Doğru “Coordinat”lar onda

ONUR Durmuş... İzmir inşaat sektöründe son dönemde adından en fazla söz ettiren marka projelerden Coordinat Bornova’nın yaratıcısı DRC Grup’un kurucu iki ortağından biri.

Haberin Devamı

Can dostu Caner Tan’la üniversitede başlayan dostlukları bugün örnek bir iş ortaklığı olarak devam ediyor. Onur Bey, Karadeniz Teknik Üniversitesi yıllığına, “Bir gün İzmir’de kendi mühendislik ofisimizi kuracağız” yazacak kadar ileri görüşlü ve başarı odaklı bir yapıya sahip. Babası, 16 yaşındayken Kocaelispor’a gitmesine izin verseydi bugün belki de onu yeşil sahalarda top koştururken görecektik. Ama o meşin yuvarlak aşkını 8 yıldır yaptığı halı saha maçlarıyla sürdürüyor. Tam bir sporcu... Futbolun yanı sıra basketbol, tenis, kayak, futbol, masa tenisi ne ararsanız var. Ailece düzenledikleri içli köfte partilerini, geleneksel kalabalık aile yapısını geçmişten gelen sıkı bağların korunması olarak görüyor ve çok önemsiyor. İş hayatında tam bir strateji insanı, analitik düşünüyor ve gerçekleştirdikleri projedeki gibi doğru koordinatlarla doğru hedefe emin adımlarla yol alıyor.

Haberin Devamı

Doğru “Coordinat”lar onda

OTOMOBİL
Hızlı ve seri olmalı

* İlk arabam 2005 model bal köpüğü bir Honda Civic’ti. Şimdi Jaguar’ım var. Şehir içinde oldukça dikkatli bir sürücüyüm. Kurallara mutlaka uyarım. Ama şehirler arası yolda biraz hızı seviyorum. Bir araçta önceliğim güvenlik. Bundan dolayı sac kalınlığı yüksek olmalı. Ayrıca, seri ve hızlı da olsun isterim.

Doğru “Coordinat”lar onda

BESLENME
Sahanda yumurtasız doymam

* Kahvaltı bana ailemden geçen bir gelenek. Saat 05.00’te uçağa binecek bile olsam mutlaka yaparım. Sahanda yumurta yemezsem doyduğumu hissetmem. Öğlenleri şirkette çalışanlarımızla birlikte yerim. İş yemeklerine genelde akşam çıkarım. Bunu fırsata dönüştürerek yemeği balığa çeviririm ve tercihimi levrekten yana kullanırım. Ara öğün olarak 16.00 - 17.00 gibi kuru incir, kuru kayısı, ceviz atıştırırım. Bamya ve kapuska sevmem. Annemin yaptığı içli köfteye ise bayılırım. Konuklarıma keçi sütünden yapılmış soslu dondurmalar hazırlayarak servis etmeyi çok severim.

Haberin Devamı

Doğru “Coordinat”lar onda

MEKAN
Hijyen, servis ve
lezzet çok önemli

* İzmir’de Fafuly Karadeniz Mutfağı, A7 Şehir Kulübü, Pepe Rosso, Meyhane Sisim, Girit Lokantası, Çeşme’de Ferdi Baba ve Dalyan’da Balıkçı Hasan favori mekanlarım arasında. Bir işletmede olmazsa olmazlarım hijyen, servis kalitesi ve lezzet.

 

SPOR
Kocaelispor’a seçildim

* Spor hayatımın bir parçası. 5 yaşında bir trafik kazası geçirdim, ayağım uzun süreli alçıya alındı. Bu süreçte vücudumun üst kısmı gelişirken bacağım daha ince kaldı. Doktorum futbol oynamamı tavsiye etti. Mahalle aralarında başladığım futbol hayatıma 13 yaşımda amatör ligde lisanslı futbolcu olarak devam ettim. 3 yıl sonra Kocaelispor’un paf takımına seçildim ancak babam izin vermedi. Şimdilerde halı saha düzeyinde devam ediyorum. 8 yıldır birlikte oynadığımız grubumuz var. Masa tenisinde okul birinciliğim var. Halen devam ettiğim basketbolda da okul ve kulüp düzeyinde mücadele ettim. Şu aralar tenis oynuyorum. Bir de her kış 1 hafta kayak yapmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

Doğru “Coordinat”lar onda

TATİL
Benim için keşif zamanı

* Her yıl 1 hafta kış tatili yaparım. Uludağ ya da Erciyes’e giderim. Bayram tatillerini de tatil gibi değerlendiririm. Yazları hafta sonu kaçamakları yaparım. Sürekli aynı yerlere gitmek istemem. Farklı yerleri, kültürleri ve lezzetleri tanımaya çalışırım. Türkiye’de özellikle Çanakkale - Antalya arasındaki kıyı şeridine bayılırım. Organizasyon yapabilirsem guletle 1 haftalığına denize de açılırım. Bu benim için tam bir kafa dinleme tatili olur.

Doğru “Coordinat”lar onda

HOBİ
Fotoğraf sergisi açacağım

* Fotoğrafa büyük ilgim var. Çektiğim her karenin altına küçük dörtlükler yazıyorum. Ayrıca şiire tutkunum. Okumayı da, yazmayı da seviyorum. Cemal Safi ve Sabahattin Ali şiirleri çok kıymetli benim için. İleride mutlaka bir sergi açacağım.

Haberin Devamı

KARİYER
Hayalimi gerçekleştirdim

* Babamın işi nedeniyle çocukluğum Kastamonu’da geçti. İlk, orta ve liseyi orada okudum. Sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü birinci olarak kazandım. Hamburg’ta Mercedes Fabrikası’nda staj yaptım. Ardından iş dünyasına atıldım. Şu an üniversiteden yakın arkadaşım Caner Tan’la birlikte kurduğum DRC Grup’la inşaat sektöründe Coordinat Bornova projesini İzmirlilere armağan ediyoruz. Aslında hayatım çocukluk hayallerim doğrultusunda ilerledi. O zaman babamın çalıştığı SEKA’da makine mühendisleri çok önemliydi. Ben de makine mühendisi olmak istiyordum. Aynı zamanda kendi işimi yapma hedefim de vardı. İkisini de gerçekleştirdim. İlk paramı lisede yazları tekstil fabrikasında çalışarak kazandım. Tabii ki öncesinde arkadaşlarla toptancıdan çocuklar için sakız-çikolata gibi şeyler alıp satmışlığım da var.

Haberin Devamı

Doğru “Coordinat”lar onda

TOPLANTI
Tüm arkadaşlarımı dinlerim

* Her pazartesi 09.00’da toplanırız. A’dan Z’ye tüm katılımcıları dinlerim. Paylaştıkları notları en ince ayrıntısına kadar anlamaya çalışırım. Konuşmak kadar dinlemenin de gücü olduğuna inananlardanım.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Uyku düzenime dikkat ederim

* Sabahları 08.30 gibi uyanırım. Kalkar kalkmaz mail ve telefon trafiğim olur. Küçük çaplı da olsa birkaç arama gerçekleştirir, cevap vermem gereken mailleri yanıtlarım. Ardından kahvaltımı yapar ve işe geçerim. Akşamları 01.00 civarında yatarım. Uyku gıdasının başka bir yerden alınmayacağına inananlardanım.

MODA
Slimfit bana daha uygun

* Klasik giyimden hoşlanırım. Slimfit tarz kıyafetler alırım. Mavi ve lacivert renkleri tercih ederim. Damat-Tween, Massimo Dutti ve Zara’dan giyinirim. Alışverişi kız arkadaşımla birlikte yaparım.

TEKNOLOJİ
Bilgisayarım hızlı olmalı

* Bilgisayarımın hızlı olması çok önemli. Bu nedenle 2 yılda bir yenilerim. Sosyal medyada da aktifim. Facebook ve Instagram kullanırım.

ASTROLOJİ
İnatçı, takipçi
ve tez canlıyım

* Koç burcuyum. Bu burç erkeklerinin kendine güvendiği, inatçı, takipçi ve tez canlı olduğu söylenir. Diyebilirim ki tam beni anlatıyor. Başlayıp da yarıda bıraktığım iş hatırlamıyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Doğal ortamda yaşasınlar

Hayvanları severim ama beslemem. Onların doğal ortamlarında yaşamaları gerektiğine inanırım.

DÖNÜM NOKTASI
İzmir’e dönüşüm
rotamı değiştirdi

* Üniversiteye başladığım yıllarda akrabalarımızın İzmir’e taşınması benim hayatımı değiştirdi. İstanbul’da yaşamayı ve orada iş hayatına atılmayı düşünürken rotamı İzmir’e çevirdim ve bugünkü hayatımı kurdum.

HAYAT FELSEFESİ
Başarının peşinden koşarken her zaman samimi ve dürüst ol. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını da unutma.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Onur Durmuş
Doğum yeri ve yılı: Kastamonu, 1981
Eğitimi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği
İşi: DRC Grup Kurucu Ortağı
Burcu: Koç
Medeni durumu: Bekar

Yazarın Tüm Yazıları