50 yıllık ‘Nadas’ bitti!

Babasının, kendisine ve kardeşlerine daha iyi bir gelecek sağlamak için 1979’da İzmir’e taşınmasının ardından hem okuyup, hem de çalışarak aile bütçesine katkı sağlayan Halil Nadas, yılların yorgunluğunu fotoğraf çekerek atıyor.

Haberin Devamı

50’nci yaşında ilk kişisel sergisini açan Nadas, “13 yaşımdan beri hem çalıştım, hem okudum. Önce, ‘Okulumu bitireyim’ dedim. Ardından, ‘Kardeşlerim okullarını bitirsin’ dedim. Sonra, evlilik süreci derken yaş 40’a geldi. 40’ımdan sonra fotoğraf çekmeye ve seyahat etmeye başladım” diyor. Çocuklarının geleceğini düşündüğü için düzenini bozarak hiç bilmediği bir kente göç eden babasından minnetle söz eden Halil Nadas, düşüncelerini şöyle anlatıyor: “Babam bir yol açtı, biz de o yoldan yürüdük. Çalıştık, çabaladık, bir takım şeyler elde ettik. Tabii bunları elde ederken de bazı şeyleri öteledik. Fotoğraf çekmek de onlardan biriydi benim için. 37 yıl önce İzmir’e yerleştiğimizde Konak’ta vapur iskelesinden denize bakarken bizim bu denizde bir damla olduğumuzu, değiştiremeyeceğimizi ama içinde var olabileceğimizi düşünmüştüm. Bugün geldiğim noktada bunu başarmış olmanın huzurunu yaşıyorum.”

Haberin Devamı

 50 yıllık ‘Nadas’ bitti

HAYAT FELSEFESİ
İnsan biriktirmek için değil, yaşam konforunu ve keyfini çoğaltmak için para kazanmalı. Elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıyorum. Tabii bunu yaparken bir taraftan da çevreye ne kadar katkı koyabileceğimi düşünüyorum. Kimse kazandığı maddi şeyleri yanında götürmüyor. Yaşamdan keyif alınan anları çoğaltmak gerek.

 

OTOMOBİL
Güvenlik, konfor, donanım
bir araçta olmazsa olmazım

* İlk arabam 1986 model beyaz bir Kartal’dı. 5 vitesliydi. O nedenle de benim için çok değerliydi. Şimdi siyah BMW 5.20’m var. Yolda olmak beni çok mutlu ediyor, rahatlatıyor. Bu yüzden mecbur kalmadıkça şoför kullanmam. Bir otomobilden beklentim güvenlik, konfor, teknik donanım. Trafikte önceleri çok sinirliydim. Giderek kendimi eğittiğimi düşünüyorum.

50 yıllık ‘Nadas’ bitti

 

Haberin Devamı

BESLENME
Çağla aşım beğeniliyor

* Kahvaltı yapmam. Güne bir fincan kahveyle başlarım. Öğlenleri İşyerimin çevresinde alternatif çok. Lezzetli esnaf lokantaları ve kebapçılar var. Genellikle kırmızı et yerim. Ama Urla’ya yerleştikten sonra balık tüketimim de arttı. Aslen Şanlıurfalıyım. Orada daha çok et ve bulgurla yapılan yemekler yerken İzmir’e geldikten sonra alışkanlıklarım değişti. Sebzeli lezzetleri de sevmeye başladım. Akşamları ise tercihim balıktan yana. Urfa’da ‘çağla aşı’ denilen bir yemek var, onu yapıyorum, arkadaşlarım da çok beğeniyor.

 

MEKAN
Önceliğim temizlik
lezzet, güler yüz

* Bir işletmede önceliğim temizlik, lezzet, güler yüz. Onlar olduktan sonra salaşmış lüksmüş fark etmez. Dünyanın her yerinde lezzetli yerleri bulmaya çalışırım. Bir ülkeye gitmeden önce internetten araştırırım. Çoğu zaman seyahate çıkmadan nerede yemek yiyeceğimi belirlemiş olurum. İzmir’de Fatih Kebap (Basmane), Adil Müftüoğlu, %100 Restoran, Ankara’da Teppenyaki favori mekanlarım arasında.

Haberin Devamı

 50 yıllık ‘Nadas’ bitti

SPOR
Sarı-lacivert ve
yeşil-kırmızıyım

* Sadece doğa yürüyüşleri yapıyorum. Fenerbahçe ve Karşıyaka’yı destekliyorum. Fırsatım olduğunda kayak sporuyla ilgilenmek istiyorum.

 

TATİL
Teneffüse çıkmış
gibi hissediyorum

* Yılda 8-10 kez 2 ile 10 gün arası tatile çıkıyorum. Herkesin gitmediği ya da “Ah şuraya da gitseydim” dediği yerlere gitmeyi severim. Halkla iç içe olacağım şehirleri tercih ederim. Avrupa’dan çok Küba, Güney Afrika ve Çin gibi yerler ilgimi çekiyor. Tatil benim için teneffüse çıkmak demek.

 

HOBİ
Eski hesap ve fotoğraf
makinesi biriktiriyorum

* En büyük hobilerim fotoğraf çekmek, seyahat etmek, okumak ve biraz biraz da yazmak. Yakın tarihle ilgili kitap, roman ve şiir okuyorum. ‘Her Urfalı türkücü doğar’ diye bir laf var. Ülkemin tüm türkülerini çok seviyor ve söylüyorum. Bendir çalmaya başladım. Sevdiğim sanatçıların fotoğraflarını biriktiriyorum. Ressam Hasan Rastgeldi’nin resimlerini topluyorum. Ayrıca, eski hesap makinesi ve fotoğraf makinesi koleksiyonum var.

Haberin Devamı

 50 yıllık ‘Nadas’ bitti

KARİYER
SKT’larda çalışıp bir nevi
vatana borcumu ödüyorum

* Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde okudum. Mezun olduğumdan beri mali müşavirlik yapıyorum. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarında çalışmayı seviyorum. Bunun bir tür vatana borç ödeme yolu olduğunu düşünüyorum. EGİAD’da yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği, TÜRKONFED’de yönetim kurulu yedek üyeliği görevlerinde bulundum. Halen BASİFED’de yönetim kurulu üyesiyim. Çocukken avukat olmak isterdim.

 

MODA
5 gün klasik, 2 gün spor

* Elimden geldiğince kendime yakışanı giymeye çalışıyorum. Hafta içi klasik, hafta sonu sporum. Renk tercihim ise mavi ve siyah.

 

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA
Çektiğim kareleri paylaşıyorum

* Facebook’ta da, Twitter’da varım ve keyifle kullanıyorum. Ağırlıklı olarak çektiğim fotoğraflarımı paylaşıyorum. Bu şekilde kalıcı olmalarını sağlıyorum. Günde yaklaşık 1 saatimi ayırıyorum.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Acısı büyük, bir
daha düşünmüyorum

* Eskiden köpeğim vardı. Onu kaybettikten sonra bir daha evcil hayvan beslemedim. Bir daha da düşünmüyorum.

 50 yıllık ‘Nadas’ bitti

ASTROLOJİ
Balığım, duygusalım

* Balık burcuyum. Takip etmem. Bu burç erkeklerine yüklenen duygusallığı uyuyor. Ama son dönemlerde artık git gide daha sertleştiğimi düşünüyorum. Yaşla ilgili olsa gerek.

 

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Halil Nadas
Doğum yeri ve yılı: Şanlıurfa, 1966
Eğitimi: Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme
İşi: Mali müşavir
Burcu: Balık
Medeni durumu: Bekar, Eyyüpcan (26) ve Ekin’in (18) babası

Yazarın Tüm Yazıları