Enerjisiyle ışık saçıyor

YAŞAMIMIZDA öyle güzellikler var ki, onları keşfedip paylaşmak bana ayrı keyif veriyor.

Haberin Devamı

İşte bu haftaki konuğum da onlardan biri, Seyda Koyuncuoğlu... Kuşadası’ndaki Cratos Fitness Center’ı ilginç bir öyküyle kuran, hayata hep renkli tarafından bakan, başından çiçek tacını eksik etmeyen, şeker mi şeker, dost canlısı, cıvıl cıvıl, her daim gözlerinin içi gülen, kalbi sevgiyle dolu bir insan. Sanırım onu size tanıtmak için, sokak köpekleri dahil her türlü canlıyı sevdiğini söylemem yeter. “Benim yaşam tarzım spor ve insanlarla iç içe olabilmek. Çünkü burada aynı zamanda bir psikolog gibisiniz. Spor salonlarına herkes zayıflamaya gelmiyor, bazıları stres atmaya geliyor. O yüzden onları güler yüzle karşılamalısınız ki, o enerjiyi sizden aldıklarında devamlılığı gelsin” diyor. İlk kez 41 yaşında, birçok kişi artık emekli olmaya hazırlanırken iş hayatına atılan Seyda Hanım’ın ‘Sıradışı’ hayatı inanıyorum ki birçok kadına örnek olacak nitelikte. Keyifle okumanız dileğiyle işte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Enerjisiyle ışık saçıyor

HAYAT FELSEFESİ
Güzel yüzlü olabilmek, insanlardan güzel enerji alıp onlara güzel enerji verebilmek ve hepimizin birer mucize olduğunu aktarabilmek.

OTOMOBİL
Favorim Amerikan arabaları

* İlk arabam Renault Toros’tu. Tam bir çiftçi arabasıydı. ‘Acemiliğimi onunla attım’ diyebilirim. Şu an Renault Fluence kullanıyorum. Öncesinde de Kia vardı. Ona, ‘Picasso’ diyordum. Minnacıktı. ‘En özeli hangisiydi?’ derseniz Chavrolet Tahoe’ydi. Gördüğünüz gibi çok farklı otomobillerim oldu. Ama tarzım Amerikan arabaları. Hızı sevmem, trafikte dikkatli bir sürücüyüm.

BESLENME
Tatlıya asla dayanamam

* Genel olarak sağlıklı besleniyorum ama çok iştahlıyım. Kahvaltıda yumurta benim için önemli. Ekmekle çok fazla aram yok. Tek kötü huyum tatlıya dayanamamam. Öğlenleri genelde tavuk yemeyi tercih ederim. Ara öğün ya atıştırmalıklardan tüketirim ya da meyve. Akşam yemeğine genelde misafirlerimiz olur. O yüzden çok dikkat edemem. Girit usulü elbasan tava en sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. Şevketibostanı da herkes bilmez ama ben bayılırım. Mutfakla aram müthiş. Zaten bir boğa kadını olarak yemeyi de, pişirmeyi de çok severim.

Haberin Devamı

Enerjisiyle ışık saçıyor

MEKAN
Lüks meraklısı değilim

* Benim için mekanın lüks olması önemli değil. Ortam hijyen, çalışanlar güler yüzlü, yemekler doğal ve lezzetli olsun yeter! Salaş yerleri daha çok tercih ederim.

SPOR
Hayatımın 21 yılı
sporla iç içe geçti

* Spor benim hayatım. 21 yılım sporla iç içe geçti. Tenis oynadım, yüzdüm, paten kaydım. 2 yıl önce Cratos Fitness Center’ı açtım. Geniş, ferah, temiz ve nezih bir ortamda spor yapmak, formda kalmak, vucüt geliştirmek, sağlıklı zayıflamak ya da sağlıklı kilo almak isteyenlere uzman öğretmenler gözetiminde eğitim veriyoruz. Aslında hayalimde -şu an bekleme aşamasında tuttuğum- buz pateni salonu açmak var. Galatasaraylıyım.

Haberin Devamı

Enerjisiyle ışık saçıyor

TATİL
Çok fazla ülke gezdim, şanslıyım

* Fırsat buldukça yılda 2-3 kez tatile çıkıkyorum. Şu sıralar yoğunluktan hafta sonu kaçamağı gibi oluyor. Çalışmadan önce çok rahattım. Epey bir ülke gezdim. O yönden çok şanslıyım. Kuşadası bizim için cennet. İnsanın doğup büyüdüğü yer kendisi için çok kıymetli. Hem insanı, hem havası, hem enerjisiyle burada bütünlüğü buluyoruz. Bu yüzden bir başka yeri düşünemem.

Enerjisiyle ışık saçıyor

HOBİ
Müzik ve kitap benim hayatım

* Kitap okumayı çok severim. En son Nevşah Fidan’ın ‘Nefesle Yeniden Doğuş’unu okudum. Bir de müzik... Müzik benim hayatım. Her çeşidini severek dinlerim. Ama Latin ve Fransızca şarkıların yeri başka! Müziği sevmesem sporu da sevmezdim.

Haberin Devamı

KARİYER
Astronot olmak istiyordum

* İzmir Özel Çamlaraltı Koleji mezunuyum. Çok erken yaşta evlendim. Bu yüzden üniversiteye gitme şansım olmadı. Çocukken hep astronot olmak isterdim. Sporu sevebileceğim de aklıma gelmezdi. Çünkü beni ilk spora yazdırdıklarında zorla gitmiştim. Kendimdeki bu değişikliğe hala inanamıyorum. Bu kadar seveceğimi bilseydim çok daha erken yaşlarda başlardım. 41 yaşımda ilk defa iş hayatına atıldım. Birçok kadına bence örnek olmalı. Çünkü birçok kişi artık emekli olmaya hazırlanırken ben iş hayatına atıldım ve çok da mutluyum.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Erken başlamak günün
bereketini artırıyor

* Her gün saat 07.00-07.30 gibi kalkarım. Güne erken başlamanın, günün bereketini getirdiğine inananlardanım. 08.30’da salonda olurum. Öğlen tekrar eve geçerim. Ben de, eşim de misafiri çok seviyoruz. Hareketli bir yaşamımız var. Evle ilgilenip, akşam için hazırlık yaparım. İyi bir ekibim var, gözüm arkada kalmaz.

Haberin Devamı

Enerjisiyle ışık saçıyor

MODA
Cıvıl cıvıl olmayı seviyorum

* Modayı takip ettiğimi söyleyemem ama renklere önem veririm. ‘Renkler benim hayatım’ diyebilirim. Mürdüm, portakal, mora bayılırım. Morun bereket getirdiğine inanıyorum. O yüzden cıvıl cıvıl şeyleri tercih ederim. Çiçekler, böcekler bayılırım. Birçok kadının aksine siyah ve kahverengiden ise hoşlanmam. Genelde spor bir tarzım var. Abiye giyindiğim zaman sanki ben ben değilmişim gibi geliyor.

TEKNOLOJİ
Sabah şekerleri
diye grubum var

* Teknolojiyle aram aslında çok iyi değil. Facebook ve Twitter kullanıyordum ancak iş hayatına atıldıktan sonra çok fazla zamanımı aldığını düşündüğüm için bıraktım. Şimdilik Whatsapp’la idare ediyorum. Hatta kadın üyelerimiz arasında ‘Sabah şekerleri’ adlı grup kurdum. Arada bir fikir alışverişi yapıyoruz. Whatsapp benim için çok keyifli bir iletişim ağı oldu.

SEVİMLİ DOSTLAR
Mahalledeki tüm
köpekler benim

* Şu an 2 yaşında bir Çin Aslanı’na bakıyorum. Adı ‘Nimbus’. ‘Yağmur bulutu’ demek. Normalde kızımın. Bu arada mahallenin bütün köpekleri benim. Deniz kıyısında yürüyüşe çıktığımda etrafımda 5-6 koruma oluyor! Onlara bakıyorum, besliyorum. ‘Sarı’, ‘Maviş’, ‘Şaşkın’ gibi hepsine birer isim verdim.

Enerjisiyle ışık saçıyor

ASTROLOJİ
Yemeği severim
sıcakkanlıyım

* Boğa burcuyum. Yükselenim de aslan. Astrolojiyle ilgiliyim, takip ederim. Boğa insanı yemek yemeği sever, sıcakkanlıdır. Bana uyuyor.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Seyda Koyuncuoğlu
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1973
Eğitimi: Özel Çamlaraltı Koleji
İşi: Cratos Fitness Center’ın sahibi
Medeni durumu: İşadamı Ömer Koyuncuoğlu ile evli. Hazel ve Ömerhan adlarında iki çocuk annesi.

Yazarın Tüm Yazıları