Sisli ortamda Erdoğan’ın mesajları

Son dönemde Türkiye yine bir kaos ortamına sokulmak isteniyor. Ortalığın sis ve pusla kaplanması hedefleniyor. Bunun 2 yıl sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgisi olmadığı söylenemez. Bizde Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde her zaman sancılı bir süreç başlatılmak istenir. Darbelere, muhtıralara varan, kıran kırana bir mücadele sergilenir. Eski dönemin yeni oyuncuları bir kez daha kriz ve kaos senaryosunu devreye soktular.

Haberin Devamı

Böylesine kritik süreçlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği mesajları dikkatle takip etmekte yarar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün AK Parti grubunda yaptığı konuşma da onlardan biriydi.

PİYONLARA

Cumhurbaşkanı hitabeti güçlü bir lider. Konuşmalarının da bir fikir örgüsü var. Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nı yöneten, 15 Temmuz’da bombalanan Gazi Meclis vurgusu üzerinden bir misyon ortaya koydu.

“Milletimizin başını yere eğdirmedik. Bunu yaparken asla Türkiye’nin gündemini karanlık mahfillerde kurgulanan senaryolara teslim etmedik. Ülkemize ne şu veya bu dış gücün ne onların piyon olarak kullandığı örgütlerin ne de içeride bu kirli senaryoya gönüllü figüran yazılanların istikamet çizmesine izin verdik” dedi.

PUSULA

Türkiye’yi kriz ve kaos ortamına sürüklemek isteyenlerin kirli planlarını sahneye sürdükleri bir dönemde pusulanızın ne olduğu çok önemli. Erdoğan, o pusulanın adresini verdi.

Haberin Devamı

“Yolumuzu karanlık mahfillerin kirli senaryolarına göre de belirlemedik. Bizim tek pusulamız aziz milletimizdir” diye konuştu.

KİRLİ SENARYOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemlerde AK Parti’nin yerleştirilmek istendiği kirli fotoğraf karesine işaret etti. “AK Parti’yi ısrarla kirli senaryoların içine yerleştirme gayretlerini kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye’de bu kadar tek parti faşizmiyle de, vesayet ve darbe heveslileriyle de, terör örgütleri ve organize suç şebekeleriyle de göğüs göğüse mücadele eden yegâne parti biziz. Yarın da bu mücadeleyi sürdürebilecek tertemiz sicile, yeterli donanıma, gereken azim ve kararlılığa sahip tek parti yine biziz” dedi.

DÖRT KOL

Son dönemlerdeki tartışmalara ışık tutması açısından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’yi hedef alan yapılara ilişkin değerlendirmesi önemliydi. Erdoğan hepsi birbirinden daha kirli olan yapılara işaret etti. PKK, FETÖ ve ASALA artığı örgütleri saydıktan sonra, “Şimdi bunlara bir de organize suç örgütleri mensuplarını eklediler” diye konuştu.

LAĞIM ÇUKURU

Kılıçdaroğlu, CHP Grubu’ndaki konuşmasının dört yerinde, “lağım” benzetmesi yapmıştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik en sert tepkisi de “lağım” üzerinden geldi. Erdoğan, “CHP Genel Başkanı koltuğunda oturan zat çıkmış lağım çukuru diye ifade ettiği birtakım iddiaları Meclis kürsüsünden tekrarlıyor. Aynı kürsü PKK terör örgütünün güdümündeki partinin savunma zemini haline de dönüştürüldü. Aynı kürsü geçmişte FETÖ’nün kumpas projelerine de pervasızca alet edilmişti. Aynı kürsü nice yalanın, iftiranın, bühtanın, çarpıtmanın mecrası olarak da kullanıldı. Lağım çukuru diye ifade edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahfillerin peşinden gitmek, ancak kendini oraya layık görenlerin işidir” dedi.

MÜSİLAJ

Türkiye’yi kirletmeyi amaçlayan müsilajdan Marmara Denizi’ni tehdit eden müsilaja geçti Erdoğan.

Haberin Devamı

“Nasıl Haliç’i tertemiz yaptıysak, Haliç’te denize girilir hale getirdiysek, orada balık tutar hale getirdiysek, inşallah bu müsilaj belasından da kısa zamanda Marmaramızı, İstanbulumuzu temizleyeceğiz” diye konuştu.

MEGA PROJELER

Mega projelerle Türkiye’yi Özal tanıştırmıştı. Menderes ve Demirel döneminde de Boğaz Köprüsü, Keban Barajı gibi büyük eserler kazandırılmıştı ama Özal bunun adını ‘Mega Projeler’ olarak koymuştu. Söz konusu ‘Mega Projeler’ olunca Erdoğan’ın da gözlerinin parladığını fark ettim. Erdoğan, AK Parti iktidarında Türkiye’ye kazandırılan ‘Mega Projeler’i konu alan bir video izletti. Kılıçdaroğlu’nun çelişkili açıklamalarının da yer aldığı video iyi hazırlanmıştı. Erdoğan, tabii sonunda Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Yatırımlara düşmanlık yapmakla suçladı.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU’NA GÖNDERME

Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermedi ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. İmamoğlu’nu “Temel Atmama” törenleri ve kapattığı metro çukurları üzerinden vurdu.

“Gözbebeğimiz Marmara’yı ve İstanbul’u Silahtarağa’daki arıtma tesisinin yapımını törenle durduran, en temiz ulaşım aracı olan metroların inşaatını, Sancaktepe’de toprakla kapatan, Küçükçekmece’nin derelerini bakterilere teslim eden, Beykoz’daki, Şile’deki dereleri arıtma tesislerini işletemeyerek kire-pise bulayan, pek çok yerde çöp toplamaktan bile aciz olan, her yerinden basiretsizlik akan bir zihniyetin keyfine biz bu ülkeyi terk edemeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

2023 VURGUSU

Tüm bu yaşananların merkezinde 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerlendirmelerinde de 2023 vurgusu önemli yer tuttu. Erdoğan, “Kendi kirli geçmişlerini bizi karalayarak örtebileceklerini sananlar, bu ülkenin sosyal medya mecraları üzerinden değil demokratik mekanizmalarla yönetildiğini 2023’te bir kez daha göreceklerdir” diye konuştu.

2023 HEDEFİ

Erdoğan konuşmasının iki yerinde, 2023 seçimlerinin önemine değindi. Konuşmasını tamamlarken, AK Parti milletvekillerine 2023 seçimlerini hedef olarak gösterdi.

“İnşallah siyaseti de kirli ellerin, kirli niyetlerin operasyon aracı olmaktan kurtaracağız. Bunun için 2023 çok önemlidir. Sizlerden Haziran 2023’e kadar geçecek her günü hazine değerinde görerek çalışmanızı, dokunmadık yürek, kazanmadık gönül, tebessüm ettirmedik yüz bırakmamanızı istiyorum” dedi.

Belli ki Erdoğan 2023 seçimlerini kaos ve kriz heveslileri ile bir hesaplaşma seçimine dönüştürecek.

BIDEN MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Biden ile görüşecek. Biden görüşmesi öncesinde mesajını verdi.

“Brüksel’deki NATO Zirvesi’nde katılacağımız oturumlarda gündemimizdeki meseleleri muhataplarımızla ele alacağız, herhangi bir geri duruş asla olmayacak” dedi.

Bu sisli ortamda Erdoğan’ı dikkatle izlemekte yarar var.

Yazarın Tüm Yazıları