Az zamanda çok iş

Haberin Devamı

SIRADIŞI’nın bu haftaki konuğu, üniversiteden sınıf arkadaşı olan ortakları Zafer Çimen ve Murat Aslan’la az zamanda çok ve büyük işler yapan bir işadamı. Dülger İnşaat markasıyla Türkiye’de bugüne kadar 200’ün üzerinde sanayi tesisi ve fabrika yapan, Gürcistan’da Dülger Georgia markasıyla hizmet binaları inşa eden, Batı Prefabrik markasıyla 500’ün üzerinde dev yapıya imza atan, Manisa’da Türkiye’nin en büyük Saanen keçi çiftliğini kuran biri... İş dünyasının bu önemli ismini herkes, Altay Kulübü’ne başkan adayı olmasıyla tanıdı. Bir anda İzmir’in en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Biz de Dülger’i tüm yönleriyle size anlatmaya çalıştık. Umarız, eksiksiz ve güzel bir iş çıkmıştır...

Az zamanda çok iş

Haberin Devamı

KİMDİR?
Adı: Murat Bora Dülger
Doğum yeri ve yılı: Ağrı Taşlıçay, 1974
Eğitimi: DEÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü
İşi: Ortağı olduğu Dülger İnşaat, Dülger Georgia, Batı Prefabrik’te yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyesi.
Medeni durumu: Ziraat mühendisi Beyhan Dülger’le evli. Ömer Bora (10) ve Onur Arda (8) isimli iki oğlu var.

HAYAT FELSEFESİ
Aynı hatayı iki kere yapmamaya dikkat ederek, bol empati kurarak, fikri ve vicdanı hür, adil bir yaşam.

OTOMOBİL
Güven, konfor, güç ararım

* İlk arabam 1996 model Doğan SLX’di. Şimdi Mercedes ML 350 CDİ var.
* Aracımı genelde kendim kullanırım. Ancak son dönemde yoğun bir temponun içine girdim. Bu nedenle özellikle park sorunu olan bölgelere şoförle gitmeyi tercih ediyorum.
* Bir arabadan beklentim her şeyden önce güven. Sonrasında konfor ve güç.
* Trafikte genellikle dikkatli ve kurallara riayet eden bir sürücüyüm.

Az zamanda çok iş

BESLENME
Onlar yoksa ben de yokum

* Her sabah mutlaka kahvaltı yaparım. Çay, peynir, zeytin ve domates yoksa ben de yokum.
* Öğlenleri genelde dışarıda yerim. Kırmızı eti tercih ederim.
* Akşam öğünlerim ise beyaz et ağırlıklı.
* 16.00-17.00 arasında hafif bir ara öğünüm var.
* Mutfakla aram hiç olmadı.

Haberin Devamı

MEKAN
Kendine özgü tarzı olmalı

* Dostlarımla rahatça bir arada olabileceğim, kendine özgü tarzı olan mekanları severim. İzmir’de gittiğim çok yer var. Haksızlık yapmama adına paylaşmayayım. Bir mekanda öncelikle tarz, hizmet kalitesi ve rahatlık ararım.

SPOR
Altay da benim için Türkiye gibi

* Spor hayatımın bir parçası. Ne kadar yoğun olursam olayım spordaki rutinimi asla bozmam.
* Çok güzel bir takımımız var ve her salı günü halı sahadayız. Bu, bizi günlük hayatın stresinden uzaklaştırıyor.
* Perşembe ve cumartesi günleri spor salonunda kardiyo ağırlıklı çalışmalar yapıyorum.
* Fırsat buldukça da aralarda ava gidiyor ve yüzüyorum.
* Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, “Bu ödülü tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme armağan ediyorum” demişti hatırlarsanız. Altay da benim için Türkiye gibi... Türkiye kadar güzel... Türkiye kadar yalnız... Hiç kimsemiz yok, sadece onurumuz var... Bu da bize yeter... Heyecanı seviyorum. Belki futbola da bu nedenle bu kadar tutkuyla bağlıyım.
* Altay genel kurulundan seçimi değil, ancak Altaylıların gönlünü kazanarak ayrıldığımıza inanıyorum. Bu nedenle bize teveccüh gösteren, o salondan galip gibi ayrılmamızı hissettiren ve tüm kongre sürecinde bize destek veren herkese teşekkür ederim. Güvenilmek gerçekten çok güzel bir duygu. O gece yaşadıklarımı hayatım boyunca unutmayacağım. Bizler, Altay aşkıyla ayağa kalkınca ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Bu inancımızı hiçbir zaman yitirmemeliyiz.
* Rafting yapıp heyecanımı zirveye taşımak istiyorum.

Haberin Devamı

Az zamanda çok iş

TATİL
‘Dinginliğe ulaşmak’ demek!

* Yılda iki kez birer hafta tatile çıkarım. Yurt içinde Antalya, Bodrum ve Çeşme’den vazgeçmem. Yurt dışında ise Avrupa ve Amerika’yı tercih ederim. Özellikle ABD benim için önemli bir merkez. Bence tatil özgürlük, zevkli uğraşlar ve dinginliğe ulaşmak demek.

HOBİ
Saanen keçi çiftliğim var

* Türkiye’nin en büyük Saanen keçi çiftliğini Manisa’da kurduğumdan bu yana burada vakit geçirmekten büyük keyif alıyorum. Bu benim için hem iş, hem de hobi. Orada sadece keçiler değil, büyükbaş hayvanlar, tavus kuşları, tavşanlar, ne ararsanız var. Çiftlik, şehirden kaçış noktası.
* Tarihe büyük önem veririm. Geçmişi bilmeden geleceğin yönetilemeyeceğine inananlardanım. Bu nedenle özellikle yakın tarihimizi anlatan kitapları okuyorum.
* Müzik dinlemeyi seviyorum. Ama hiç kabiliyetim yok enstrüman çalmak adına. Her çocuk gibi bir zamanlar mandolin çalmak için çabaladım. Ama sadece çabaladım.
* Son dönemde klasik arabalara karşı bir tutkum oluştu. Manisa’daki çiftliğimde önden kollu bir Massey Ferguson traktörle gerçekten çok eski bir Mercedes’i yenilemeye başladık. Şimdilik parçalarını toparlıyoruz. Bu koleksiyonu oldukça genişletebileceğimi düşünüyor ve istiyorum.
* Konser ve sinemaya fırsat buldukça gidiyorum. Ancak, siz sorunca uzun süredir tiyatroya gitmediğimi fark ettim. İlk iş, tiyatro...

Haberin Devamı

KARİYER
Sweatshirt yapıp satmıştım

* İlkokulu Manisa’da 8 Eylül’de okudum. Ardından İstanbul-Kadıköy Anadolu Lisesi’ni, sonrasında da DEÜ İnşaat Mühendisliği’ni bitirdim.
* Üniversite sonrasında kısa sürede iş hayatına girdim. Şu anda ortağı olduğum şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği yapıyorum.
* Çocukken ne olmak isterdim? Bu, gelip giden bir hayal. Futbolcu, doktor, pilot... Rüzgar nereden eserse oraya... Top Gun’ı izleyince pilot, Pele’li Zafere Kaçış’ı görünce futbolcu, Doktor Jivago’yu izleyirnce doktor... Ama hayatın gerçeği mühendisim.
* Hayatımın ilk parasını ve ticaretini lisede yaptım. O dönemde okullara ait tişört ve sweatler çok modaydı. Bir sweatshirt yapıp satmıştım.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Saat 01.00’den önce uyuyamam

Haberin Devamı

* Normal bir tempoda bile gece 01.00’den önce uyuyamam. Ancak son dönemde yoğun mesaim oldu. Bu nedenle yatış saatlerimi oldukça erteledim. Ama 08.00’de kalkıyorum. Kahvaltının hemen sonrasında, 08.45’te evden çıkarım. Aradaki sürede yaptıklarıma gelince: Duş, gazetelere çok hızlı bir göz atma, kahvaltı ve hazırlık...

Az zamanda çok iş

MODA
Renk tercihim siyah-beyaz

* Yerine ve zamanına uygun giyinmekten hoşlanırım. Renk tercihim siyah-beyaz. Mavi ve kırmızıyı da severim. Alışverişimi kendim yaparım. Genelde hazır tercih etsem de zaman zaman diktirdiğim de olur. Saat ve günlük yaktığım kalori miktarını gösteren bileklikten vazgeçemem.

TEKNOLOJİ
Varım ama çok aktif değilim

* Teknolojiyle aramın iyi olduğunu söyleyemem. Bizim nesil teknolojiye doğru göçüyor. Geç öğreniyoruz, kolay unutuyoruz. Bu göç kolay olmuyor. Ama bugün yaşları 10’un hemen üzerinde olan bir kuşak ise tam da bu teknolojinin içinde doğdu. Bu nedenle aramızda büyük teknolojik farklar oluştu.
* Facebook ve Twitter’da varım, gündemi buradan takip ederim ama çok da aktif değilim. Sorumlu olduğum bir ailem ve işim var.

SEVİMLİ DOSTLAR
Hayvanat bahçesinden farksız

* Manisa’daki çiftlik mini bir hayvanat bahçesi gibi. ‘Gölge’ isminde Sivas kangalım, ‘Duman’ adında da Aksaray malağım var. İkisi de iki yaşında.

ASTROLOJİ
İnsan kaderini kendi çizer

* İkizlerim. Burçlarla ilgilenmem. Bence her insan kaderini kendi tayin eder.

Yazarın Tüm Yazıları