Almanlar ona 'Sihirbaz' diyor

Haberin Devamı

VOLKAN Kebir, panjur, perde, tente ve endüstriyel kapı sistemleri için motor ve kontrol üniteleri üreten dünyaca ünlü Alman Becker’in 37 yaşındaki Türkiye CEO’su... Satış ve pazarlamadaki üstün yeteneğinin yanı sıra sorun çözme kabiliyeti nedeniyle Almanların ‘Sihirbaz’ dedikleri Kebir, oturmuş bir düzen yerine, bilinmeyeni, riski, kaosu seven cesur yapısıyla fark yaratıyor. Aynı zamanda durağanlığı sevmeyen, karşısındakini dinlerken bile bir şeyler düşünen, sürekli yeni proje üreten, hayatı son derece hızlı ve planlı yaşayan başarılı bir yönetici. Tüm bunların yanı sıra fırsat bulduğu her anı ailesiyle geçiren iyi bir eş ve çocuklarına son derece düşkün bir baba. Yağlı boya resim yapıyor. Dramatik yazarlığı var. Gitar çalıyor. Aletli cimnastik yapıyor, yüzüyor, Kick Box’la ilgileniyor. Türlü ve İzmir köftesi meşhur. Becker Türkiye CEO’luğun yanı sıra Alüminyum Koruma, Kapatma, Gölgelendirme Üreticileri ve İşadamları Derneği (AKGİAD) Kurucu Başkanı, EGİAD, İZSİAD, TAİAD üyesi Volkan Kebir, Sıradışı okurları için hayatının sıra dışı kesitlerini paylaştı...

Haberin Devamı

KİMDİR?
Adı: Volkan Kebir
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1977
Eğitimi: Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği
İşi: Becker Türkiye CEO’su
Burcu: Boğa
Medeni durumu: Burcu Kebir’le evli. Yağız (5) ve Kerem ( 11 aylık) isminde iki erkek çocuk babası

HAYAT FELSEFESİ
İki hayat felsefem var. Birincisi, her zaman ölçülü ve dengeli olmak. Ahlaklı ve terbiyeli biri olarak klişelerden kurtulup sıra dışı işlere, orijinal projelere imza atarak sadece kendime, aileme ya da çalışanlarıma değil tüm topluma faydalı olmak. Diğer taraftan, mükemmelin iyinin düşmanı olduğunu unutmamak.

Almanlar ona Sihirbaz diyor
OTOMOBİL

Önceliğim aile arabası

* İlk arabam 1994 model beyaz Renault Spring’ti. Şimdi 2015 model, yine beyaz bir BMW’m var. Mesai saatleri dışında otomobilimi kendim kullanırım. Alacağım aracın aile arabası olmasına dikkat ederim. Tabii güvenli ve konforlu da olmalı, bakım gerektirmemeli. Trafikte sakin ve dikkatli bir sürücüyüm, kolay sinirlenmem.

Haberin Devamı

BESLENME
İzmir köftem ünlüdür

* Kahvaltı soframda çok güzel bir peynir, zeytin, domates, salatalık, yumurta ve yaz-kış şekersiz çay mutlaka olmalı. Öğle yemeklerini dışarıda yerim ve genellikle sebze tüketmeye özen gösteririm. Akşamları, eşim ne yaptıysa onu yerim. Şayet dışarıdaysam kırmızı et (genelde köfte) tercih ederim. Ara öğün olarak meyve alırım. Köfteyi severim, kerevizden hoşlanmam. İngiltere’de okurken pizza ve hamburger ustası olarak çalıştım, bir süre de bekar yaşadım. Bu nedenle mutfakla aram iyidir. Eşim mükemmel yemek yapıyor ve aşırı da titiz, bu nedenle mutfağa neredeyse hiç girmiyorum artık. İtalyan mutfağını iyi bilirim, spagettinin her türlüsünü değişik soslarla yapabilirim. Türlü ve İzmir köftem de ünlüdür.

Haberin Devamı

MEKAN
Samimiyet kurabilmeliyim

* Daha önce denediğim, eti iyi olan, lezzetinden ve kalitesinden emin olduğum, sürprize uğramayacağımı bildiğim restoranlara gitmeyi tercih ederim. Gittiğim yerlerde personelle sıcak ilişkiler kurup tanışıklık sağlamak benim için çok önemli. Herkesle merhabalaşır, ismiyle hitap etmeye özen gösteririm. İzmir’de Boğaziçi ve Deniz Restoran; İstanbul’ da Bebek Divan ca Bordo; Ankara’da Trilye; İngiltere’de Planet Hollywood; Almanya’da Sin Mongolien severek gittiğim mekanlar arasında.

Almanlar ona Sihirbaz diyor
SPOR
Kick Box’la ilgileniyorum

* Sabahları aletli cimnastik yapıyorum ve yüzüyorum. Bunun dışında yürüyorum. Kick Box’la ilgileniyorum. Galatasaray ve Altınordu’yu tutuyorum. Dağcı olmak isterdim. Futbolda İzmir 1. Amatör Küme’de mücadele veren, U-11’den U-19’a kadar tüm altyapılarda sporcu yetiştiren Becker Deniz FK Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı’yım.

Haberin Devamı

TATİL
Kışın termal, yazın deniz

* Ailemle yılda iki kez birer hafta tatile çıkarız. Kışın termal tatili tercih ederiz, İstanbul ve Çeşme’ye sık gideriz, zaman zaman da Kapadokya’da tatil yaparız. Yazın daha çok Antalya ve Bodrum’dayız. Tatil benim için dinlenmek ve ailemle zaman geçirmek demek. Yoğun çalışan biri olarak aileme vakit ayırmayı çok önemserim. İki oğlumla birlikte olmak benim için hiçbir şeyle kıyaslanamayacak değerde. Bu nedenle tatillerimizi özenle planlarım.

Almanlar ona Sihirbaz diyor
HOBİ

Resim yapar, gitar çalarım

* Yağlı boya resim yaparım. Dramatik yazarlığım var, bu alanda çeşitli kurslar aldım, Sahne Tozu üyeleriyle kısa film çektim. Bir dönem fotoğrafçılığa ilgi duydum. Müzikle de aram iyi. Gitar çalarım. Bir dönem şarkı sözü de yazdım. Sosyal sorumluluğu olan projeler üretmekten, bunları ekibimle tartışmaktan keyif alırım. Kitap okumayı severim. Belli bir türe bağlı kalmadan, o anki ruh halime ne uygunsa onu okurum. Biyografi, anı, kişisel gelişim kitaplarına ilgi duyarım. İyi yazılmış romanları okumaktan da keyif alırım. Stephen R. Covey’in eserleri çok öğretici. Robert K. Cooper’in “Liderlikte Duygusal Zeka” kitabını herkese tavsiye ederim.

Haberin Devamı

KARİYER
Reklamcılık, muhabirlik, el ilanı
dağıtıcılığı, garsonluk da yaptım

* Sırasıyla Meliha Akat-Doğan Akat İlkokulu, Dokuz Eylül Ortaokulu, Eşrefpaşa Lisesi, Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde okudum. İngiltere Coombe Cliff College ve Switcham College’de yüksek lisans, Gediz Üniversitesi’nde MBA yaptım. Çalışmaya üniversitede okurken başladım. Çöp kamyonu projeleri çizdim. Daha sonra bir TV’de reklam temsilcisi olarak işe başladım, muhabiri olarak devam ettim. Bir radyo kanalında program sundum. İngiltere’ye gitmeden önce 6 aylık boşluğumda da boş durmadım Kısıkköy’de bir firmada imalat şefi olarak çalıştım. İngiltere’de eğitim gördüğüm 3 yıl boyunca el ilanı dağıtımından tutun da pizzacıda garsonluğa kadar birçok iş yaptım. 2000’de Türkiye’ye döndüm. Dalmec Industrial Manipulators’ta satış mühendisi olarak çalışmaya başladım. 1 yılda işi o kadar büyüttüm ki, 24 yaşında satış müdürü görevine getirildim. Şirketin kendi organizasyonları içinde satışta dünya birincisi oldum. 2004–2005’te Polinas Plastics’te proje geliştirme mühendisi olarak çalıştım. 2005–2009 arasında Alman sermayeli Karcher’de endüstriyel ürün grubu yöneticisiyken yine satışta rekor kırıp dünya birincisi oldum. Eylül 2009’da Alman Becker Antriebe GmbH’le anlaştım, 32 yaşında firmanın Türkiye CEO’su oldum. 5 yıl içinde şirketin en büyük operasyonları arasında 28’incilikten 3’üncülüğe yükseldik. İlk paramı 9 yaşında gazete bayisi dedeme yardım ederek kazandım.

MODA
İşim gereği hep takım

* Modayı yakından takip etmem. Bununla birlikte özenli ve düzgün giyinmeye özen gösteririm. Normalde spor giyinmeyi tercih ederim, ancak işim gereği hep takım elbiseliyim. Mavi ve lacivert rengi severim. Kıyafetlerimi genelde eşimle seçerim. Hazır aldıklarım da var, özel dikim yapılanlar da...

Almanlar ona Sihirbaz diyor

TEKNOLOJİ
Hem iyi, hem de kötü

* Teknolojiyle aram çocuklarıma göre kötü, yaşıtlarıma göre iyi. Facebook ve Twitter kullanıcısıyım. Zaman buldukça sosyal içerikli mesajlar paylaşırım.

SEVİMLİ DOSTLAR
Bahçeli eve taşınınca

* Bir zamanlar kurt köpeği beslemiştim, şu anda da çok isterim ama öncelikle eşimi bahçeli bir eve taşınmaya ikna etmem gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları