Aydın’ın gözbebeği

Uzmanlığını Adnan Menderes Üniversitesi’nde göz üzerine yapmış. Aydın Devlet Hastanesi’nde başladığı yoluna şimdi ortağı olduğu Özel Aydın Göz Hastanesi’nde devam ediyor.

Haberin Devamı

Mesleğine gönülden bağlı başarılı bir göz hekimi. Aynı zamanda ailesine her şeyden çok değer veren mükemmel bir eş ve anne. Ekip arkadaşlarının ifadesiyle, Opr. Dr. Özlem Dağcı Polatlı’yı en iyi anlatan iki kelime “İnanılmaz iyi”... Hem insan, hem de hekim olarak. Sevgi dolu, çalışkan, enerji küpü, paylaşmayı çok seven sağlam bir kişilik. İyi bir sırdaş. Titiz mi titiz... Mutfakta harikalar yaratan yetenekli bir aşçı. Komşusuysanız her an çok lezzetli bir ürünle kapınızı çalabilen, getirdiği tabaklarla 12 kişilik yemek takımı oluşturabileceğiniz kadim bir dost. Her daim güleç. En karamsar anınızda bile birkaç cümleyle sizi tekrar gülümsetebilen bir insan. Günümüzde birçok meslekte yaşanan yozlaşmaya rağmen hastalarına karşı her zaman sevecen, empati yapabilen, cerrahi kararı alacaksa bunu sorgulayıp emin olduktan sonra yapan bir hekim. Dahası mı? İşte kendi ağzından Dr. Özlem Dağcı Polatlı...

Haberin Devamı

Aydın’ın gözbebeği

 HAYAT FELSEFESİ

Huzur dolu mutlu ve sade bir yaşam.

 

OTOMOBİL
Kolayca hızlanabilmeli

* İlk arabam gri renkli 1995 model Brodway’di. Şimdi 2013 model beyaz BMW 3.20’m var. Bir otomobilden beklentim güven, rahatlık, kullanış kolaylığı, gerektiğinde kolayca hızlanabilmesi. Trafikte sakin bir sürücü olduğumu düşünüyorum.

Aydın’ın gözbebeği

 

BESLENME
Kendi yaptığım
ekmeği yerim

* Kahvaltıyı atlamam. Klasik olanı tercih ederim. Soframda zeytin, peynir, yumurta, domates, 1 dilim (evde yapılmış) mutlaka olsun isterim. Öğlenleri genellikle işyerinde yerim. Tabldotta ne çıkarsa onu tüketirim. Ancak 1-2 kaşık yoğurt her zaman olmazsa olmazım. Akşamları sebze ve yanında et ya da balık yerim. En çok zeytinyağlıları severim. Kızartma ve fast food yiyeceklernden çok hoşlanmam. ‘Mutfakla aram iyi’ diyebilirim. Chess cake, enginar ve ekmek yapımında iddialıyım.

 

Haberin Devamı

MEKAN
Temizlik, ferahlık
ve lezzet ilk 3’te

* En çok balık lokantalarını severim. Aydın’da Kahve Bahane ve 1926 Restorant en beğendiğim mekanların başında geliyor. İzmir’de ise Deniz Restaurant. Lezzet duraklarında en çok temizlik, ferahlık ve tat ararım.

Aydın’ın gözbebeği

 

SPOR
Yürüyüş, pilates, kayak

* Spor hayatımın ayrılmaz bir parçası. Her gün düzenli olarak yürüyorum ve pilates yapıyorum. Kayak da çok keyifli. Futbolla çok ilgili değilim, takım tutmuyorum.

 

TATİL
Dinlenip farklı
yerler görüyorum

* Kışın ve yazın 1’er hafta tatil yaparım. Ancak Aydın’da oturduğum için sıklıkla hafta sonları 2 günlük tatillerim de olur. Yurtiçinde Kuşadası, Çeşme, Bodrum, Marmaris; yurtdışında ise Avrupa şehirlerine giderim. Tatil benim için dinlenmek ve farklı yerler tanımak demek.

 

Haberin Devamı

HOBİ
Yemek yapmak, şarkı söylemek

* En büyük hobilerim yemek yapmak, şarkı söylemek ve kayak. Kitap okumayı da çok severim. Ağırlıklı olarak roman ve psikiyatri içerikli eserler ilgimi çeker. Müzikle de aram iyi. En çok sanat müziği, pop müzik ve klasik müzik dinlerim. Kış tatillerinde yurt içi ve dışında birçok kayak merkezini dolaştım. Türkiye’de Uludağ, Davraz ve Kars en sevdiğim pistler. Bu kış İtalya Kortiro’ya gittim, hayran kaldım.

Aydın’ın gözbebeği

 

KARİYER
Hayalim matematik
öğretmeni olmaktı

* Sırasıyla Ordu Akkuş Yolbaşı Köyü İlkokulu, Çankaya Yıldız Ortaokulu, Çankaya Lisesi’nde okudum. 1995’te Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdim. Tokat Turhal’da pratisyen hekim olarak göreve başladım. Uzmanlığımı Adnan Menderes Üniversitesi’nde yaptım. Sonra Aydın Devlet Hastanesi’nde göz uzmanı olarak çalıştım. 2003’ten bu yana kurucu ortağı olduğum Özel Aydın Göz Hastanesi’ndeyim. Çocukken matematik öğretmeni olmak isterdim. Türk Oftalmoloji Derneği ve Aydın Girişimci İş Kadınları Derneği üyesiyim.

 

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
Mümkünse erken yatıp
erkenden de uyanayım

* Çok özel bir durum olmadıkça gece 23.00’te yatar, sabah 06.30’da uyanırım. Erken yatıp erken kalkmayı severim. Bu sayede güne zinde başlarım. 08.30’da da evden çıkarım. Aradaki 2 saatlik sürede sabah yürüyüşümü ve pilatesimi yaparım, kahvaltıyı hazırlarım, kişisel bakımımın ardından da giyinir, günlük programımı gözden geçiririm.

 

MODA
Kolyesiz dışarı çıkmam!

* Modayı takip etmem, bana uygun olanı tercih ederim. Genelde elbise giymekten hoşlanırım, ama işyerinde pantolonla daha rahat çalışıyorum. Tüm renkleri severim. Ancak lacivert ve kırmızının yeri her zaman ayrıdır. Kıyafetlerimi kendim alırım, hazır giyinirim, modacım da yok. En sevdiğim aksesuvar kolye. Bujiteriye girdiğimde en çok kolye modellerini incelerim. Kolyesiz evden çıkmam!

Haberin Devamı

Aydın’ın gözbebeği

 

TEKNOLOJİ
Günde 10 dakika yetiyor

* Teknolojiyle aram iyi sayılır. Sosyal medyada da varım. Facebook hesabım var. Ancak çok aktif değilim. Günde ortalama 10 dakika ayırırım. Paylaşım yapmaktan ziyade takipçiyim.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
7 aylık bir kızımız var

* Hayvanlar en sadık dostlar. Benim de bir köpeğim var. Adı Cindy. 7 aylık bir Labrador.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Opr. Dr. Özlem Dağcı Polatlı
Doğum yeri ve yılı: Tokat Reşadiye, 1972
Eğitimi: Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi
İşi: Aydın Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı
Burcu: Oğlak
Medeni durumu: Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Polatlı ile evli. Sabiha Su ve Eda adında iki kız çocuk annesi.

Yazarın Tüm Yazıları