Dedesinin izinde

Haberin Devamı

BUGÜNKÜ konuğum, eğitimde 60 koca yılı geride bırakan, ‘Köklü eğitim, kalıcı başarı’ sloganıyla yola devam eden Özel Çamlaraltı Koleji’nin kurucusu Mehmet Ali Sertatıl’ın azmini, inancını, direncini ve adını yarınlara taşıyan torunu Gülçağ Gençer... Gençer, eğitim yaşamına başladığı Çamlaraltı’da dedesinden ve babasından aldığı eğitim meşalesini bugün daha ileriye taşımak için var gücüyle çabalıyor. Genç ama bir o kadar da deneyimli. Ailenin üçüncü kuşakta da devam eden eğitimci kimliğini çağdaş bir vizyonla buluşturan pırıl pırıl bir yönetici ve parlak hedefleri olan güçlü bir lider. Dedesi Mehmet Ali Sertatıl’ın bu anlamlı mirasına dört elle sarılırken, omuzlarında yarının çağdaş, Atatürkçü, laik ve demokratik kuşaklarını yetiştirmenin büyük sorumluluğunu taşıdıklarının bilincinde olduklarına dikkat çekiyor. Yemek yapmayı çok seviyor, bir çeşit terapi olarak görüyor. Bir dönemin profesyonel voleybolcularından. En büyük hobisi bardak altlığı toplamak. Modayı yakından takip ediyor, siyah rengi çok seviyor. Teknolojiyi ihtiyacı kadar takip ediyor. Yay burcu. Özgür, sevecen ve iyi niyetli biri. İsim babası, Çamlaraltı’nın eski edebiyat öğretmenlerinden ünlü besteci Rüştü Şardağ. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Dedesinin izinde

OTOMOBİL
Park yeri kolaylığı önemli

* İlk arabam siyah bir Murat 131’di. Şu anda 2010 model yine siyah Honda Jazz’ım var. Otomobilimi kendim kullanırım, çocuklarım da olduğu için kurallara uyarım. Şehir içinde park yeri kolaylığı sağladığı için küçük arabaları tercih ediyorum. Konfor ve güvenlik de çok önemli.

BESLENME
Yemek yapmak terapi gibi

* Her sabah çocuklarımla birlikte mutlaka kahvaltı yaparım. Peynir, zeytin ve çay vazgeçilmezimdir. Öğlenleri okul yemekhanesinde yerim. Eğer dışarıdaysam kırmızı et veya balık tercih ederim. Ara öğünlerde ise kuru meyve veya kahvenin yanında çikolata ararım. Akşamları sebze ve salata mutlaka olur. Mutfakta başarılı olduğum söylenir. Severek yemek yapıyorum. Terapi gibi geliyor bana. Kısa sürede 2-3 çeşit hazırlayabilirim.

Haberin Devamı

MEKANLAR
Hijyen, lezzet ve güler yüz

İzmir’de Midpoint, Balıkçı Hasan, Deniz Restoran, Özbek’te Akın’ın Yeri, Şifne’de Yusuf’un Yeri en beğendiğim mekanlar arasında. İstanbul’da boğaz manzaralı Sunset favori mekanım. Yurt dışına çıktığımda o bölgenin yerel lezzetlerini ararım. Gittiğim restoranda mutlaka hijyen, lezzet ve güler yüz ararım.

SPOR
10 yıl filede mücadele ettim

Dedesinin izinde

* Uzun yıllar profesyonel olarak voleybol oynadım. 1987’de okul takımındaydım. Daha sonra İzmirspor, Tuborg ve Pınar’da smaçör olarak görev yaptım. Şu anda sahil kenarında yürüyüş yapıyorum. Aynı zamanda İzmir Tenis Kulübü’ne üyeyim. Koyu olmamakla birlikte Fenerbahçeliyim. Takım halinde yelken yapmak isterdim.

Haberin Devamı

TATİL
Sesiz sakin bir yer de olur

* Tatilde Avrupa’ya gitmekten hoşlanıyorum. Yurt içinde ise Çeşme ve Bodrum’u seviyorum. Farklı şehirlerin kültürünü, doğasını, yemeklerini tanımak ve müzeleri gezmek hoşuma gidiyor. Bazen de sessiz sakin bir yerde dinlenmeyi isterim.

HOBİ
Bardak altlıkları topluyorum

* Çalışma hayatımın yoğunluğu ve çocuklarımın sorumluluklarından ötürü pek hobiye zamlan ayıramıyorum. Bir dönem piyano çaldım. Diksiyon ve yürüme dersleri aldım. Bir dönem de boyum uzun olduğu için mankenlik yaptım. Şimdilerde yeni bir merak olarak yurt içi ve dışında gittiğim mekanlardan bardak altlıkları topluyorum.

KARİYER
Üç kuşaktır eğitim veriyoruz

Haberin Devamı

Dedesinin izinde

* İlk, orta ve liseyi Çamlaraltı Koleji’nde tamamladım. Daha sonra Ege Üniversitesi BESYO’dan mezun oldum. Çamlaraltı’nın kurucusu olan dedem Mehmet Ali Sertatıl ve babam Engin Dirikal’la birlikte çalışma şansına eriştim. Gençken okulun muhasebesinde çalıştım. Profesyonel anlamda 1997’de öğretmen olarak başladım. 2001’de eşimin doktorası nedeniyle İstanbul’a gittim. Orada Eyüboğlu Koleji’nde 2.5 yıl görev yaptım. 2005’te İzmir’e döndüm. Çamlaraltı Koleji’ne müdür yardımcısı ve müdür olarak hizmet verdim. Şu anda genel müdür olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Türkiye’de aynı aileden 3 kuşağın da eğitimci olduğu nadir eğitim kurumlarından biriyiz. Her dönem teknoloji ve insan kaynağına yatırım yaptık. Çağın bilimsel gelişmelerini yakından izledik. Dedemden aldığım hizmet bayrağını taşıyorum. Bu benim için hem büyük bir mutluluk, hem de sorumluluk anlamına geliyor. İnsanlarla iletişim içinde olmayı severim. O nedenle eğer öğretmen olmasaydım psikolojik danışman olmak isterdim. Aynı zamanda Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) kurucu üyesiyim.

Haberin Devamı

TOPLANTI
Ekibimin fikirlerini alırım

* Her hafta düzenli olarak toplantı yaparım. Genelde 1.5 saat sürer. Ekibime güvenirim. Onların da fikirlerini dinlemek isterim.

ASTROLOJİ
Özgür, sevecen, iyi niyetliyim

* Yay burcuyum. Özelliklerine uygun bir karakterim olduğunu düşünüyorum. Özgür, sevecen ve iyi niyetli biriyim.

Dedesinin izinde

SEVİMLİ DOSTLAR
Çocuklar büyüyünce mutlaka

* Hayvanları seviyorum, ama şu anda besleyemiyorum. Çocuklarımın bu sorumluluğu almak için henüz küçük olduklarını düşünüyorum.

HAYAT FELSEFESİ
Aileni, işini ve hayatı sevmek. Hayata pozitif bakmak. Geçmişten ders alabilmek ve geleceği planlamak.

KİMDİR?
Adı: Gülçağ Gençer
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1974
Eğitimi: Ege Üniversitesi BESYO Öğretmenlik
İşi: Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü
Medeni durumu: Timuçin Gençer’le evli. Ada (6) ve Ege (9) isimli iki çocuk annesi

Yazarın Tüm Yazıları