

* Hafta sonları veya akşam yemekleri için genellikle bildiğimiz yerlere gitmeyi tercih ediyoruz, bu konuda sürprizlere çok açık olduğumuzu söyleyemem. Uzun zamandır gittiğimiz, bildiğimiz, damak tadını sevdiğimiz yerler hep önceliğimiz olur. Çeşme’de Ferdi Baba ve Şerefe Balık’ı özellikle çok severiz. İzmir’de vakit buldukça Venezia’da küçük molalar vermekten hoşlanırım. Denizkent Restoran da favorilerimiz arasında. İstanbul’a yolumuz düştükçe de Set Balık, Park Fora ve Balıkçı Sebahatttin uğrak noktalarımızdan. Bir mekanda öncelikle temizlik, sıcaklık ve ambiyans ararım. Ardından damak tadımıza uygun lezzetleri yakalamamız ve servis personelinin ilgisi de bir o kadar önemli.

Haberin Devamı

SPOR
8 yıllık basketbol geçmişim var

* Fırsat buldukça eşimle sahilde uzun yürüyüş yaparız. Böylece günün stresinden arınıp yeniliyoruz kendimizi. Karşıyaka sahili de yürüyüş ve spor için çok uygun. 8 yıllık basketbol geçmişimde çeşitli başarılar elde ettim. Bunun sayesinde Türk Koleji’nde burslu okudum. Ailecek fanatik Beşiktaşlıyız. Tenis öğrenmeyi çok isterdim ancak hiç fırsatım olmadı.

Etiketin Prensesi

TATİL

Sezonu 19 Mayıs’ta Bodrum’da açarız

* Bayramları mutlaka yurt dışı tatillerine ayırıyoruz. Yılda 2 kez birer hafta yurt dışına çıkıyoruz. Her sene 19 Mayıs’ta sezonu arkadaşlarımızla Bodrum’da açarız. Çeşme’yi çok seviyoruz. Yazları hep oradayız. Akdeniz ülkeleri seyahatlerimizde öncelikli yer tutuyor. İtalya’yı (özellikle Milano ve Como’yu), Yunanistan’ı ve adalarını çok seviyoruz. Tatillerde ailece bir arada olmak büyük keyif. Çoğu kez organize turlarla gitmek yerine çocuklarımızla birlikte kendi planladığımız uzun araba yolculukları yapmak ve bilinmeyen kenar köşe yerleri keşfetmekten ayrıca çok zevk alıyoruz. Tatil benim için bolca dinlenmek, nefes almak, kafa dinlemek, iş hayatından kısa süre de olsa tamamen soyutlanıp keyifli zaman geçirmek demek.

Haberin Devamı

HOBİ
Gittiğim yerden çanlar topluyorum

* Fırsat buldukça mutfakta vakit geçirmeyi, aileme sürpriz yemekler hazırlamayı çok severim. Dekorasyon da ilgi alanlarım arasında. Evimin ve işyerimin dekorasyonunu büyük ölçüde kendim yaptım. Ayrıca, yurt dışı seyahatlerimde oraya özgü küçük anı eşyalar alırım. Özellikle çan biriktiriyorum. Antikaya da özel bir ilgim var. Renkli cam eşyalar özel ilgi alanıma giriyor. Küçük çaplı bir koleksiyona ulaşmaya çalışıyorum. Kitabı başucumdan eksik etmem. Daha çok biyografik eserler ve roman okumayı severim. Ayşe Kulin, Kürşat Başar, Buket Uzuner ilk anda aklıma gelen favori yazarlar. Müzik dinlemekten de çok hoşlanırım. Sabahları güne jazz’ın ritmiyle başlamayı severim, bana enerji ve dinginlik verir. Lisa Ekdahl çok sevdiğim jazz vokalistlerinden biridir.

Etiketin Prensesi

KARİYER
Şanslıyım, baba mesleğini yapıyorum

* Özel Türk Koleji mezunuyum. İş hayatına doğrudan Erdal Serigrafi ile başladım. Yani işi mutfağından öğrenerek bugünlere geldim. Zaten hep baba mesleğini devam ettirmek istemişimdir, şanslıyım ki bunu da başardım. Kendi emeğimle kazandığım ilk parayla ailemle güzel bir kutlama yemeği yemiştik.

MODA
Siyah, beyaz, krem, vizon vazgeçilmezim

* Genellikle spor giyinmekten hoşlanırım. Siyah, beyaz, krem, vizon renkler vazgeçilmezim. Kıyafetlerimi kendim seçerim. Küpe asla vazgeçemeyeceğim aksesuvarlardan biridir. Özellikle doğal taşlar, takılarda kombinasyon olarak çok hoşuma gidiyor.

ASTROLOJİ
Hayalci olmaktan çok düşünce insanıyım

* Kova burcuyum. Astrolojiye çok ilgim olduğunu söyleyemem ancak burcumun özelliklerini bilir, günlük yorumları da fırsat buldukça takip ederim. Genellikle burcumun özelliklerini yansıtırım. Hayalci olmaktan çok düşünce insanıyımdır. Geleceğe yönelik iyimser ancak akılcı bir yaklaşım sergilemeye çalışırım.

KİMDİR?
Adı: Okşan Özhelvacı
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1969
Eğitimi: Özel Türk Koleji
İşi: Erdal Etiket Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Medeni durumu: Volkan Özhelvacı’yla evli. Kaan (halkla ilişkiler ve reklamcılık son sınıf öğrencisi) ve Ece (Saint Joseph Lisesi son sınıf öğrencisi) isminde iki çocuk annesi.

Yazarın Tüm Yazıları