Dümende o var

Haberin Devamı

NEZİHE Ertürk, yarım asırdan fazla geçmişi olan bir aile firmasının en tepesinde. Yılda on binlerce turisti ülkemize getiren “En İyi Feribot Taşımacılığı” ödüllü şirketin beyni. Kendisi usta gemici. Eşinin kaptan ehliyeti var. Kayınbiraderi de makinist ehliyetli. Yani şu anda gemilerini kendileri götürebilecek kadar bu işi iyi biliyorlar. Çeşme-Sakız arasında karşılıklı çalışan üç gemileri var. Biri 275, diğeri 140 yolcu kapasiteli. Diğeri filoya bu yıl katılan dev bir katamaran. Tek seferde tam 400 yolcu taşıyabiliyor. Kan kırmızısı rengiyle denizde süzülüp, dalgaları yararken adeta büyülüyor. Arkadaşlarının ‘Nez’ diye çağırdığı Nezihe Ertürk, bilgisayar okumuş. Ancak tam bir deniz tutkunu. Çocukluğunda hep büyük gemilerde çalışmayı hayal edermiş. Ne büyük şans ki, bu hedefine yaz tatillerini geçirdiği Çeşme’de karşısına çıkan eşi sayesinde kavuşmuş. Ailesi denizci olan eşiyle evliliğinin dokuzuncu yılında Ertürk Lines’ın (Ertürk Turizm) başına geçmiş. Geçiş o geçiş. Çıtayı daha da yukarı taşımak için hala canla başla çalışıyor. ‘Hayat boyu çalışmak istemiyorsan sevdiğin işi yap’ diyor. Her gün erkenden kalkıyor, bir fincan kahveyle kendine geliyor, önce kuaföre uğrayıp fön çektiriyor, 07.30’da işinin başında oluyor. İnanılmaz bir hayat enerjisine sahip. Her zaman bakımlı. Her kadın gibi ayakkabı ve çanta delisi. En büyük hobisi balık yakalamak. Tekneyle açılıp orkinos dahil her tür balığı yakalamaya gidiyor. Fotoğrafa da çok meraklı. Bu hobisini artık sanata döndürmeye niyetli. Bilekliği, gözlüğü ve Ipad’i olmadan evden çıkmıyor. Mangal gibi yüreği, pırıl pırıl bir kalbi var. İnsan sevgisiyle dolu, dost canlısı Nezihe Ertürk, iş dışı yaşamının kapılarını Sıradışı’na açtı...

Haberin Devamı

Dümende o var

KİMDİR?
Adı: Nezihe Ertürk
Doğum yeri: Karşıyaka, İzmir
Eğitimi: Ege Üniversitesi Bilgisayar
İşi: Ertürk Turizm Genel Müdürü
Burcu: Aslan
Medeni durumu: Fazıl Ertürk’le evli. Vehbi (26, uluslararası işletme) ve İris (23, Yunan dili ve edebiyatı) iki çocuk annesi.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Hayat boyu çalışmak istemiyorsan sevdiğin işi yap. Sevgiyi hak eden dostlarını ve insanları mutlaka ayırt et.

OTOMOBİL
Hızlı arabaları seviyorum

* İlk arabam sarı renkli tek kapı Opel Corsa Gti’ydi. Şimdi Land Rover Discovery ve Volkswagen The Beetle’m var. Otomobil kullanmayı seviyorum ama iş amaçlı seyahatlerimde şoför tercih ediyorum. Bu sayede yoldaki zamanı daha efektif değerlendirebiliyorum. Bir arabadan beklentim öncelikle güvenlik, sonrasında da hız. Trafikte ne yazık ki çok ceza kesilen tipteki sürücülerdenim!

BESLENME
Yemeğe pek fırsatım yok

* Güne çok erken saatlerde bir fincan kahve ile başlıyorum. Öğlenleri günlük koşuşturma içerisinde fırsat bulabilirsem kolayda hafif ne varsa ondan atıştırıyorum. Akşamları ızgara ve yanında salata tercih ediyorum. Gün içinde kuru-yaş meyve ile açlığımı yatıştırmaya çalışıyorum. Peynir ve deniz ürünleri hastasıyım! Kendimi mutfakta başarılı buluyorum ama girmeye zamanım yok! Deniz ürünleri ve makarnada iddialıyım!

Haberin Devamı

Dümende o var

MEKAN
Pozitif enerji vermeli

* Deniz ürünlerine asla ‘Hayır’ diyemediğimden genelde balık restoranlarını tercih ederim. İzmir’de Balıkçı Seyit ve Balıkçı Hasan, Çeşme’de Can Baba, Ferdi Baba ve Dalyanköy Balıkçı Osman & Muharrem; İstanbul’da ise Zıpkın Balık en çok gittiğim yerler arasında. Bir mekanda en çok hijyene, servis elemanlarının temizliğine, ışıklandırmaya ve dekora dikkat ederim. Gittiğim mekan salaş da olsa bir tarzı olmalı, pozitif enerji vermeli.

SPOR
Hayatımdaki tek eksik

* ‘Hayatımda eksik olan tek şey spor’ desem yalan olmaz! Zaman bulduğumda yürüyor, koşuyorum, pilates yapıyorum. Doğuştan Karşıyakalıyım. Kaf Kaf’ın maçlarını kaçırmamaya çalışıyorum. Çeşme’deki işlerimden dolayı 1989’daki şampiyonluğunu statta yaşayamamanın üzüntüsü hala içimde. Göztepe’yi de çok seviyorum. Karşıyaka - Göztepe rekabetinin dostluk sınırları çerçevesinde yaşanmasını istiyorum. İnanın, bunu çok özledim. Ulusalda ise Galatasaray’ı destekliyorum. Bir gün fırsatım olursa adrenalinin yüksek olduğu rafting yapmak isterim.

Haberin Devamı

TATİL
Daha çok yurt dışındayım

* Yılda 1-2 kez tatile çıkarım. İşim gereği daha çok yurt dışındayım. Tarihiyle hayran bırakan İtalya ve Yunanistan en çok hoşuma giden iki ülke. Oğlumun okulu nedeniyle en az 15 günlüğüne New York’a da gidiyorum. 5th Avenue başta olmak üzere New York sokakları alışveriş için ideal bir yer benim için. Bir hafta da Akdeniz tekne turum var. Tatil benim için özgürlük demek.

HOBİ
Balık avlamak, fotoğraf çekmek

* Balık en büyük hobim. Junior Ertürk diye bir teknemiz var, onunla orkinos dahil her tür balığı yakalamaya gidiyoruz. Balıkları avlayıp geri dönmenin, sonra da evde ziyafet çekmenin keyfi bir başka. Eşim aynı zamanda avcı. Yurt içinde ve dışında av seferleri yapıyor. Evimizin duvarlarını onlarca keçi boynuzu süslüyor.
* Fotoğrafa da çok meraklıyım. Bu hobimi artık sanata döndürmeye niyetliyim.
* Köpeklerimle zaman geçirmek, dostlarımla yemek yemek, ailemle tatile çıkmak da keyifli.
* Ciddi kitap okuma merakım var. Kitap seçerken çok arsızım, hepsini okumak isterim, sadece kişisel gelişim kitaplarını sevmiyorum. Türk yazarları daha çok hoşuma gidiyor. Örneğin, Elif Şafak...
* Müzikle çok ilgili değilim. Arabamda klasik müzik CD’lerim var, popüler müziği de yok saymam hiçbir zaman.
* Evde film seyretmek de çok büyük keyif benim için. Televizyon dizilerinden ise genellikle birini seçiyor ve düzenli izlemeye çalışıyorum.

Haberin Devamı

KARİYER
Hep gemilerde çalışmayı hayal ederdim

* Karşıyaka Kız Lisesi, ardından da Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni bitirdim. Ancak deniz tutkunuydum. Allah’ın sevgili kuluymuşum ki yaz tatillerimi geçirdiğim Çeşme’de buldum eşimi. Eşimin ailesi denizci. Evliliğimizin dokuzuncu yılında işlerin başına geçtim. Ertürk Turizm’in kuruluş yılı 1960. Başlangıçta, Türkiye ile Yunanistan arasında yolcu ve araç taşıyorduk. 70’lerin sonunda ve 80’lerin başında buna ek olarak bir acente ne yapıyorsa daha fazlasını vermeye başladık. Otel ve uçak bileti de satıyoruz. Gruplara özel turlarımız var. Konferanslar ve toplantılar da düzenliyoruz. ‘En İyi Feribot Taşımacılığı’ ödüllü bir şirketiz. Sakız’a karşılıklı çalışan 3 gemimiz mevcut. Ertürk I 275 yolcu, 22 araç, 1 otobüs / 1 kamyon; Ertürk II 140 yolcu, 8 araç, 1 kamyon; en büyük hayalim kırmızı katamaranımız Ertürk High Speed ise 400 yolcu kapasiteli. Tuhaf ama cocukluğumda hep büyük gemilerde çalışmayı hayal ederdim, daha sonra da National Geographic’te fotoğrafçı olmak istemiştim.

Dümende o var

GÜNE BAŞLANGIÇ
Fön çektirmeden işe başlamam

* Hep erken yatmaya çalışırım ama bir türlü olmaz! Kalkma saatim ise 06.00’yı geçmez. 1 saat içinde hazırlanır ve evden çıkarım. Bu süreçte kişisel bakım ve giyinmenin yanında kahvemi içerken köpeklerimle oynarım. 07.30’da işimin başındayım. İşe gitmeden her gün kuaförde fön çektiririm! Yanımdan eksik etmediğim Ipad’imden gazetelere göz atar, maillerimi kontrol ederim.

MODA
Şık, rahat, biraz da maskülen

* Şık ama rahat, biraz maskülen giyinmekten hoşlanırım. Beyaz rengi tercih ederim. Bilekliklerim ve gözlüğüm olmadan çıkmam. Gözlerim açık renkli ve çok hassas olduğu için yaz-kış gözlük takıyorum. Her kadın gibi ben de ayakkabı ve çanta delisiyim!

SEVİMLİ DOSTLAR
Köfte, Boss, Darth her şeyim

* İki köpeğim, bir de kedim var. Kedimin adı ‘Köfte’. 5 yaşında. Onu sokakta buldum. Köpeklerimden biri Boss, Schnauzer, 3 yaşında; diğeri Darth, Terrier, 6 aylık.

Yazarın Tüm Yazıları