En büyük sermayesi dostları

BIRAKIN yaşadığı yeri, onu neredeyse Türkiye’de tanımayan yok!

Haberin Devamı

 ‘Bodrum’ gibi bir markadan sektöründe kabul görmüş ‘Bodrum Mutfak & Mobilya’ markasını yaratarak adını tüm yurda duyurmasının yanı sıra o dilinden hiç düşürmediği ve artık yaşam felsefesi haline getirdiği “Hayat dostlarla güzel” sözüyle kendisi de marka olmuş biri. Evet o, Mustafa Güneri... Öncelikle başarılı bir iş insanı. Eşi ve çocuklarına düşkün bir baba. Her daim güler yüzlü, zarif, sıcak, içten, sakin, sempatik, gönülleri fetheden gerçek bir dost. Aynı zamanda tam bir kitap kurdu. Evinde ve ofisinde, ağırlığı kişisel gelişim kitaplarından oluşan zengin bir kütüphaneye sahip. İş hayatında en çok değer verdiği konu eğitim, inovasyon (yenilik) ve iletişim olduğu için bulduğu her fırsatta kendisini kütüphaneye atıyor, bol bol okuyor. Yaklaşık 2 asırdır Bodrum’da yaşayan denizci bir aileden gelmesi ve süngercilik yapıp ilçede mavi yolculuğu başlatan babanın oğlu olması nedeniyle de tam bir deniz aşığı. İyi bir kaptan, iyi bir balıkçı, iyi bir turizmci. Fotoğrafla da ilgili. Sergi açacak kadar bol renkli karelerin sahibi. Koç burcu. Rahat ve şık giyinmeyi seviyor, renk uyumuna da önem veriyor. Yapmak isteyip de yapamadığı belki de tek şey spor. Dostları Mustafa Bey için, “Hayat onunla çok daha güzel” diyor. Bakalım siz nasıl bulacaksınız? Keyifle okumanız dileğiyle iyi hafta sonları...

Haberin Devamı

En büyük sermayesi dostları

 

HAYAT FELSEFESİ
Hayat dostlarla güzel.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Mustafa Güneri
Doğum yeri ve yılı: Bodrum, 1969
Eğitimi: Bodrum Lisesi
İşi: Bodrum Mutfak Mobilya’nın kurucusu ve sahibi
Burcu: Koç
Medeni durumu: Fatoş Güneri ile evli. Mehmet ve Leman Nur adında iki çocuk babası.

 

OTOMOBİL
Bodrum’un sembollerindendi

* İlk arabam 1987’de satın aldığım 1954 model Willys Jeep’ti. O yılların Bodrum’unun taşlı, topraklı, tozlu yollarında çok tercih edilen bir araçtı. Adeta Bodrum’un sembolüydü. Sadece insanları taşımıyor, yüklerimizi de taşıyordu. Sonra 1991 model Murat Şahin’im oldu. Şu anda 2013 model Audi A6 kullanıyorum. Trafikte dikkatli, kurallara uyan, yaya önceliğine önem veren, sakin ve sağlıklı sürüşü önemseyen bir kişiliğe sahibim. Bir otomobil alırken güvenlik, konfor ve tasarıma dikkat ederim.

Haberin Devamı

En büyük sermayesi dostları

 

BESLENME
Zeytinyağlılar ve
balığa dayanamam

* Önemli programım dışında kahvaltı yapmadan evden çıkmam. Bir Bodrum insanı olarak Ege ve Akdeniz kültürü lezzetlerden hoşlanırım. Bu bakımdan öğünlerimizin tamamı olabildiğince hafif, çoğunlukla zeytinyağıyla pişirilmiş sebze ağırlıklı yemeklerden oluşur. Ara öğünlerle çok barışık olamasam da iş yerimizde misafirlerimize ikram amaçlı ürettiğimiz (poğaça, pasta, kek, börek gibi) aperatifleri atıştırmaktan zaman zaman kendimi alamam. Bunları kendi tasarladığımız ve ürettiğimiz mutfaklarımızda pişirmek de ayrı bir haz. En beğendiğim tatlara gelince... Bizim kültürümüzde deniz ürünleri bambaşka. Ayrıca kendi tuttuğum balıkları da hiçbir şeye değişmem. Yine eşimin kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz sebzelerle pişirdiği zeytinyağlı yemekleri tek geçerim.

Haberin Devamı

En büyük sermayesi dostları

 

MEKAN
Sohbet edebileceğim
sakin yerleri severim

* Özellikle bir yer tercihim yok. Dostlarımla sohbet edebileceğim, sakin ve nezih bir işletme olması beni daha mutlu eder. Ancak herkesin standardı olan temiz, hijyen, kaliteli, lezzetli ve güler yüzlü sunumlar da her zaman etkili olur.

En büyük sermayesi dostları

 

SPOR
Yapmak isteyip de
yapamadığım şey

* Her insanın yapmak isteyip de yapamadığı bazı şeyler vardır ya benim için de spor bunlardan biri. “Şu spor dalını iyi yapıyorum” diyemesem de, Bodrum’un temiz havası ve güzel doğasında elimden geldiği kadar yakın yerlere yürüyerek gitmeyi tercih ediyorum.

En büyük sermayesi dostları

 

TATİL
Cennette yaşıyoruz
bize her gün tatil

* Fırsat buldukça tatil yapmayı çok seviyorum. Zaman zaman da iş amaçlı gezileri tatil fırsatına dönüştürüyorum. Birçok insanın dinlenmek için kaçıp geldiği çok güzel bir yerde yaşıyorum. Bu avantajı da kullanarak sık sık 3-4 günü geçmeyen tekne yolculuklarına çıkıyorum. Daha doğrusu herkesin tatil yaptığı bir yerde tatil planlamanın zorluğunu yaşıyorum. Bu yüzden kısa kaçamaklardan hoşlanıyorum.

Haberin Devamı

En büyük sermayesi dostları

 

HOBİ
En büyük servetim kütüphanem

* Kitap okumak, balık avlamak ve fotoğraf çekmek en keyif aldığım hobilerim. Fırsat buldukça seyahat etmekten de hoşlanıyorum. Evimde ve ofisimde, işimi ve kendimi geliştirmek amacıyla oluşturduğum son derece değerli eserlerden oluşan zengin kütüphanem var. Gün içinde kendime zaman ayırıp birkaç saatimi okuyarak değerlendiriyorum. Ailem ve dostlarımla çıktığım balık avında kısa süreliğine de olsa ana karadan uzaklaşarak hem bedenimi, hem de ruhumu dinlendiriyorum. Bodrum başta olmak üzere gittiğim yerlerdeki güzellikleri fotoğraf makinemle ölümsüzleştirmekten de büyük keyif alıyorum.

En büyük sermayesi dostları

 

KARİYER
Babamdan çok şey öğrendim

Haberin Devamı

* 25 yaşıma kadar, süngercilik yapan ve Bodrum’da mavi yolculuğu başlatan babamdan şunu öğrendim: İyi bir kaptan iyi bir liderdir. Doğru ve düzgün bir rota gerçek bir plandır. Denizde doğayla mücadele engellere ve zorluklara karşı başarmaktır. Güvenli bir limana demir atmak kurumsal aidiyettir. Sıfır hatayla tekneyi yüzdürmek toplam kalitedir. İşte ben de kazandığım farklı deneyimlerle o gün bu gündür kendi teknemi yüzdürmeye çalışıyorum. 21 yıl önce kurduğum Bodrum Mutfak Mobilya’da, hala severek ve geliştirerek yaptığım işimde ham bir ağacı ruh katarak şekillendirip insanlara mutlulukla kullanabilecekleri ürünlere dönüştürüyorum. Henüz ilkokul çağlarında bahçemizde yetiştirdiğimiz sebzeleri ve ineklerimizin sütünü satarak kazandığım ilk harçlığımı hiç unutmasam da, 14 yaşımdan itibaren babamın yanında miço olarak çalışmaya başladığım yılların bendeki yeri tarifsizdir. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir’in, Azra Arhat’ın, Bedri Rahmi’nin bizlere miras bıraktığı unutulmaz mavi yolculuk için Bodrum’a gelen misafirlerimizi gezdirirken kazandığım bahşişler benim için gerçek anlamda ilk paramı kazandığım günlerdi.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ
Asla 08.30’dan geç işe başlamam

* “Erken yatar erken kalkarım, bir yumurtayı sütle çırparım” şarkılarıyla bizleri büyütseler de hayat öyle istediğimiz gibi ilerlemiyor. Hele Bodrum gibi, 24 saat günlük yaşamın sürdüğü, yaz-kış arasında inanılmaz sezonluk değişimlerin yaşandığı bir yerde zamanı planlamak da kolay olmuyor. Her şeye rağmen sağlıklı bir beden için elimden geldiği kadar uyku saatlerime dikkat etmeye çalışıyorum. Ama her ne olursa olsun sabah 08.30’dan geç asla işime başlamam. Tüm çalışanlarımla kapıdan aynı saatte ve hatta daha erken girmeye gayret ederim.

En büyük sermayesi dostları

MODA
Renk uyumuna önem veririm

* Rahat ve şık giyinmeyi seviyorum. Renk uyumu da benim için çok önemli. Bu konularda da en büyük destekçim yine eşim.

TEKNOLOJİ
Pazarlama ve halkla
ilişkilerde yardımcım

* Teknolojiyi mümkün olan en üst düzeyde takip ediyorum. Gerek üretim alanlarımızdaki cihazlarımız, gerek tasarımdaki bilgisayar donanımlarımızla teknolojiyi çok iyi kullandığımı söyleyebilirim. Pazarlama ve halkla ilişkiler alanlarında ise sosyal medyayı oldukça yoğun kullanıyorum.

ASTROLOJİ
Önemli olan eksikleri
pozitife çevirebilmek

* Koç burcuyum. Her insan burcunun özelliklerini az veya çok taşıyor olabilir. Bence önemli olan herkes tarafından kabul edilebilir olumlu özellikleri taşımanın yanında eksiklerin de farkına varıp zaman içinde bunları birer değer haline dönüştürebilmek. Ben de koç burcuna ait pozitif yönleri iyi değerlendirip kendimi geliştirme çabasındayım.

SEVİMLİ DOSTLAR
Sevimli değil, çoook sevimliler

* Bahçemizdeki dostlarımız sevimli değil, çoook sevimli. Onları ailemizin bireyi gibi seviyoruz. “Hayat dostlarla güzel” derken, sevimli dostlarımız da buna dahil.

Yazarın Tüm Yazıları